Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Tijd om ons klaar te maken voor het goede weer! Zo dus…

Oh yes yes yes, de dagen worden weer langer. I love it. No kidding. Niets zo zuur als om 17u in de pikke donker te moeten zitten. Ik hou van de lentedagen, zomeravonden en het liefst van al gaan slapen wanneer het nog licht is buiten. Dat ik een rare ben? I know… Maar goed weer wil ook zeggen dat we ons weer een beetje gaan moeten aanpassen. Net dieren die uit hun winterslaap gekomen zijn. 

Waar zijn die shorts & shirts nu weer?

Ken je dat… plots is het goed weer en moet je naarstig beginnen zoeken achter t-shirts en korte broeken voor je kinderen. Lex, dat gaat nog, want ik heb een kast vol zomerkledij dat ooit van Vince is geweest. Maar die oudste bengel daarentegen… De shirts lijken topjes en de shorts onderbroekjes. Damn. Sorry mateke. Dus gaan we op zoek naar zomerkledij. Want die kinderen groeien als kool. Een cool jasje en enkele supertoffe shirts vond ik onder andere bij Tumble ‘n Dry. Betaalbaar en leuke kledij. Daar hebben we wel verschillende dingen van. Ik heb alvast enkele items ingeslagen zodat we niet voor verrassingen te komen staan. En voor Lex doen we een wissel. De kledij die ooit van Vince was hang ik in de kast. En nee, het zijn geen afdankertjes, maar echt nog kei goede spullen, sommige zelfs niet gedragen. Dus besparen we weer wat en kunnen we een uitstapje meer doen. Check!

tumle en dry - unicorns & fairytales

kledij van tumble en dry - unicorns & fairytales

Lentepoets

Het huis klaarmaken is ook zoiets. Ken je dat, die hype: lentepoets. Ja, ik doe daar onbewust aan mee. Het was gewoon kei dringend nodig en als het wat beter weer begint te worden heeft dat effect op je humeur en begin je er weer wat sneller aan. Met een leuk muziekje en een wijntje gaat dat trouwens pakken vlotter. Oh ja, en het feit dat de kinderen op uitstap waren met oma en opa deed ook veel… Binnenkort post ik hier nog wel een artikeltje over met wat tips 😉

Ontspullen en opbergen

Net zoals die lentepoets ging ik ook mijn plan waarmaken en ging ik verder ‘ontspullen’. Kamer per kamer zoals ik het voor ogen had en alles wat ik niet meer gebruikte ging weg. Mijn volgende plan is alles sorteren en labelen in de garage. Maar dat heeft wel even wat tijd nodig. Wij hebben massa’s knutselspullen (valt dat op dat ik graag knutsel?) maar op de duur zit dat verspreidt over 1000 dozen en weet ik niet meer waar ik wat gestoken heb. Kerstgerief, prularia en weet ik veel wat… Met labels veel makkelijker. Maar ik hou jullie op de hoogte van die vorderingen. Geen Marie Kondo style, wel Nathalie’s stijl. Gewoon doen wat goed voelt voor jou…

Tuin… here I come

En dan ja… die bijna afgebrokkelde tafel, die ooit witte mooie kuipstoelen, de ooit hele buitenmat en schildpadden die je kan vullen met water en zand (en die nu gevuld zijn met mos en insecten) … die zijn er ook nog. Geen pretje maar noodzakelijk. Ik ga de tuin ook ferm onder handen nemen. Ik heb in ieder geval al een leuk lentepakkertje van mijn favoriete schoonmaakproduct aangekregen (Starwax) voor houten tuinmeubels en soda dat voor alles goed is en dit weekend gaan we van start. De tafel afschuren, stoelen en andere tafels wassen en … die … vieze zandbak is niet voor mij. Jakkie.  We hebben trouwens al een nieuwe leuke zandbak van Lidl met een afdakje en een zeil waarmee je die kan dichtmaken en de schildpadden van Little Tikes gaan we uitwassen en gebruiken voor water.

garden tour - unicorns & fairytales

Zaaien enzo

En ja… mijn moestuinbakken (ook van Lidl, deze serre) zijn ook aangekomen en die gaan we in elkaar zetten. We gaan namelijk een poging doen om een moestuintje te houden. Ik ben een workshop gaan volgen met de beginselen en ik zie het volledig zitten. Ik heb absoluut géén groene vingers maar ik vind het wél belangrijk dat mijn kinderen dit meekrijgen. Dus… we doen ons best !

 

En jullie? Beginnen jullie stilaan de tuin in orde te brengen?

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply