Unicorns & Fairytales
een derde kind - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

Diary 114 // Enkele leuke (memorabele) momenten in onze zomervakantie

De zomervakantie is voorbij en we zijn weer terug aan het werk. We hadden een zalige maand juli met lekker weer en een fijne reis naar Santorini. In augustus was het weer iets minder dan in juli maar we hadden ook een leuke tijd. De mooiste momenten wil ik graag met jullie delen. Want samen dingen doen is superleuk. Moest je nog inspiratie nodig hebben voor leuke activiteiten kan je dat misschien ook nog opdoen?

Samen koken en bakken & nieuw IG account

Wij hebben deze vakantie veel gekookt met Vince. Ik vond het als kind geweldig om te helpen in de keuken en Vince is niet anders. Zo maakten we lekkere eiermuffins, choco banaanflapjes, brood met de nieuwe broodmachine en ijsjes, veel ijsjes. Maar dan gezonde versies zoals de ijslolly’s die we maakten van knijpzakjes van fruit en yoghurtijsjes. Gesmuld dat we hebben. Zelf experimenteerde ik ook met verschillende nieuwe gerechtjes.

Het idee dat ik al héél lang had samen met een collega hebben we eindelijk waar gemaakt… We maakten een gezamenlijk nieuw IG account waar we (gezonde) gevarieerde lunchboxen op willen zetten en kidsfood. Check hier en volg! Dit omdat we beiden ook zien (als leerkrachten) dat kinderen vaak eentonige en minder gezonde lunches bijhebben. Dat kan veel beter en op een vrij eenvoudige manier. Maar hey, je kan het jezelf ook héél moeilijk maken want we gaan ook pareltjes delen waar we misschien alleen maar van kunnen dromen. Maar dat mag he, dromen mag. En natuurlijk ook traktaties en veel meer. Zondigen mag wel eens hé…

High Tea

Ik organiseerde een high tea voor vriendinnen. Dat was leuk! Ik organiseer super graag dus voor mij was dit zalig. Ik ben dan wel de hele dag in de weer maar dat maakt niet uit voor mij. Love it! Ik kon mijn nieuw servies bovenhalen en voelde me helemaal top. Gezellig met vriendinnen keuvelen is ook wat ik van tijd tot tijd nodig heb. Het is niet omdat je mama bent geworden dat je geen eigen leven meer hebt.

high tea organiseren - unicorns & fairytales

Gaan zwemmen

We zijn een dagje gaan zwemmen in de Waterparels in Lier. Kei leuk! Het was dan ook topweer in juli. De kinderen genoten er duidelijk van en waren niet weg te slaan bij de glijbanen die erg kindvriendelijk waren. We zouden dat ook meer moeten doen. Misschien dat we Vince eens op zwemles moeten sturen… Geen idee of hij dit wil maar het zou wel fijn zijn iets met hem te kunnen doen.

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

Linkerwoofer

Een uitstapje met oma en opa samen met de kinderen. Ons eerste festival samen. Vince stond er te dansen alsof hij nooit anders gedaan had en wij zweetten ons kapot. Het was een erg warme dag begin augustus. Maar we genoten er zo van! Kapitein Winokio was geweldig en heeft mijn hart helemaal gestolen. Ik denk dat ik nog maar eens een liedjesboek gaan halen met mijn bon die ik kreeg van een kindje van de klas.

Spelen spelen en nog eens spelen

Ja duh, wij hebben gespeeld alsof het een lieve lust was. Buiten en binnen. Vooral ook met vrienden want plezier moet je delen hé. Doen wij ook graag 😉 Vince heeft vooral véél gespeeld met zijn VTech sporen. Oh wat is dat toch dankbaar speelgoed. Zij hebben trouwens ook veel spullen gesponsord voor de benefiet van Jack. Jack heeft een ongeneeslijke ziekte. Je kan zijn verhaal hier lezen. Vince krijgt wel eens uitbreidingen van de Toet-toet auto’s en we zijn toch wel al op een punt gekomen dat onze woonkamer behoorlijk vol komt te staan wanneer ze de sporen in elkaar zetten. Maar hey, zo is er altijd wel leven in de brouwerij. Andere kindjes spelen er ook heel graag mee als ze komen spelen.

Vtech - unicorns & fairytales

Knutselen

Vroeger knutselde ik enorm graag en ik denk dat ik die liefde voor creativiteit overgedragen heb op Vince. Hij vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en kan zich er echt mee amuseren. Daarom doe ik toch wekelijks een knutselactiviteit. Dat kan iets speciaals zijn maar is ook vaak gewoon wat knippen en plakken. Ik zet dan wat spullen op tafel die hij mag gebruiken en dan verzint hij iets. Maar we maken natuurlijk ook vaak wel eens knutselwerkjes. Zo maakten we in de vakantie gekleurd zout, pimpten onze turnpantoffels en beschilderden stenen.  Ga naar de DIY-pagina voor meer ideetjes.

nieuwe schooljaar - unicorns & fairytales

Santorini

Onze reis met zijn tweetjes naar Santorini was heel fijn. Zonder kinderen. Het was een ontspannende trip waar we weer mooie herinneringen aan over houden. Steeds met een beetje heimwee. Het is daar echt wel heel fijn om te zijn en we hebben van elke dag iets moois gemaakt. Het was alleen wel heel snel voorbij… Lees hier onze 10 tips.

santorini - unicorns & fairytales

Villages Nature Paris

In het begin van de vakantie gingen we naar Villages Nature Paris. Echt de moeite waard om met kinderen te doen. Zeker als je van de natuur houdt. Daar is ook het leukste zwembad dat ik ooit al zag met vooral een heel groot buitenzwembad! Je betaalt er wel genoeg voor. In de verschillende werelden kunnen de kinderen (van alle leeftijden) zich zeker bezighouden. Voor ieder wat wils. Het ligt trouwens ook op een boogscheut van Disney Land dus ideaal om te combineren. Er rijdt zelfs een shuttle heen.

villages nature paris - unicorns & fairytales

Zelf bloemen plukken

De leukste ontdekking was de zelfpluktuin in Kontich waar ik samen met Vince, oma en bomma naartoe ging op moederdag. Dit was mijn moederdagcadeau voor hen… Eens iets anders dan bloemetjes kopen in de winkel. Er zouden veel meer zelfplukboerderijen en tuinen moeten zijn vind ik.

Bloomon Event

Die week bleven we in de bloemen sfeer want ik werd uitgenodigd op het Bloomon event om de laatste nieuwtjes te weten te komen. Ze hebben dus nu een erg mooi boeket bloemen die je eenmalig naar iemand kan sturen. Dus waarvoor je geen abonnement nodig hebt. Ik gaf mijn mama voor haar verjaardag een abonnement voor een heel jaar bloemen, elke maand. Ze zijn supermooi… We maakten op het event bloemenkransen en kregen ook de kans om bloemetjes te versturen. Zo leuk!

 

 

Naar het Boudewijn Seapark met Lunchgarden

Een ander leuk event was die van Lunchgarden. Ik denk dat er nog niet veel mensen zijn die nog nooit een stop hebben gedaan bij Lunchgarden. Over de jaren heen hebben ze zich toch wel wat meer ontwikkeld en het is er zeker niet slecht. Oma en opa gaan er geregeld heen (en wij ook) na een uitstap en wanneer we geen zin meer hebben om te koken. Het is betaalbaar en lekker. We gingen samen met hen naar Boudewijn Seapark. Ik was er nog nooit geweest. Het park op zich is verouderd en de attracties ook maar de zeeleeuwen-, zeehonden- en dolfijnenshow waren meer dan de moeite waard… Geen idee of dit eigenlijk nog mag en of die dieren daar veel ruimte hebben maar ze probeerden er wel een educatieve draai aan te geven en mensen bewust te maken van plastic in het water, het milieu en dierenwelzijn. Bovendien nam ik een vriendin mee waarmee ik in de lagere school gezeten heb en die ik sinds kort weer terug ‘gevonden’ heb en haar zoontje kwam heel goed overeen met Vince. vince vroeg de ochtend nadien: “wanneer zie ik mijn nieuwe vriend terug?”.

Stilstaan bij de mooiste foto’s

Een derde event waar ik veel aan gehad heb is dat van Canon. We kregen de nieuwste Pixma printer te zien die foto’s afdrukt. Ik dacht eerst dat het de zoveelste fotoprinter was maar eerlijk is eerlijk wanneer ik zeg dat mijn mond openviel van verbazing toen mijn eerste foto uit de printer kwam. Die kwaliteit is ongelooflijk… Net alsof je ze bent gaan afdrukken in de winkel. Ik besloot er even van te profiteren en heb zeker een tiental foto’s geprint waarmee ik ook oma en opa blij gemaakt heb. We kregen de printer mee naar huis en geloof me wanneer ik zeg dat het verslavend is. De printer is best oké qua prijs en de inkt die je gebruikt voor de foto’s komt op hetzelfde neer als je ze laat afprinten online en in de winkel. Ze doen nu trouwens een actie: #mijnmooistedrie: het enige dat JIJ moet doen is op deze website jouw mooiste drie foto’s zetten en elke week kiezen ze winnaars uit die een Pixma printer kunnen winnen én die in de Flair kunnen komen te staan. Meedoen dus!

fotoprinter - unicorns & fairytales

 

Wat is jouw leukste herinnering van de zomervakantie? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply