Unicorns & Fairytales
cadeautips kerst en nieuwjaar My life verjaardag

Met deze originele én toffe cadeau ideeën voor kinderen ga je scoren

De feestdagen komen eraan en iedereen gaat weer op zoek naar toffe cadeau ideeën voor kinderen. Op mijn blog vind je eindeloos veel inspiratie ondertussen. Je vindt artikels over duurzame cadeautips, cadeau ideeën voor het hele gezin, geschenkentips voor kinderen die graag bouwen of fan zijn van programmeren enzovoort… Vandaag deel ik er eentje voor verschillende kinderen, maar wel ideetjes met een twist…

Voor de creatievelingen

Toffe cadeau ideeën voor kinderen hoeven niet moeilijk te zijn. Creatievelingen zijn al blij met extra rolletjes washi tape. Koop een leuke knutseldoos waarin je allerlei spullen steekt. Ga eens ten rade bij je kinderen, de ouders, … om te zien wat ze graag doen en wat ze al hebben. Misschien kan je wel leuke workshops vinden om samen met je kinderen te doen? 

Wist je dat je mij altijd kan inhuren om een workshop te geven? Ik organiseer er ook vaak zelf. Je kan daarvoor zeker al mijn instagram account OUT OF THE BOX PLAY volgen. 

Voor de duurzame kids

Cadeau ideeën genoeg op tweedehands websites. Ik heb er nog veel te koop staan op Tweedehands en Vinted. Dus als je nog leuke zaken zoekt dan kan je zeker eens een kijkje nemen. Vaak vind je pareltjes van speelgoed die nog heel goed zijn aan een laag prijsje! Het hoeven niet altijd nieuwe cadeaus te zijn en ORELOVED is helemaal in! 

Voor de sensory play fanaten

Op mijn blog en Instagram kan je erg leuke sensory play activiteiten vinden. Ook in mijn boek SPEEL! ga je enorm veel inspiratie vinden. Wat leuk is, is een sensory box samenstellen voor je kinderen om zelf leuke speelwerelden te maken of aan de slag te gaan. Denk aan de volgende zaken:

4x Zelf een vulkaan maken en het laten uitbarsten!

Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

Sensory play thema herfst: enkele toffe ideetjes + free printable!

Voor meer sensory play cadeau ideeën voor kinderen kan je op mijn Instagram OUT OF THE BOX PLAY zien. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door By Unicorns & Fairytales (@out_of_the_box_play)

Voor de boekenwurmen 

Er zijn enorm toffe boeken te vinden tegenwoordig! Ook voor kinderen die niet graag lezen. Op mijn blog vind je bij boekentips al heel wat. Lezen is heel belangrijk, maak het daarom gezellig en fijn. Richt een boekenhoekje in, las toffe leesmomentjes in enz… 

100 manieren om (begrijpend) lezen leuk te maken in de klas en thuis!

Voor de koks in spé

Maak een doos klaar met allerlei ingrediënten en toebehoren zodat ze aan de slag kunnen met één van de recepten in een kookboek voor kinderen die je erbij steekt. Zo heb ik net een nieuw kinderkookboek ontdekt waarbij je niet hoeft te koken, ideaal oor beginners! Er staan lekkernijen in, dips, slaatjes, brood en meer… Ook staan er tips in hoe je bepaalde zaken kan bereiden, snijden en kweken. 

Voor de programmeurs

Kinderen die graag coderen en programmeren, die doe je misschien wel een enorm plezier met een Blue bot, Scottie Go, boeken over programmeren en toebehoren, Maken maken of andere zaken. Wist je dat er ook workshops of opleidingen zijn waar kinderen leren programmeren? Misschien is dat wel iets leuks voor je kind? 

Lees hier alvast vele tips: Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

spel om te leren programmeren- unicorns & fairytales

Voor de sportievelingen

Sporten is gezond! Vertoeven in de buitenlucht is een must. Kijk eens naar je kind: wat doet hij graag? Wij kochten bijvoorbeeld een voetbalgoal en outfits. Oma en opa investeerden voor onze kinderen in MICROSTEPS. Ik deed een rondvraag online en dat blijken erg goede kindersteps te zijn! Onze kinderen kunnen dus binnenkort gaan rondtoeren op hun nieuwe STEPS!! Ze hebben er ook voor peuters en kleuters!  

 

Voor de muziekliefhebbers

Toffe cadeau ideeën voor kinderen die van muziek houden? Wat denk je om hen eens een UKULELE cadeau te doen? Dat is gemakkelijk aan te leren en ze kunnen online op Youtube heel eenvoudige instructies vinden. Een vriendin van mij leert de kinderen van de klas spelenen dit zou een erg toegankelijk en goedkoop instrument zijn…

 

 

Voor de DJ’s

Heb je kinderen die graag met muziek bezig zijn en fan zijn van DJ spelen? Nu heb je van Vtech (ja sorry, wij hebben deze thuis en manlief is ook bezig met zijn mengpaneel, dus ideaal cadeau) een DJ-mix. 

 

Voor de hele kleine gamers

Schermpjes… we vermijden het liever. Toch spelen ze er graag mee en als we het dan toch af en toe eens toelaten, dan kan je er maar beter educatieve leukerds uitkiezen, niet waar? De SMILE TV van Vtech is echt superleuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar en is heel makkelijk aan te sluiten door middel van een USB stick. Het is nieuw van Vtech en uiteraard mocht ik dat testen als ambassadeur. Superleuk! 

smile TV Vtech - unicorns & fairytales originele cadeau ideeën voor kinderen - unicorns & fairytales

Voor de STEM-fanaten

Kinderen die graag onderzoeken kan je plezier doen met een witte onderzoeksjas en eventueel een samengesteld onderzoekskit. Verschillende magneten, reageerbuizen, wetenschapsdozen enz…  Of je kan alles in een doos doen om zelf aan de slag te gaan met proefjes. Wat denk je van een microscoop? 

Hier vind je speelgoed over wetenschap

suikerkristallen groeien STEM - unicorns & fairytales

Voor de natuurkinders

Kinderen die heel graag in de natuur vertoeven, die kan je plezier doen met onderzoeksspullen zoals een loep, insectenpotjes, verrekijker en meer. Op mijn blog kan je leuke printables vinden om in de natuur aan de slag te gaan. Beginnende lezers die natuurliefhebber zijn kan je dan weer plezier doen met het AVI-groeiboek IN HET BOS. Het verhaal gaat over Sem en Noor die op zoek gaan naar allerlei dieren en planten in het bos. Ze bouwen een boomhut en maken vuur. Behalve een leuk verhaal staan er ook leuke tips en weetjes in over het leven in het bos. 

Hier vind je onderzoekspullen voor in de natuur!

Voor de gezelschapsspelers 

Wat ik ook altijd toffe cadeau ideeën vind zijn gezelschapsspellen. Je kan ze met het gezin spelen, ze zorgen voor verbinding en het blijft gewoon leuk en toegankelijk voor iedereen. Ons nieuwste spelletje is Rechercheur Muis stopt het gespuis. Een fijn geheugenspelletje voor kinderen vanaf 5 jaar! Wij zijn heel erg fan van spelletjes van HABA. Ze zijn leerrijk, kindvriendelijk en origineel. 

Hier vind je het spel en nog vele anderen

Voor de uitstapjes-makende-gezinnen

Kinderen die graag uitstappen maken zijn ook heel blij met een inkomkaart van een leuk pretpark, museum, expo enz… Tegenwoordig zijn er 1001 dingen te doen voor kinderen, van een LEGO beurs tot wetenschapsdag enz…  Ga eens online op zoek naar toffe dingen in het verschiet en geef hen een uitstap cadeau! 

Voor de bouwers 

Open einde speelgoed is altijd een goed idee. Kinderen bouwen ontzettend graag. Wij hebben bijvoorbeeld de JUST BLOCKS waarmee ontzettend veel gespeeld wordt. Elke dag bouwen mijn kinderen wel iets anders. Beste aankoop OOIT. Nu hebben ze iets nieuws in hun assortiment: Smart Lines. Met de groefjes in de blokken kunnen ze nu nog andere gebouwen maken. Ik liet het zien aan mijn zoon en hij werd helemaal gek! Ideaal dus…

Je vind de blokken hier

originele cadeau ideeën voor kinderen - unicorns & fairytales

Voor educatief verantwoorde schermpjes kijkers

Wij hebben ondertussen al een tijdje de OSMO PLAY kits. Die zijn compatibel met Apple Tablets en helpen je kinderen met educatieve zaken zoals inzicht, rekenen, lezen, coderen enz.. 

Leer door OSMO PLAY op een speelse manier met geld omgaan

Educatief op de iPad met Osmo Genius starter kit!

originele cadeau ideeën voor kinderen - unicorns & fairytales

Je vind hier alle OSMO PLAY kits

 

Voor de fotogenieke kids

Kinderen die graag foto’s nemen zullen blij zijn; er is een nieuw superleuk fototoestel waarmee ze zelf fotootjes kunnen afprinten. Heel kindvriendelijk!! Druk de Print zwart-wit foto’s met camera-effecten, stripverhalen of afdrukbare spelletjes en kleur ze in. Houd de foto’s levendig voor slechts een paar cent per afdruk met de KidiZoom® PrintCam™ Paper Refill Pack! 

 

originele cadeau ideeën voor kinderen - unicorns & fairytales

 

 

Voor de luisteraars

In de auto luisteren onze kinderen heel graag naar Wetenschapje van het Geluidshuis. Gratis en voor niets op Spotify. Je hebt natuurlijk altijd de leuke luisterverhalen van het Geluidshuis en er zijn er weer nieuw! Sneeuwwitje en ook 3 Biggen en een wolf. Zelf ben ik fan van de luisterverhalen. Ze zitten boordevol humor en de kinderen worden lekker rustig op de achterbank. 

Voor diegenen die nog kunnen wachten 

Normaal zou mijn boek één van de toffe cadeau ideeën zijn die je kon geven, maar jammer genoeg komt hij pas in februari fysiek op de markt. Je kan hem wel al pré orderen en een afbeelding afdrukken natuurlijk! Wist je dat er in mijn boek meer dan 100 activiteiten staan (zonder speelgoed!) die je met je kinderen kan doen? Van toffe zaken in de natuur tot STEM-opdrachten, speeldeeg maken en meer. Met uitleg over hoe je met je kinderen aan de slag kan en wat de voordelen zijn van spelen bij kinderen. Een ware aanrader al zeg ik het zelf! Met educatieve extra’s!!!! Je kan hem hier al pré orderen…(klik op de afbeelding) 

originele cadeau ideeën voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Wat leggen jullie onder de Kerstboom? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply