Unicorns & Fairytales
cake bakken - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Get inspired moederschap My life

Little chef Vince in de keuken!

Ik probeer vaak leuke activiteiten te doen met de kinderen en dan vooral nu nog met Vince. Ik betrek Lex er altijd wel zoveel mogelijk bij, door hem erbij te zetten. Maar voorlopig is mijn kleine jongen van 4 maanden nog te jong. Lilliputiens heeft iets nieuws op de markt voor kleine chefs en wij gingen daar maar al te graag mee aan de slag. We gingen samen een cake bakken.

 

Een cake bakken met Vince en Lilliputiens

Lilliputiens heeft iets nieuws op de markt voor de kleine chefs, speciaal om samen aan de slag te gaan. Je kan leuke recepten vinden in het kookboek, helemaal op maat van de kinderen. Eenvoudig uitgelegd, met prentjes en leuke tips. Voor elk recept heb je enkele keukenaccessoires. Ze hebben leuke kleurtjes en je kan de personages van Lilliputiens er overal in terugvinden. In onze doos zaten allemaal spulletjes om de cake te bakken van Georges: een bakmat (dan kunnen we later ook nog koekjes bakken), cakevormpjes, een spatel, een eierscheider, twee mutsen en het kookboek.

cake bakken - unicorns & fairytales

 

Aan de slag !

We maakten natuurlijk eerst zelf ons (zeer eenvoudig) beslag klaar. Het bekende quatre quarts recept! Maar ik gids je er graag nog eens door. Wij gebruikten de vormpjes om het beslag in te doen (die overigens héél goed werkten, beter dan mijn siliconen vormpjes die ik al had…). Cake bakken met dit recept is easy! En leuk… Eindelijk iets wat ik kon. Ik had meer moeite met mijn klaargemaakt beslag voor de Gender Reveal Cake. Bekijk trouwens het hilarisch filmpje van mijn poging hier 😉

Dit heb je nodig:

 • 250 gram boter (wij gebruikten boter voor patisserie)
 • 250 gram suiker
 • 250 gram zelfrijzende bloem
 • 4 eieren
 • snufje zout
 • eventueel een soort borsteltje om vormpjes in te vetten
 • een grote kom
 • een mixer
 • een spatel
 • de vormpjes van Lilliputiens
 • eierschelder (eventueel)
 • potjes om je ingrediënten in te doen (en af te meten…keukenweegschaal ook?)

Here we go…

Eerst verwarm je de boter op een vuurtje. Dat doe je dus wel beter zelf 😉 Maar Vince (en Lex) mocht mee kijken natuurlijk en alle benodigdheden nemen. Nadien deden we de boter in een grote kom waar we ons beslag in gingen maken en lieten we een beetje gesmolten boter over om de vormpjes mee in te vetten.

Bij de gesmolten boter mocht Vince de suiker en bloem toevoegen en goed roeren. Nadien roerde ik natuurlijk nog eens alles goed door elkaar. Papa was ondertussen de eieren aan het scheiden (maar dat kan dus ook makkelijk door dat rode dingetje en dan kunnen iets oudere kinderen ook een ei scheiden). Het eigeel ging ook mee door het beslag en het eiwit moest eerst worden opgeklopt.

cake bakken - unicorns & fairytales

cake bakken - unicorns & fairytales

cake bakken - unicorns & fairytales

Vince mocht natuurlijk ook eens mixen! Het opgeklopte eiwit werd bij het mengsel gevoegd dat ook wat gemixt werd en toen was het deeg klaar. Ja, zo makkelijk is het eigenlijk. En leuk!  Ik schepte het deeg in de vormpjes en liet ze 15 a 20 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

Lekker vieruurtje

We lieten de cakejes even afkoelen maar in de namiddag konden we toch al eens lekker smullen! We namen allemaal een lekker vieruurtje. De rest van de cakejes nam Vince mee naar de klas. Wij hadden een fijne woensdagnamiddag. Een heerlijk mama-zoon activiteitje en iets lekkers om te eten, wat heb je nog meer nodig?

Meer weten over de toffe keukenaccessoires van Lilliputiens? Check dan hun website even.

 

Cake bakken, doen jullie dat soms? Of wat maken jullie graag samen? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply