Unicorns & Fairytales
onderbroken nachten - unicorns & fairytales
Diary My life

Diary 122 // Een leuke krokusvakantie

Helaas Pindakaas, de krokusvakantie is voorbij. We hadden een erg leuke krokusvakantie, met fijne momenten. Samen met vrienden of met enkel de kinderen. Elke dag stond er een kleine activiteit op de planning, al was het even buiten een luchtje scheppen. Jammer genoeg viel het weer deze week erg tegen. Nog 4 weken en dan komt de Paasvakantie er weeral aan. Dat is snel hé! Zo zag onze vakantie eruit…

Weekend: shopping days

Het weekend stond in teken van shoppen. We bezochten de vernieuwde JBC in Dendermonde. Die is helemaal kidsproof gemaakt! Net zoals de JBC in het Waasland Shopping en nog anderen. Kinderen kunnen zich daar in een leeshoekje of speehoekje bezig houden terwijl mama’s en papa’s kunnen winkelen. Het was kei leuk en we mochten ook een t-shirt personaliseren. Hopelijk gaat die van bij ons in de buurt ook snel aangepast worden hahaha. Want zo wordt shoppen met de kinderen wel leuk!

Ook ging ik met mijn mama naar de opening van een nieuwe Lola & Liza in Lier. Ik ging even helemaal overstag voor een mooi kleedje en een salopette gecombineerd met een leuk truitje én ik vond nieuwe zwarte sandalen. Yay!

 

Maandag: friends day

De dag startte met een bezoek aan een speeltuin. We trokken ‘s middags naar huis zodat Lex kon slapen. In de namiddag gingen we op bezoek bij vrienden. De kinderen konden heerlijk spelen met elkaar en wij konden gezellig praten. Zo’n dagen vind ik zelf geweldig. Zo gezellig en fijn om te zien dat je kinderen goed met elkaar opschieten. Ik kan daar zo gelukkig van worden.

Dinsdag: Monkey Town

Deze dag stond helemaal in teken van de kinderen. We gingen naar Monkey Town, een binnenspeeltuin in Breda. Wat een leuke binnenspeeltuin was dat. Ze hebben zich reuze geamuseerd en wij konden met een gerust hart de kindjes laten spelen. Die avond bleven onze vrienden bij ons eten. Zalig. De kinderen sliepen als roosjes.

Ik ging ook even langs de IKEA in Breda en kocht een kast voor in Vince zijn nieuwe ‘grotere jongenskamer’. De muur van Vince kreeg een nieuw kleurtje (Levis Paint ambiance 1515 Suede) en de kamer straalt nu véél meer rust uit. Heerlijk…

Woensdag: ochtendvertoning kinepolis

We trokken ‘s ochtends naar de Kinepolis en zagen voor de tweede keer Paw Patrol Mighty Pups. Kinepolis heeft nu tijdens vakanties ook ochtendvertoningen en dat is wel fijn. Voor Lex was het de allereerste keer in de cinema en hij deed het voortreffelijk. De film was nét op tijd gedaan want hij werd het zitten een beetje beu op het einde. Maar al bij al was hij erg gefascineerd en vond hij het wel leuk.

Donderdag: JEF FESTIVAL

Ik trok met Vince naar’t stad waar het JEF Festival aan de gang was. We zagen een leuke film (met mooie tekeningen waar er ook boeken van bestaan) Wondermooi. Echt waar… zo mooi getekend en de verhaaltjes waren echt ontzettend ontroerend. Ik ga die boeken zeker eens opzoeken. Ze zijn de moeite!!!! Zowel Vince als ik bleven met open mond zien.

[bol_product_links block_id=”bol_5c8563a260bd4_selected-products” products=”9200000073597044,9200000081449029,1002004013624585,9200000014636144,9200000081449404,9200000073067738″ name=”ernest en celestine” sub_id=”ernest en celestine” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Na de film gingen we naar het medialab. Daar hebben allerlei mensen mediagrelateerde spelletjes ontwikkeld en die konden wij spelen. Voor groot en klein.  Vince werd meteen aangetrokken tot de Play Doh en de Legoblokjes. Maar ook de Blue-bots die geprogrammeerd waren met Scratch vond hij leuk om naar te kijken.Wij hadden in ieder geval een leuke mama-zoon tijd en ‘s avonds gingen we Lex oppikken die bij mijn ouders bleef.

 

Vrijdag: Riddershoeve

In de voormiddag knutselden we een leuke DIY garage! Kei leuk om mee te spelen!

DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales

Wat een druilerige dag was het… De kindjes waren het beu om binnen te zitten dus trokken we uiteindelijk toch naar buiten en gingen we naar de Riddershoeve (park van Schoten). We namen oud brood mee voor de geitjes, zwaaiden naar de eendjes en speelden in de speeltuin. Ook oma, opa en tanti kwamen mee en we bleven er meteen iets eten. Gezellig! De kindjes sliepen weer goed met de buitenlucht !

Zaterdag: spelen!

Vandaag probeerden we ‘s ochtends buiten te gaan maar de kinderen werden moe en kregen het lastig. We zijn dan maar naar huis gekeerd om Lex in zijn bedje te leggen. Na zijn slaapje gingen we naar een andere binnenspeeltuin waar ook een vriendje van de klas was. Daar leefden ze zich helemaal uit. ‘s Avonds bleven ze beiden bij oma en opa slapen want manlief moest werken en ik had een etentje bij een vriendin die jarig was. Het was een zalige avond. Zo fijn om even onbezorgd bij elkaar te zijn, te praten en lekker te eten.

Zondag: relax en verjaardag bomma

We konden heerlijk lang uitslapen en deden dat ook. De kindjes waren weg en ik bleef gewoon bijna de hele dag in pyjama. Gewoon relaxen en doen waar je zin in hebt. Zalig. In de namiddag gingen we naar de bomma, die 87 jaar is geworden. We waren uitgenodigd om daar te eten. De kindjes waren flink, het eten was lekker en het was een fijne afsluiter van een leuke vakantie.

En toen kwam er een einde aan de vakantie maar lang zal het voor de kindjes die duren want ze gaan binnen twee weken naar Center Parcs met oma en opa. Dit al voor de verjaardag van Vince. Want hij wordt bijna 5 jaar! Oh wat gaat de tijd enorm snel…

Wat deden jullie deze vakantie?

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply