Unicorns & Fairytales
moederschap My life Ontwikkeling Personal

Vince en Lex als baby

De geboorte van Lex deed me even teruggaan in de tijd. Lex leek zo hard op Vince toen hij een baby was, dat het leek alsof ik voor de tweede keer van Vince beviel. De zwangerschap was dezelfde maar de geboorte was helemaal anders. Wanneer je twee kinderen hebt vergelijk je ze onbewust en bewust wel eens. Ik ben af en toe ook terug gaan lezen op mijn blog. Het lijkt me leuk om af en toe eens te zien hoe het bij de andere ging zonder ze op een negatieve manier te vergelijken.

De zwangerschap

Het leek wel alsof ik opnieuw dezelfde zwangerschap doormaakte. Behalve dat ik de eerste weken snel bijkwam en bij baby Vince amper. Ik had al vrij snel een bolle buik, wat ik natuurlijk best leuk vond. Maar de kwaaltjes bleven uit en de bekkeninstabiliteit stak heel vroeg de kop weer op. Zo was ik genoodzaakt weer vroeger te stoppen met werken.  Ook ben ik weer twee weken te vroeg bevallen. Ik was uitgerekend voor 9 januari en we wilden absoluut niet op een feestdag bevallen. Het is dan toch 25 december geworden. Enige voordeel: ze hebben een filmpje van ATV over kerstkindje Lex, wat we ook op CD hebben gekregen en dat ze elk jaar nog eens kunnen bekijken.

bevalling - unicorns & fairytales bevalling - unicorns & fairytales

De bevalling

Eigenlijk heb ik twee keer best een grappig geboorteverhaal. Het is te zeggen, met grappige momentjes en uitspraken. De bevalling van Vince verliep lang terwijl de bevalling van Lex in een sneltreinvaart ging.

Lees hier het bevallingsverhaal van baby Vince

Lees hier het bevallingsverhaal van baby Lex

De gelijkenissen als baby

Toen Lex geboren werd en ik vroeg aan manlief om een foto te nemen dacht ik: “Is dit Vince?!”. Zie jij ook de gelijkenis? De eerste foto is Lex en de tweede foto is Vince. Na enkele dagen werd de gelijkenis iets minder. Je merkt wel heel erg dat het broers zijn maar Lex komt goed bij en heeft momenteel al wat bollere kaakjes en iets dunnere lipjes.

Over huilen enzo…

Vince huilde overdag heel veel. Hij had krampen, een opgezet buikje en we gingen naar de osteopaat. Soms waren we ten einde raad. We hebben zelf even gedacht aan een koemelkeiwitallergie Manlief heeft uren op de zetel gezeten met Vince in zijn armen. Enkel zo viel hij in slaap. Lex daarentegen is overdag rustig en ‘s nachts heviger. De rollen zijn omgekeerd. Er zijn momenten dat ik gewoon uren niet slaap omdat Lex klaarwakker is en last heeft van krampen of voortdurend wil drinken. Ik was zowaar vergeten hoe vermoeiend borstvoeding soms kan zijn. Hahaha. Vince at netjes om de 3 uur maar Lex lijkt onverzadigbaar.

baby Lex - unicorns & Fairytales

Tutje

Vince wilde absoluut geen tutje terwijl Lex een grote zuigbehoefte heeft en het gewoon soms noodzakelijk is om hem een tut te geven. Anders blijft hij de borst vragen of huilen. Heel raar. We vonden het wel goed zo zonder tut bij Vince maar moest Lex het nu echt nodig blijven hebben dan mag hij uiteraard een tutje.

 

Zien jullie veel gelijkenissen bij je kinderen? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Lori (Mama's Jungle)
    16 januari 2017 at 08:42

    Ja hier ook, de een echt veel zuigbehoefte en een speen, terwijl mijn kereltje nu er niet naar taalt. De zwangerschappen verliepen vrijwel hetzelfde en gewoon goed. De geboorte van mijn dochter was als een raket in 1,5 uur na een inleiding in het ziekenhuis en mijn zoon is heel kalm in bad geboren, thuis met hypnobirthing haha. Zo anders.

Leave a Reply