Unicorns & Fairytales
nieuwjaar thuis - unicorns & fairytales
Get inspired My life Personal

Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

Enkele jaren geleden hebben wij nieuwjaar thuis gevierd, onder vrienden en zonder kinderen. Een paar jaren na elkaar. Wanneer de kinderen allemaal wat groter zijn zal dit ongetwijfeld een gezellige boel worden. Dit jaar gaan we nog eens een keertje ‘uit’ ! Na zoveel jaren wel leuk. Ik geef je mijn 10 tips om nieuwjaar thuis te vieren.

Nieuwjaar thuis vieren

Nieuwjaar thuis vieren kan écht superleuk en gezellig zijn. Het hoeft geen saaie boel te worden. Wij vierden al enkele jaren nieuwjaar thuis, elke keer bij een ander koppel en dat was altijd gezellig. Ik kan je dan ook enkele tips geven om het leuk te maken bij je thuis.

1. Maak allemaal een deel van het menu

Om kosten en moeite te besparen kan je afspreken dat iedereen een deel van het menu maakt. Het koppel dat een bepaald deel van het menu maakt staat in de keuken of je neemt iets mee dat je al klaargemaakt heb maar moet opwarmen. Wij spraken af dat het gastkoppel de drank en versiering op zich nam en de andere koppels het eten. Je kan daarna eventueel alle kosten die gemaakt zijn delen door het aantal personen. Maar dat moet je onderling afspreken.

lees ook: Een pot luck verjaardagspicknick met vrienden

new years eve 1905144 1280 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

2. Bestel een box of laat een traiteur komen

Willen jullie het je gemakkelijk maken en veel tijd aan tafel spenderen zonder al te veel in de keuken te staan? Kies dan voor een (HelloFresh) kertsbox (Gourmet), verzorg een leuke kaastafel of maak gebruik van bijvoorbeeld een traiteur. Zo hoef je niet te lang in de keuken te staan en kunnen jullie gezellig samen tafelen. Gourmet is volgens mij bij ons een jaarlijkse gebeurtenis. Wij doen dit MEGA graag en het is superleuk, toch?

3. Doe een winterbarbecue

Wat je ook kan doen is een winterbarbecue natuurlijk. Met een partytent in de tuin en een vuurkorf. Lijkt me leuk. Heb ik wel zelf nog nooit gedaan. Nieuwjaar thuis vieren in iemand zijn tuin! Laat iedereen zijn vlees meenemen…

4. Pannetjes? Pizza? Sushi?

Wat je ook kan doen buiten een gourmet is tepanyaki, zelf pizza’s bakken in zo’n pizzaoventje, (kaas)fondue enz… Tegenwoordig bestaan er enorm veel party zaken zodat je samen kan eten en er niet 1 iemand in de keuken staat. Lekker is ook een sushiboot. Maak het je gemakkelijk en geniet van de avond!

 

5. Installeer de Telenet Phub’d app en vermijd asociaal gedrag

Phubbing%20effect%20relaties - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

Kennen jullie phubbing ? Het is een samentrekking van phone + snubbing (Engels voor iemand negeren). Met andere woorden je telefoon gebruiken of bekijken terwijl je met iemand aan het praten bent. Eigenlijk doen we het allemaal wel eens. Snel een mailtje checken of je berichten lezen als je met je gezin aan tafel zit, een sms’je beantwoorden tijdens een vergadering, door Instagram scrollen tijdens een gesprek met vrienden of tijdens etentjes. Eigenlijk echt niet leuk voor anderen. Je concentreert je ten eerste niet op het gesprek en ten tweede kan dit erg onbeleefd overkomen. Jullie kunnen nu de Phub’d app van Telenet downloaden met heel je groep. Wanneer iedereen dit geïnstalleerd heeft op zijn smartphone start je het spel. Iedereen scant de QR-code en dan kan het spel beginnen. De eerste die zijn gsm ontgrendelt moet een ludieke opdracht doen. Eigenlijk is het de bedoeling dat deze app je duidelijk maakt hoe vaak je de gewoonte hebt om naar je smartphone te grijpen.

Download de Phub’d app van Telenet in Google Play of de Apple Store. Voor meer info over Phubbing kan je dit artikel lezen.

6. Speel een leuke game

Playstation

Breek de avond met enkele leuke spelletjes. Een bordspel is fijn maar ook voor de gamers en smartphoneliefhebbers is er iets leuks: Playlink voor Playstation 4. Als je een PS4 hebt natuurlijk. Zo kunnen andere deelnemers een app downloaden en meespelen. Je wordt dan verbonden met elkaar en je smartphone wordt een controller. Enkele spelletjes die wij zelf hebben en die leuk zijn om dan te spelen:

Knowledge is power

Een schitterende quiz-game uit de PlayLink-serie, exclusief voor PS4. Neem je smartphone of tablet, kies een van de acht personages, neem een selfie en betreed de Piramide van Kennis. In deze dwaze race neem je het op tegen maximaal vijf van je vrienden en moet je zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden.Met een powerplay kun je het scherm van je tegenstanders met ijs of smurrie verbergen, zodat ze tijd verliezen bij het kiezen van het juiste antwoord. Speel touchscreen-uitdagingen, span samen met andere deelnemers om je rivalen af te troeven en win de supersnelle Grote Finale voor de ultieme quiz-overwinning.

video games 1557358 1280 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

Singstar

Maak van je smartphone een microfoon, verzamel je vrienden en zing de grootste hits. Met deze exclusieve PlayLink-game voor PS4 kun je meezingen met 30 van je favoriete popklassiekers. Kies uit verschillende leuke partymodi voor maximaal acht spelers die van elke nacht een feestje maken.

Nintendo Switch 

Met de Nintendo Switch kan je ook met enkele tegenstanders spelen. Zoek een leuk spel om samen te spelen.

 

7. Ga voor een spel offline 

4AB0DD7A 5416 40B6 A103 E95FB44E08FE - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

3C8B12F4 F358 496B 832D EB89CFD8C247 768x1024 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

6B1816D5 D1EA 401E A073 F991112EDB5E 768x1024 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

Uiteraard kan je ook kiezen voor een bordspel dat je leuk vindt. Er zijn verschillende partygames waarbij lachen gieren en brullen centraal staat. Erg leuke spelletjes, zeker als de avond wat gevorderd is, zijn Relative Insanity, 5 seconden en What do you meme van Megableu. Je kan natuurlijk ook gaan voor en bordspel als jullie dat leuk vinden….

 

8. Escape Room / Cluedo

Ook leuk wanneer je nieuwjaar thuis gaat vieren is dat iemand een Escape Room in elkaar steekt. Er zijn tegenwoordig leuke gezelschapsspelen van of je kan er zelfs huren. Misschien kan iemand het in elkaar steken? Iemand die je kent en niet mee komt doen of die het leuk vindt om moderator te spelen?

Net hetzelfde geldt voor Cluedo. Niets zo leuk als de moordenaar zoeken tussen de gasten…

9. Maak lekkere drankjes

Oh ja, gewoon een cocktailbar of mocktailbar beginnen. Laat de gasten zelf hun cocktails samenstellen en haal wat ingrediënten in huis. Of druk een paar recepten af en zorg dat ze dit zelf samen kunnen stellen. Verschillende soorten gin, kruiden, verse munt, limoentjes… Experimenteer. Of stel zelf je huisaperitief samen.

lees ook: zwanger tijdens de feestdagen? Tips!

Pompelmoes rozemarijn 2 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

10. Bestel vuurwerk

Je kan vuurwerk gaan kopen op sommige plekken. Wel even toestemming aanvragen geloof ik. Wij staken vroeger zelf ons vuurwerk af op een plek waar anderen dit ook deden en waar het toegelaten was. Dan kwamen we met alle buren buiten en dronken een glaasje champagne (cava). Erg gezellig en mooi. Mag het niet? Kijk het dan op televisie. Jammer maar helaas 😉

new years eve 1040633 1280 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

11. Maak een playlist

Zet goede muziek op. Maak op voorhand een playlist die je kan laten afspelen. Ook op je TV heb je playlists. Maar het is altijd leuk om zelf muziek samen te stellen. Dan weet je dat je de muziek goed vindt natuurlijk. Dat hoort er gewoon bij!

12. Geef kleine cadeautjes

Zorg voor kleine cadeautjes of trek op voorhand namen. Spreek een maximum budget af. Om de cadeautjes te mogen openmaken kan je kleine opdrachtjes doen. Maak er een leuk spel van. Je kan ook iedereen een wensenlijstje laten maken en daar iets van kopen natuurlijk.

lees ook: 10 cadeautips voor haar

D9889338 DBF0 49EB AE51 407F6FCD02A2 2 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

13. Hou een themafeest

Hoe leuk is dat? Hou een themafeest en spreek op voorhand af. Denk bijvoorbeeld aan filmsterren, Charlestone tijd, Great Gatsby, Superhelden, sprookjesfiguren, Disney, pyjama’s, enz… Erg grappig en nog leuk ook. Iedereen moet wel meedoen, dat is het leukste. Bij carnavalskleding.nl vind je een heleboel inspiratie!!

14. Huur een partytent en zet een groot scherm

Een partytent, zo groot als je zelf wil, met hoge tafeltjes en een groot scherm . Zo kan je samen aftellen of naar een bepaald programma op de televisie zien. Of een leuke film. Wat popcorn erbij en je hebt een movie night. Of je laat muziek spelen. Eigenlijk kan je zelf beslissen! Iedereen vult nieuwjaar in op zijn eigen manier.

15. Decoratie

Met deco doe je veel. Maak er een gezellige leuke boel van. Met allerlei hoekjes waar wel iets te vinden is. Een hapjeshoek, drankjes, fotobooth, versiering, …

 

Nu ben ik wel super benieuwd. Hoe gaan jullie nieuwjaar vieren? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Nieuwjaar thuis vieren met vrienden: enkele tips

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

    Kinderen vinden gezelschapsspelletjes spelen meestal wel kei leuk! Maar ook volwassenen genieten daar nog steeds van. Wij hebben thuis enkele...

    Sluiten