Unicorns & Fairytales
een fotoboek maken- unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Knutselen moederschap

Je leukste foto’s op 5 manieren bewaren

Met onze smartphone maken we tegenwoordig overal foto’s van. Dit is maar goed ook, want het maakt het veel gemakkelijker om herinneringen tastbaar te maken. Verzamel de foto’s van de belangrijkste momenten uit je leven en laat eventueel een fotoboek maken. Die maak je tegenwoordig niet meer met de hand. Online zijn er diverse tools te vinden, waarmee je de mooiste fotoboeken samenstelt. 

Maak je herinneringen tastbaar

Wat zijn jouw belangrijkste herinneringen aan de periode waarin je kinderen opgroeiden, de periode waarin je met je partner op reis ging of bijvoorbeeld de fase waarin je voor het eerst een woning kocht? Het zijn voor veel mensen de mooiste herinneringen uit hun leven! Reden genoeg om ze tastbaar te maken met foto’s in een fotoboek, een foto op canvas voor aan de wand, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om jouw herinneringen tastbaar te maken.

1. Een fotoboek maken van je mooiste herinneringen 

Upload je foto’s, plaats de foto’s in kaders en voeg bij de foto’s een korte tekst. Zo weet je later precies waarom je van een bepaalde gebeurtenis een foto maakte. Tekst toevoegen is ook leuk wanneer het om een vakantieboek gaat. Zo kun je de reis later nog eens herbeleven, of bijvoorbeeld eenvoudig delen met anderen die eenzelfde reis willen maken.

fotoboek maken Albelli - unicorns & fairytales

2. Laat een foto op een canvas drukken

Niet alleen een fotoboek maken is een manier om herinneringen tastbaarder te maken. Je kunt er ook voor kiezen om je mooiste foto’s op een canvas te laten drukken. Combineer verschillende foto’s op één canvas, of combineer verschillende kleinere canvassen met elkaar. Niet alleen maakt het de herinnering tastbaarder. Ook vormt het de ideale oplossing voor een kale wand in huis. De canvassen fleuren de wand op en doen je vaak nog eens terugdenken aan die ene, speciale herinnering.

3. Druk foto’s af voor in een fotolijstje

DIY kerstcadeau oma en opa - unicorns & fairytales

Ook kun je losse foto’s af laten drukken, om deze vervolgens in een fotolijstje te stoppen. Hang een paar plankjes aan de wand om hier de fotolijstjes op kwijt te kunnen, gecombineerd met een leuke kaarsenstandaard of bijvoorbeeld een paar plantjes. Aan groen heb je nooit te veel in huis. Tegenwoordig zijn de houten plankjes met leren plankdragers erg populair. Ze passen zowel bij een modern, als een klassiek interieur. Combineer ze met neutrale houten fotolijstjes, zodat de aandacht volledig uitgaat naar de herinnering die op een foto te zien is.

4. Laat je foto op een kledingstuk / accessoire drukken

Wist je dat je tegenwoordig ook foto’s op allerlei andere zaken kunt laten drukken? Zelfs een bedovertrek. Ik ben er zeker van dat de grootouders een mok met een toffe foto wel leuk zouden vinden. Een fotoboek maken voor hen blijft altijd wel een supermooi cadeau, echter zulke losse kleine geschenkjes zijn ook altijd fijn.

5. Maak een fotohouder

knutselen voor Valentijn met kinderen - unicorns & fairytales

Je kan je leuke herinneringen afdrukken (zelfs op polaroid) en zelf een fotohouder knutselen.

TIP

lees ook: 12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

 

Laat jij wel eens een fotoboek maken?

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply