Unicorns & Fairytales
activiteiten in het weekend - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Boeken My life uitstappen

Een activiteit (of meer) voor elk weekend van het jaar

Yes weekend! Of nee, toch niet? Weet je nooit goed wat te doen met de kinderen? Wel, ik heb een pareltje van een boek in handen gekregen. Een boek dat ontstaan is na Wonderweekend, een festival met activiteiten in het weekend voor het hele gezin!

Activiteiten in het weekend

Ben je vaak op zoek naar leuke activiteiten in het weekend of in een vakantie? Met dit boek verveel je je niet. Je vindt er namelijk 101 activiteiten om in het weekend te doen, samen met je gezin. Met een hele dosis verwondering. Ideaal voor mijn zoontjes en vele andere kinderen. De activiteiten zijn opgedeeld in 26 WonderWeekends, een soort thema. Zo heb je bijvoorbeeld een “Alles-op-wieltjes-weekend, een zoals-vroeger-weekend, een openlucht-weekend, een de-weg-kwijt-weekend” enzovoort…

activiteiten in het weekend - unicorns & fairytales

Kostbare momentjes met je gezin

I know, velen zeggen: moet je altijd iets doen met je kinderen? Ze moeten niet altijd geëntertaind worden… Mijn bomma zei het enkele dagen nog tegen mij nadat ze foto’s had gezien van het zoveelste baksel. Ze zei dat mensen vroeger minder bezig waren met hun kinderen, laat staan zulke ‘speciale’ activiteiten. Dat ze moesten werken voor centen en dat de vrouw het huishouden deed of zelf ook ging werken. Ik denk inderdaad ook wel dat het iets van deze tijd is. Toen waren de vrouwen wel thuis om te ‘zorgen’ voor hun kinderen maar dat ‘zorgen’ bestond uit het huis poetsen, wassen, strijken en de kinderen elkaar laten opvoeden. Nee, dat weet ik niet zeker. Ik ben er van overtuigd (en dat zei ik ook tegen haar) dat er gezinnen geweest zijn die wél bakten en speelden met elkaar. Die ook zorgden voor activiteiten in het weekend en die er niet voor kozen om steeds en enkel met het huishouden bezig te zijn.

activiteiten in het weekend - unicorns & fairytales

 

Ze zijn zo snel groot

Maar wat ze zeggen klopt… ze worden zo snel groot en je moet genieten van de momenten dat je met elkaar kunt doorbrengen. Die ‘was’ zal de volgende dag ook nog wel kunnen en dat strijken laat je maar zo voor een keer. Ik ben dankbaar voor de mooie momenten die deze tijd ons biedt, met al haar plus -en minpunten. Het Wonderweekend is misschien nog iets te vroeg voor Vince en Lex, ik hoop dat het nog vele edities te gaan heeft want ik wil dit ook wel eens proberen.

activiteiten in het weekend - unicorns & fairytales activiteiten in het weekend - unicorns & fairytales

101 activiteiten

Dit boek bevat 101 leuke activiteiten, opgedeeld in een soort categorieën ofwel verschillende WonderWeekends. Er zijn activiteiten in het weekend (of in de vakantie…) die je kan doen met kleine kinderen en ook die je beter met grotere kinderen kan doen. Either way, of je ze nu allemaal wil testen of enkelen, het maakt niet uit. De bedoeling van dit boek is om te inspireren met als thema toch wel ‘verwondering’. Activiteiten, anders dan eens naar een speeltuin of pretpark gaan.

activiteiten in het weekend - unicorns & fairytales

Wat wij binnenkort gaan doen

Vince en Lex zijn nog niet groot genoeg voor elke leeftijd maar binnenkort, wanneer het weer donkerder wordt buiten gaan we sterren kijken. We hebben een eenvoudige telescoop van Lidl in huis gehaald en kunnen zo al een keertje proberen. Ook kunnen we er eens mee naar een bos trekken om diertjes te spotten. Hij doet dit graag dus dit zal één van onze eerste activiteiten worden. Of met een tent in de tuin slapen, samen met papa. Zo heeft hij het gevoel van kamperen maar toch nog de veilige thuishaven…

 

Dit boek is volgens mij ook een tof verjaardagscadeautje? Doen jullie veel activiteiten in het werkend? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply