Unicorns & Fairytales
maclaren plooibuggy
moederschap Musthaves

Maclaren Plooibuggy Techno XT

We waren al even op zoek naar een goede plooibuggy. Na lang nadenken kochten we de Maclaren Plooibuggy Techno XT.

Maclaren

Ik hoorde van vele mensen dat het merk Maclaren één van de betere merken was. Omdat we deze plooibuggy veel willen gebruiken en ook om op reis te gaan besloten we dan maar te gaan voor de Maclaren. Een dure aankoop maar hopelijk ook een duurzame. Aan de getuigenissen te lezen van gebruikers gaat deze buggy enorm lang mee en blijft hij ook goed rijden.

2015-04-16 20.59.36

Ik wou eerst geen plooibuggy omdat het beeld van een plooibuggy in mijn hoofd er eentje is van de buggy’s die de kindjes gebruiken om hun popjes in te vervoeren. Een ding dat piept en kraakt langs alle kanten en dat je amper vooruit kan rijden door de miniwieltjes.

Toen iemand mij een foto liet zien van haar Maclaren buggy en toen de meter van Vince er ook eentje gekocht had ging ik ze op het internet toch eens goed bekijken.

2015-04-16 20.59.36

Je hebt verschillende soorten buggy’s van Maclaren. Nou, laat ons zeggen je hebt 3 categorieën: hele lichte buggy’s geschikt vanaf 6 maanden, meer geavanceerde buggy’s die je kan gebruiken vanaf de geboorte en de tweelingbuggy’s. Binnen die categorieën heb je nog verschillende soorten met meer opties.

Wij kozen de geavanceerde buggy Maclaren Techno XT omdat je die kan gebruiken vanaf de geboorte en omdat we toch nog graag een kindje erbij willen. Zo kunnen we die nog lang gebruiken. Er zit een verkleinkussen bij en hij heeft een geschikte vering zodat baby’s er in vervoerd mogen worden. Bovendien heeft deze buggy grotere wielen dan de lichte buggy’s.

2015-04-16 20.59.41

De buggy heeft een grote kap die je in verschillende posities kan zetten. Wanneer er echt veel wind is of je kindje ligt plat dan kan je die zelfs nog verlengen. De handvaten zijn zo gepositioneerd dat ze ergonomisch verantwoord zijn. Ze kunnen ook in de hoogte versteld worden. De ruimte onder de buggy is ook groot genoeg om het nodige mee te nemen en je kan ook nog enkele kleine spullen kwijt in de flap achteraan. Je hebt een doorkijkscherm, wat ik altijd wel handig vind. Zo kan je je kindje een beetje in de gaten houden.

2015-04-16 20.59.46

De voetsteun kan ook versteld worden want zodra je kindje groter wordt moet die naar beneden. We hebben een proefrit gemaakt en we zijn zeer tevreden. Hij rijdt super vlot , is enorm wendbaar en over steentjes rijden is ook geen probleem. Je kan er wel geen zware tassen aanhangen (wat bij mijn vorige kinderwagen wel ging: maxi cosy mura) maar daar is een buggy ook niet voor gemaakt natuurlijk. Nog voordelen: je kan hem heel gemakkelijk plooien en terug uitklappen (als je eenmaal doorhebt hoe het werkt). Hij is wel redelijk lang.

2015-04-16 20.59.49Wij gaan in de zomer alvast met een gerust hart op vakantie. We hebben geïnvesteerd in een goede degelijke buggy. Hopelijk hebben we er veel plezier van!

Welke buggy hebben jullie? Zijn jullie tevreden?

XoXo Nathalie

 

 

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Kristin
  12 mei 2015 at 20:05

  Wij hebben een Quinny Zapp en zijn daar ook heel tevreden over. Je kan deze buggy gebruiken vanaf de geboorte met een maxi cosi. Deze buggy is ook verstelbaar en je kan de zitting ook naar je toe draaien. Het vergt wel een beetje kennis om hem open en dicht te vouwen maar eens je weet hoe het moet dan gaat het vlot! hij rijdt wel iets minder comfortabel op kleine steentjes.

  Ook een goedkope plooibuggy gehad maar deze hebben we amper gebruikt vanwege het slechte comfort.
  Verl plezier met je aankoop ?

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:24

   Goedkoop is niet altijd de beste optie, zeker niet bij buggy’s denk ik! Maar er zullen ongetwijfeld nog veel supergoed buggy’s zijn.

 • Reply
  Marianne
  12 mei 2015 at 20:06

  Ja Maclaren heeft fijne buggy’s!
  Ik heb al 7 jaar een Maclaren quest en die is nog steeds heel mooi en rijd erg fijn.
  De bekleding kan ook makkelijk gewassen worden (zelfs de kap gaat gewoon in de wasmachine zonder te centrifugeren)!

 • Reply
  Woohoo by Davina
  13 mei 2015 at 12:36

  Wij hebben er de mura van maxi-cosi.
  Ik hoorde dat de McLarens erg in trek zijn in pretparken en dierentuinen… dus koop er maar een goed hangslot bij!

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:23

   Dat slot daar moeten we nog voor zorgen! De Mura hebben wij ook 🙂 Maar die werd te groot …

 • Reply
  Joanne
  13 mei 2015 at 14:41

  Wat lief ook die foto’s! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:23

   Thanx!

 • Reply
  michelle
  14 mei 2015 at 10:02

  Wij hebben ook een maclaren gekocht omdat dat met de bus en tram in Antwerpen toch wel veel handiger is. Ik vind het fijn dat hij haast helemaal plat kan en dat de voetensteun omhoog kan. Wat ik minder fijn vind is dat het qua comfort door de wieltjes toch wel tegenvalt en dat de kap die er opzit wel heel ver kan, wat ideaal is met zon,maar dat je die niet vast kan zetten waardoor hij iedere keer terug omhoog gaat. In de winkel had ik iets hogere verwachtingen van de buggy.

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:19

   Oei dat heb ik nog niet getest! Dat ga ik dan maar eens zien…

 • Reply
  Silke
  15 mei 2015 at 08:47

  Heel tevreden van. Wij gebruiken hem sinds Jules 6 maanden is elke dag en hij is nog perfect in orde. Maar inderdaad, groot hangslot erbij kopen, want ze worden vaak gestolen.

  • Reply
   Nathalie
   15 mei 2015 at 17:18

   Hmmm dat slot moeten we dan maar eens gaan halen!

Leave a Reply