Unicorns & Fairytales
zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales
Diary My life Spelen uitstappen

Diary 96 | Zomeractiviteiten met de kinderen

Het is weer een typische Belgische zomer. Regen, buien… Waar bleef nou die zon vorige week? Hoe moet je nou die kids bezig houden. We deden alvast enkele leuke zomeractiviteiten met de kinderen.

Leuke zomeractiviteiten met de kinderen

Zomeractiviteiten. Alhoewel het woord zomer er dus niet veel aan te pas kwam. Laat die er anders maar gewoon af…Activiteiten met kinderen. Ik hoorde het vroeger al en nu dat ik mama ben van twee kinderen herken ik het ‘probleem’ wel: kinderen bezig houden tijdens de zomermaanden. Mijn kinderen zijn natuurlijk nog klein. Ze zijn al gauw tevreden en zeker als ze samen kunnen spelen met vriendjes. Wanneer ze wat ouder zijn is het moeilijker. Ik heb wel enkele blogs geschreven met leuke activiteiten. Je kan ook altijd eens onder de categorie ‘op stap’ gaan kijken. Maar het is niet altijd even makkelijk.

Het Speelkasteel

Dit is eigenlijk echt geweldig. Van 10u tot 12u en van 14u tot 16u kan je je kind komen ‘droppen’ in het speelkasteel (Antwerpen, Merksem). Daar doen ze allerlei leuke activiteiten met hen. Ik dacht in eerste instantie dat het workshops waren maar het is dus echt zonder ouders. Ik ging met Vince samen maar ik kon dus twee uur gaan wachten. Met alle plezier want ik wou wel eens weten of Vince dit leuk ging vinden. Hij is nl. niet zo happig op dingen alleen doen. Maar omdat hij het toch een beetje moet leren (hij is soms wat te flauw vind ik) liet ik hem meegaan. Maar tot mijn grote verbazing ging hij wel netjes mee aan de hand van de lieve meisjes die daar de leiding hebben. Ze gingen een wandeltochtje doen met de kleinste kleuters doorheen het Bouckenborg park, op zoek naar babydieren. Hij heeft een kleine traan gelaten maar nadien was het voorbij en ik denk wel dat hij het leuk gehad heeft. Ook een ideale oplossing voor kinderen die zich vervelen. Had ik al gezegd dat dit volledig gratis is? Dit hoort dus zeker in het rijtje van leuke zomeractiviteiten als je het mij vraagt.

zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

De Efteling

We gingen ook naar de Efteling. Samen met de meter en de peter van Lex. Brengt een hoop nostalgie met zich mee. Eigenlijk zou je beter een abonnement nemen want op één dag zie je nog geen derde van het mooie park. Man, I love it. Wij gaan dus zeker nog eens terug want Vince kon maar niet zwijgen over de wolf die de geitjes wou opeten. Onze held liep wel met een grote boog achter mama voorbij de draak van Doornroosje maar hij vond het ‘cool’ dat die wolf die geitjes wou opeten. Euh? Ook ging hij mee in de vliegende stoeltjes. Dat was knap want normaal is hij niet zo’n durfal. Helaas heeft hij de flauwe kant van mij. Ik ben ook zo… hihi…

Comics Station

We gingen ook naar Comics Station, een indoor pretpark in het Centraal Station van Antwerpen met de hoogste indoor glijbaan ter wereld en meer dan 60 attracties verspreid over 4 verdiepingen. Ik moet zeggen dat ik zelf onder de indruk was. De meningen zijn verdeeld, ik had ook gehoord van sommigen dat ze het niet zo spectaculair vonden. Geen idee natuurlijk wat de verwachtingen zijn van mensen maar ik vond dit best uniek. Erg leuke attracties die ik nog niet elders gezien heb. Ze duren wel kort. Maar wat ook ten goede komt van de wachttijden natuurlijk. De kinderen (en ook wij) hebben ons kei goed geamuseerd. Misschien een minpuntje is de toegangsprijs die aan de hoge kant is (en het is er overal wel superwarm) maar ik vond het wel de moeite. Best een hele dag voor uitrekenen.

zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

Buiten spelen

Tussen de buien door lekker buitenspelen natuurlijk. Gelukkig hebben wij ook de Duukies en hij wou de persé aandoen. Wanneer het goed weer is gaat meneertje niet in het water maar bij slecht weer kon je hem er dus wel vinden.Waar we trouwens heel graag mee spelen is de nieuwe watertafel van Little Tikes. Fonteinen! Yay! Voor kinderen die graag met water experimenteren echt bangelijk.

zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

Lees ook: bezoek het MAS

Lees ook: activiteiten om te doen in Antwerpen

Lees ook: 25 dingen om te doen in de Kempen

Lees ook: 30 leuke activiteiten aan de kust

 

Wat hebben jullie allemaal gedaan? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply