Unicorns & Fairytales
10 geboden peuter - unicorns & fairytales
moederschap My life Ontwikkeling

De 10 geboden van onze peuter

Lex is 18 maanden en hilarisch. Althans, dan vinden wij. Maar wie vindt zijn eigen kind niet geweldig? Er zijn ook momenten dat we hem minder hilarisch vinden en zelf in huilen kunnen uitbarsten. Want deze peuter is een handjevol. Hij eet zoals een grote meneer en stapt al sinds zijn 12 maanden, omdat wij er van overtuigd zijn dat hij motorisch zo ontwikkeld is door zijn abnormale grote nieuwsgierigheid. hahaha. Zie hier onze 10 geboden van onze peuter…

1. Wanneer ik krijs zult u mij mijn goesting geven

Onze Lex krijst heel de boel bij elkaar wanneer hij zijn zin niet krijgt. Wil je testen hoe lang hij dat volhoudt? You loose. Echt waar… geen idee waar hij al zijn energie vandaan haalt maar hij lijkt onvermoeibaar. Wanneer we hem ‘s middags in bed willen leggen (of ‘s avonds) zwaait hij dolenthousiast ‘dada’ en lijkt het elke keer weer alsof hij niet gaat willen slapen. Gelukkig is dit de laatste dagen (ik durf het amper zeggen) beter en slaapt hij de meeste dagen van de week door. Al zijn er uitzonderingen en durft hij om 4u30 wel eens wakker worden. Ahum…  Maar wanneer hij dus zijn zin wil gooit hij zijn hoofd naar achter, doet hij zijn mond open en komt er een oorverdovend geluid uit. Fuck, waar zijn die oorstoppen !?

2. Vlees is wat u mij moet voeden, en niets anders dan vlees

Oh my god, ik heb twee carnivoren op de wereld gezet. Zowel Vince als Lex zijn dol op vlees (net zoals hun pa). Ik daarentegen experimenteer graag met speciallekes. Eens ne keer vegan of bio, of weet ik veel. Speciale kruiden, eens een homemade sausje enz… Nee mijn kinderen willen knakworst. Vlees. Vlees! BWeik.

10 geboden peuter - unicorns & fairytales

3. Midden in de nacht wil ik naar beneden, naar ‘daar’ (ik wijs de richting) in mijn wip

Wij sliepen anderhalf jaar niet… niet… Meerdere keren werden we wakker omdat Lex ook wakker was en maar niet wou slapen of nog een pap wou. Het was vermoeiend en we waren doodop. Lex was ook constant ziek. Maar sinds de zomervakantie is het tij gekeerd en lijkt hij beter te slapen, met enkele uitzonderingen na. Als het ‘weer van dat’ is dan wordt hij midden in de nacht wakker en staat hij recht in zijn bed (met slaapzak aan). Hij wijst dan naar de deur en zegt ‘daar’. Zo gaat het verder en wijst hij de weg naar beneden. Dan zegt hij ‘wip’ en moet je hem in zijn wip leggen… Daar valt hij dan gewoon weer in slaap. Je kan dan wel zeggen: geef gewoon niet toe… Maar geloof mij. Hij…geeft…NIET…af. You loose.

4. Ik doe alles, maar dan ook ALLES na wat u mij voordoet, ook minder fatsoenlijke dingen

He is a copy cat. Hij doet alles na. ALLES. Echt waar. Vince gooit steentjes over de draad, Lex ook. Vince gaat met de auto’s spelen, Lex ook. Vince wil met de fiets, Lex ook. Hij doet alles na en hij slaagt er ook in om dat allemaal heel goed te doen. Hij kan al zoveel. Ik verbaas me er vaak over.

10 geboden peuter - unicorns & fairytales

5. Ik zeg ook ALLES, maar dan ook ALLES na, al zullen er enkele letters ontbreken

Vince mocht dan op deze leeftijd jou onder tafel praten, Lex begint nu pas zich verstaanbaar te maken. Hij zegt alles na en dat is zo grappig. Zo lief ook. Er ontbreken wel hier en daar wat letters, maar we verstaan hem. Schattig!!!!

6. Ik heb benen en voeten en wandel. U zult mij volgen waar ik ook heen ga…

Oh my, vermoeiend! Je zet meneer neer en hij is zoals een opwindbaar poppetje. Hij gaat en stopt niet. Hij wil alles zien, doen en ontdekken. Dat wil ook zeggen dat we voortdurend achter hem aan moeten want hij kent geen gevaar. Hij duikt in water, stapt van een hoge rand en doet gewoon.

10 geboden peuter - unicorns & fairytales

7. Eten is mijn voornaamste taak van de dag: If I say food, you say: okay it will be ready in 1 minute

Lex is onverzadigbaar… No kidding. De hoeveelheid voedsel dat in dat kleine lijfje verdwijnt is onrustwekkend. Gelukkig is hij zo actief waardoor hij veel verbrand denk ik. We moeten voor hem een portie nemen. Mee eten van ons bord is NIET aan de orde…

8. Wanneer ik een pijntje heb zal ik dat aan iedereen laten zien en moet het pijntje een kusje krijgen

Oh ja, een pijntje. Dan moet heel de wereld dat zien. Hij wijst ernaar en je moet dan een kusje geven. Hij al dan ook heel even theatraal zonder tranen wenen en het herhalen tot je er moe van wordt en het pijntje al niet meer ziet. Gelukkig hebben we kusjes en pleisters…

10 geboden peuter - unicorns & fairytales

9. Als ik mijn broer kan plagen, dan ben ik blij. Dit is dan ook mijn tweede voornaamste zaak na eten

Wanneer je Lex een bepaalde blik ziet trekken dan weet je genoeg. Die blik zegt: ik ga mijn broer plagen. Zijn lachje erbij en schittering in zijn ogen. Yup… Lex is een deugniet.

10. Ik knuffel graag dus pak me vast

Maar een eigenschap van Lex is geweldig: hij is super super lief. Hij knuffelt graag, geeft kusjes, knipoogt en zit graag bij ons. Vince is iets gereserveerder en heeft nooit echt graag geknuffeld maar Lex die doet dat wel graag. Ook wel fijn.

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Sara Ruell
  14 augustus 2018 at 10:50

  Wauw zoooo herkenbaar bij onze Oscar van 19 maanden… 😬😀
  Soms heb ik het gevoel dat we alleen op de wereld zijn met zo een peuter.
  En die combinatie met een 10 weken oude dochter. VERSCHROEIEND! 😂
  Leuk om te lezen dat we helemaal niet alleen zijn op de wereld.

Leave a Reply