Unicorns & Fairytales
My life Personal

Talk the talk #1

Let’s talk the talk! Ik ben fan van het tijdschrift ‘Flow’. Ik kijk telkens uit naar een nieuwe uitgave. Het ontspant me! Er zitten ook telkens leuke dingen in. De laatste keer waren er “Goede-vraag-kaartjes” bij Flow. Kaartjes waarop een vraag staat en die je helpen een gesprek te starten.

De kunst is doorvragen.De Griekse Filosoof Socrates wist dit en al wandelend door Athene knoopte hij een gesprek aan met mensen. Hij stelde niet enkel vraagjes maar vroeg ook door. Zo kwam hij echt te weten hoe iemand dacht.

Ik hou zelf wel van filosoferen. Ik denk vaak te veel na over dingen. Hoe zijn we ontstaan, wie heeft er in godsnaam zoveel technologie uitgevonden, hoe heeft men ontdekt dat je naar elkaar kan telefoneren, hoe is alles er zoals het nu is, hoe is de wereld ontstaan? EN ik haat het dat ik geen antwoorden krijg op vragen die niet te beantwoorden zijn.

Ik praat ook graag. Iedereen die mij kent kan dat beamen. Ik kan ook een heel gesprek aanknopen met een vreemde, ik val nooit of zelden stil. Ik leer iemand graag kennen en zeker mensen die ook graag filosoferen. Dat is toch het mooie aan het leven? Verwonderd zijn over allerlei zaken.

Ik heb de kaarten allemaal in een mooie pot gestoken en elke week zal ik een vraag trekken die ik zo goed mogelijk zal beantwoorden. Op het einde van het blogje stel ik dezelfde vraag aan jou, de lezer… Doe je mee?

Wat weet je zeker?

Wel, ik weet twee dingen heel zeker:

1. Ik ga dood. Nou nee, hopelijk nu nog niet maar ooit wel… Dat weet je dan toch zeker? Misschien wel één van de weinige dingen die je écht zeker weet? Bah, daar denk ik dus ook teveel over na…

2. Ik hou zielsveel van mijn kleine man! Vince is mijn wereld! Je kind is je dierbaarste bezit, always and forever! Uiteraard hou ik ook zielsveel van mijn ouders, dat weet ik ook 100 procent zeker en van mijn vriend. Maar de liefde voor je kind gaat volgens mij nooit weg. Zelfs niet als je ruzie hebt.

Voor de rest ben ik er van overtuigd dat niets of bijna niets zeker is… Je kan het wel denken maar wie weet ben jij wel helemaal fout… Ben je wel zeker?

Wat weet jij zeker?

PS: doe je mee? Je kan elke week een vraag verwachten, je kan antwoorden via de comments of via instagram! Spelregels instagram: beantwoord de vraag onder de originele vraagjespost of post zelf een leuke foto ,beantwoord de vraag en gebruik hashtag #talkthetalkbynathalieke7 en tag 1 of meerdere vrienden om mee te doen! Samen filosoferen!

xoxo Nathalie

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  13 mei 2015 at 15:42

  Wat leuk die kaartjes! Je weet inderdaad weinig zeker. Ik kan ook uren filosoferen. Ook over het heelal, hoe dat allemaal in elkaar steekt. Vind ik super tof!

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:22

   Doe je dan mee op IG ? Lijkt me leuk 🙂

 • Reply
  Lilian
  13 mei 2015 at 22:00

  Wat een leuk idee die kaartjes! Lijkt me best leuk voor een avondje met vriendinnen ofzo. Moet ook eens abonnement nemen op Flow (of gewoon die kaartjes elders kopen).

 • Reply
  Saskia
  14 mei 2015 at 10:01

  Wat een leuk idee. Ik vraag me ook altijd van alles af. Als kind viel ik mijn vader dan ook altijd lastig met de vraag waarom dan. Wat ik zeker weet is dat moeder worden het
  meest bijzondere is wat me is overkomen.

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:22

   Zeker meedoen op IG dan! 🙂

Leave a Reply