Unicorns & Fairytales
kerst traktaties - unicorns & fairytales
dessert DIY DIY Birthday Party Food My life

DIY traktatie(s) voor mijn Kerstkindje

Lex is geboren op 25 december. Niets aan te doen, hij wou héél graag op die dag komen. Mijn Kerstkindje heeft dan wel een zware concurrent natuurlijk… Het zal altijd een beetje “kerstachtig” zijn op zijn verjaardag maar ach… zolang hij nog niet zeurt om bepaalde figuurtjes mag ik nog even mijn eigen creativiteit gebruiken en maakte ik een kerst traktatie voor zijn tweede verjaardag.

Happy birthday

We gaan voor eeuwig een kerst traktatie tijdens zijn verjaardag nodig hebben vrees ik. Uitgerekend voor 11 januari besloot Lex toch maar op 25 december te verschijnen. We hadden er nog erg om gelachen want ‘stel je voor tijdens Kerst of Nieuwjaar’. Maar goed, het is nu zo en we kunnen er gewoon dubbel en dik extra een feest van maken. Wie mij kent weet dat het goed komt want ‘if you say party, you say Nathalie’.

Kerst traktatie

woodland traktatie - unicorns & fairytales

Vorig jaar had ik als thema ‘woodland’ en maakte ik traktaties in een glazen potje. Bekijk hier het Woodland Thema en je kan ook zijn Woodland traktatie bekijken. Persoonlijk vond ik dat erg geslaagd. Al zeg ik het zelf hé 😉 Ik ben niet zo voor speelgoedjes tenzij bruikbare zoals een badspeelgoedje of kleurpotloodjes, een bekertje enz… Maar zo van die dingen waarbij je moet oppassen dat ze ze niet in hun mond steken, daar heb ik het niet zo voor. Als kerst traktatie dit jaar gingen we samen zelf koekjes bakken en staken we die in een zelfgemaakt zakje. Nou ja, zelf versierd beter gezegd.  Ik geef je graag een overzichtje van leuke een kerst traktatie voor kindjes die net zoals Lex tijdens de feestdagen of in december geboren zijn.

‘Kerst’ Koekjes maken

kerst traktaties - unicorns & fairytales

kerst traktaties - unicorns & fairytales

Bak samen met je kind lekkere zandkoekjes die je kan versieren rond het thema ‘Kerst’. Je vindt uitstekers genoeg normaal gezien. Er zijn ook eetbare stiften waarmee je makkelijk gezichtjes op de koekjes kan tekenen.

lees ook: koekjes met icing

Recept zandkoekjes:

  • 250 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem

Eerst de boter en de poedersuiker goed mixen tot een romig beslag en dan de rest erbij doen en kneden tot een stevige bal. Het deeg minstens een uurtje in de koelkast laten rusten. Nadien kan je er koekjes van maken door het deeg uit te rollen en met uitstekertjes te werken of er met een stempel op te drukken zoals wij deden.

Lekkere Cake Pops maken

Met een cakepop machine helemaal niet zo moeilijk maar je kan het natuurlijk ook zo maken. De balletjes kan je leuk versieren met sterretjes, kokos (dat op sneeuw lijkt) of sprinkles.

Een kerstbal maken met le(x)kkers in

kerst traktaties - unicorns & fairytales

Ik maakte vorig jaar met lege kerstballen (die je zelf kan vullen, je vindt ze bijvoorbeeld bij AVA) een leuk cadeautje voor oma en opa. Maar je kan kerstballen ook als versiering gebruiken voor op tafel, aan de muur of uiteraard in de kerstboom. Ik dacht… voor een kerst traktatie kan ik evengoed de kerstbal gebruiken met iets lekkers in. Ik vond bij AVA ook gouden smarties. Halleluja. Het thema van dit jaar is goud, dus dat nam ik mee. Ik vulde de kerstbal met gouden smarties en schreef met een witte stift de naam van mijn Kerstkindje op. Met de Instax Mini trok ik nog een leuke foto van Lex en stak het ook mee in de bal. Een leuk koordje en voila, klaar is deze kerst traktatie.

lees ook: DIY: 8 leuke originele kerstballen maken

 

Kerstboom lekkers

woodland party - unicorns & fairytales

Je kan ook lekkere hapjes in de vorm van een kerstboom leggen. Ik deed het op een houten plank maar je kan het ook gewoon in de vorm van een boom leggen.

Cupcakes

Net zoals de koekjes kan je cupcakes ook leuk versieren! Met sterretjes, vlaggetjes, een kerstboompje erop enzovoort. Het hoeft niet moeilijk te zijn hoor. Je hebt ook glitter cupcake vormpjes. Neem eens een kijkje bij Studio Lala, die hebben ook leuke feestprints en cake toppers in verschillende thema’s. Daar ga je wel iets vinden.

Rendier (snoep)zakje

kerst traktaties - unicorns & fairytales

kerst traktaties - unicorns & fairytales

Met leuke kraftzakjes die ik bij AVA vond kom je al een heel eindje op weg. Het venstertje kon dienen als mond van het rendier en zo zie je ook de koekjes of snoepjes zitten wat een leuk effect geeft. We gaven hem een rode neus (rode pom pom die je er makkelijk met een lijmpistool kan opkleven). Op het zakje kleef je ook nog wiebeloogjes en maak je met chenilledraad een gewei. Het zakje kleefde ik vast met washi tape en op de achterkant schreef ik ‘Lex, 2 jaar’ met de metallic stiften van Stabilo. Lekker makkelijk en fijn om samen met grote broer of zus in elkaar te knutselen.

 

Pin it!

Leuk idee? Pin het op je Pinterest bord.

kerst traktaties - unicorns & fairytales

Heb jij ook een kindje dat verjaart in december of januari? Wat vind je van deze kerst traktaties? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply