Unicorns & Fairytales
Gezondheid / Health lifestyle musthaves moederschap Musthaves My life outfit inspiration Personal Webshoptips

Snottebellen, vitaminetekort en doktersbezoeken in de winter

De winter, die koude barre winter. Het enige leuke moment in de winter vind ik de kerstvakantie. Lichtjes overal, kerstsfeer, muziek, iedereen blij, inzamelacties voor goede doelen en feestjes. Na nieuwjaar valt alles ineen zoals een pudding. BAM.

Snottebellen en verkoudheden

Vitaminetekort…check… Einde zomer? Begin nieuw schooljaar? Dat staat gelijk aan snottebellen en doktersbezoeken bij ons. Daar geven wij enorm veel geld aan uit. Lex is om de haverklap ziek. Gelukkig geen erge zaken zoals RSV. Ondertussen heeft hij zijn deel aan oorontstekingen gehad en kreeg hij buisjes. Maar nog steeds blijft hij er last van hebben. Dan heeft hij een loopoor, snot en pijn. Met NOG meer slapeloze nachten tot gevolg. Maar hey, het hoort erbij en kinderen zijn veel ziek. Snottebellen zijn er elke week bijna. Ook bij ons, de mama en papa… We hebben een zeer lage weerstand op deze moment.

Vitaminetekort

Oh ja… ik wil zon. Mijn vitamine D en C tekort moet dringend omhoog getrokken worden. Gelukkig heb ik lieve mensen bij een pr-bureau die mij vitamientjes toestuurden met een leuk briefje. Thanx. Ik neem dus nu iedere dag een vitamine C pil, een pilletje voor mijn haaruitval (ja, na mijn zwangerschap en nu in de winter….) en een druppel vitamine D. Let’s keep going.

Ook de kinderen krijgen vitamine D al zijn we geen helden in dit iedere dag geven. Maar…. sinds een week geven we het zonder pardon want ik heb gehoord dat een vitamine D tekort voor slaapproblemen kan zorgen. En dat willen we niet hé 😉

Goed aankleden

Ik weet nog dat mijn tante vroeger zei: “Kleedumaargoedaan. Sebiet schaarde nog iet oep.” (in het Nederlands: Kleed je maar goed aan, wie weet vat je anders wel een verkoudheid)  Dus ik deed wat ze vroeg en ik durfde ook niet met natte haren na het zwemmen zonder kap rond te lopen want we kregen nog net geen mot van onze juf. Ik denk dat toen het keerpunt er al was van de fysieke straffen. Maar goed, ik was een heilige boon en deed wat men vroeg. Later leerde ik dat je helemaal geen verkoudheid kreeg van natte haren of koude maar dat het door bacteriën kwam. Bedankt… om mij blaasjes wijs te maken. En nu doe ik het ook. Ik betrap me erop dat ik ook zeg tegen Vince: “Kleed je maar goed aan, het is koud, seves word je nog ziek.”

Maar goed, wij gaan dus in de winter naar buiten met handschoenen, een sjaal en een muts. En wij voelen ons graaf (“graaf” is ons woordje, dat van Vince en mij hihi) want we hebben coole matchende accessoires. Beiden een muts met een pompom. Ik heb ook mijn ideale, meest warme en fashionable muts gevonden bij AS Adventure. Daar hebben ze echt wel mooie spullen. De goedkope handschoentjes van Vince waren na een maand al stuk dus ik dacht: ik zoek me er meteen goeikes. Wij hebben dus winteraccessoires van AS Adventure, waar je goed zit. Ah ja, ze verkopen daar wintersportspullen. Check!

En ja… bottekes (laarsjes dus). Ook altijd een musthave. Zo kunnen ze lekker in plassen spelen, in de modder ploeteren en moeten ze zich geen zorgen maken over hun schoenen (alsof kleine kids dat doen… ik bedoel dat dus de ouders mee)

Peuter/baby kleden in de winter

Damn, ik ben/was echt slecht in het goed aankleden van mijn kinderen. Ik kleed ze niet warm genoeg en op andere dagen te warm. Daarom halleluja aan de vestjes die je aan en uit kan doen. Ik zie soms baby’s ingeduffeld waarvan ik denk: die leven seves toch nog? Je ziet dan enkel de oogjes en voor de rest duizend dekens erover. Nee, ik kan het niet goed. Daarom ben ik kei blij met mijn voetenzak bij mijn kinderwagen en de airwrapper van Aeromoov voor in de auto. Die zorgt ervoor dat je kindje het warm, maar niet TE warm heeft. Nah. En je kan die ook gebruiken in de kinderwagen. Yup je leest dat goed, ik ben even schaamteloos reclame aan het maken, maar hey dat is toch één van de hoofdzaken van mijn blog: musthave tips aanbieden. Voila sé.

lees ook: Een winterbaby! Je baby kleden in de winter

En jullie? Hoe is het gesteld met jullie in de winter? Ook wat vitaminetekort ? Hoe kleden jullie je kinderen? 
XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Anna Berg
  3 februari 2018 at 11:01

  Nood aan vitamine D! Hier ook. Met de snottebellen valt het nogal mee. Sinds ik geen les meer geef, zijn er heel wat kwalen weggevallen.

 • Reply
  Valerie
  25 november 2022 at 15:22

  Meestal zo rond september begin ik uitvoorzorg met een goede multivitamine, bijv die van Lucovitaal of Vitakruid die hier in Nederland heel bekend en een goede naam hebben. Leuke blog heb je trouwens. Groetjes, Valerie

  • Reply
   Nathalie
   3 december 2022 at 13:59

   goeie tip!

Leave a Reply