Unicorns & Fairytales
DIY kerstbal - unicorns & fairytales
creatief decoration DIY holiday play Interieur Sensopatisch speelgoed

Leuke originele kerstballen maken

Knutselen met je kinderen en DIY projectjes zijn leuk. Feestdagen zijn ideale gelegenheden om samen met de kinderen iets leuks te maken. Pinterest staat natuurlijk vol leuke ideetjes. Wij maakten zelf enkele leuke originele kerstballen. Als ik dan begin met iets krijg ik meerdere ideetjes. Ik deel ze graag met jullie. Mijn DIY kerstbal!

1. Een persoonlijke kerstbal als cadeautje

Originele kerstballen maken? Doen! Ik geef graag iets leuks (geknutseld) af bij de nieuwjaarsbrief. Of als kerstcadeautje. Ik maakte voor oma, opa en de meter en peter van Vince kerstballen met een polaroid foto (die ik heb laten afdrukken bij Smartphoto) van hem ingestopt. Op de achterkant van de foto kleefden we een hartje met een leuke boodschap. Een leuk lintje met pareltje erdoor en klaar. Een eenvoudig maar superleuk cadeautje, vind je niet?

DIY kerstbal - unicorns & fairytales DIY kerstbal - unicorns & fairytales  DIY kerstbal - unicorns & fairytales

2. Groen in een bal

Dit is toch wel mijn favoriet. Snijd wat takjes, eucalyptus of ander moois af en stop het in transparante ballen. Je kan er ook nog een mooie boodschap insteken om het als cadeau af te geven of zoals je op de foto’s ziet kan je ze aan een mooi touwtje ophangen.

DIY kerstbal - unicorns & fairytales DIY kerstbal - unicorns & fairytales

bron: VTwonen

3. Maak er sensopatische kerstballen van

Sensopatisch spelen is ‘ontdekkend spelen met al je zintuigen’. Vaak gebeurt dit met allerlei (vormeloze) materialen. Ik gaf Vince de lege transparante kerstballen en wat knoopjes, glitters, stoffen balletjes en liet de kerstballen vullen. Daarna wou hij er natuurlijk graag mee spelen. Ook voor baby’s is dit leuk om mee te rammelen en naar te kijken. Maar dan moet je wel zorgen dat de kerstballen goed dichtgelijmd zijn en dat de onderdelen er zeker niet uitvallen. Ik vind dat ze vrij snel opengaan. Als dit geen originele kerstballen zijn…

DIY kerstbal - unicorns & fairytales DIY kerstbal - unicorns & fairytales  DIY kerstbal - unicorns & fairytales

4. Een handafdruk

Ook fijn op een grotere bal is een handafdruk in verf. Daar kan je dan een sneeuwman of rendier van maken. Het is ook gewoon heel mooi om het handje van je kindje op een kerstbal te hebben staan, toch?

DIY kerstbal - Unicorns & fairytales

Bron: Onderwijs enzo

5. Originele kerstballen met potpourri

Ik vulde enkele kleine transparante kerstballen met potpourri en dat was eigenlijk heel mooi. Ook leuk om als cadeau te geven. Wil je de potpourri in the picture zetten? Dan zou ik voor een grote kerstbal gaan die nadien open kan zodat de potpourri gebruikt kan worden.

DIY kerstbal -unicorns & fairytales

6. Gewoon originele kerstballen maken voor in de boom

Wel ja, je kan dus helemaal zelf leuke originele kerstballen maken (met thema als je wil) om in de kerstboom te hangen. Wij kochten bij een hobbyzaak transparante kerstballen. Daar hadden ze allerlei formaten. Van hele kleintjes tot hele grote. Ik kocht twee verschillende maten. Ik wou er eerst eens mee experimenteren voor ik er teveel kocht. Maar Vince vond het superleuk om te doen dus ik had er beter wat meer gekocht. Misschien een leuk idee om volgend jaar te doen. Je kan ze volstoppen met papiertjes, glitters, knoopjes en meer…

fullsizerender-446

7. Een kerstbal vol mozaïek

Dit ideetje vond ik ook heel leuk. Wie heeft er nu geen oude CD’s die weg mogen? Dus laat je volledig gaan tijdens een knutselnamiddag…

DIY - kerstbal

8. Met de Cricut originele kerstballen maken

Originele kerstballen maken met een quote, een naam of een afbeelding gaat gemakkelijk als je zelf een Cricut hebt. Ken je dat? Met dit leuke toestel kan je zelf de meest toffe dingen personaliseren! Ik liet een kerstbal maken met een paaldanseresje voor ons dansgroepje. Leuk hé?

originele kerstballen knutselen - unicorns & fairytales
Je kan Cricut hier vinden

9. Een kerstbal vol lekkers

Je kan natuurlijk ook een plexiglas kerstbal vol lekkers steken! Ideaal ook als doopsuiker geschenk, maar evengoed als cadeautje of als ornament in de kerstboom. Toch? Wat zou jij erin stoppen?

knutselen rond kerst met kinderen - unicorns & fairytales

10. Ken je mijn boek al?

Wil je nog meer speeltips? Boordevol activiteiten voor kinderen! Hij is net verschenen!

Je kan hem hier vinden!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van deze originele kerstballen? Ga jij er ook eens maken?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nietzomaarsaar
    22 december 2017 at 10:14

    Ik maakte er met Sonny Angel popjes in geheel in kerstthema. Superschattig!

Leave a Reply