Unicorns & Fairytales
leuke momenten in de zomervakantie - unicorns & fairytales
Diary My life Personal uitstappen

Diary 126 / Toffe momentjes met het gezin in de zomervakantie

Wij hebben echt al een erg leuke zomervakantie achter de rug. Toffe gezinsmomenten, leuke uitstappen of gewoon, relaxen (ahum) thuis. Don’t get me wrong, soms waren er momenten dat ik gewoon even onze kinderen achter het behang wou kleven en hebben we énorm genoten van het kinderloze weekje. Er zijn een aantal toffe momenten geweest en die wil ik wel nog eens met jullie delen. Wie weet kan je een bucketlist aanmaken om zelf eens te doen?

Pyjamaparty Woody

We waren te gast bij Woody om de voorstelling van de nieuwe collectie FW19 en de nieuwe app te mogen meemaken. We kregen toffe pyjama’s toegestuurd en mochten een heus feestje bouwen. Met lekkers, een creatieve workshop met Elfi en de kennismaking met de nieuwe app waarbij je de diertjes op de pyjama’s tot leven wekt. Kei leuk! Jij kan dat thuis ook hé. Download de Woody World App en haal natuurlijke de leuke pyjama’s in huis hahah. Met Elfi maakten we dromenstof en thuis gingen we aan de slag om er een leuke vulkaan mee te laten uitbarsten.

TIP: Hou zelf eens een pyjamaparty thuis. Als verjaardagsfeest voor je kinderen? Dat is eens iets anders hé 😉

Vulkaan laten uitbarsten

vulkaan maken en laten uitbarsten - unicorns & fairytales

Zoals je al weet houden wij van creatief bezig zijn. Omdat Vince de laatste tijd veel bezig was over vulkanen had ik al lang het idee om eens zelf een vulkaan te maken en de laten uitbarsten. Toen we de dromenstof meekregen was het dan ook hét ideale moment om dit te testen. Het resultaat van ons experiment en hoe jij dat ook kan doen op verschillende manieren kan je hier lezen.

TIP: de combinatie bicarbonaat en azijn geeft een reactie, experimenteer daar naar hartenlust eens mee 😉

 

Veel spelen en bouwen

Wij gaan best wel veel uitstapjes doen. Dat komt omdat we graag buitenkomen maar ook omdat ik vaak de kans krijg om leuke dingen te gaan verkennen natuurlijk. Maar de keerzijde van dit alles is wel dat mijn kinderen soms overprikkeld raken. Vince is hoogsensitief en dat merk je dan wel na zo’n drukke dag. We laten hen ook vaak gewoon wat spelen en bieden na enkele dagen eens ander speelgoed aan. De rest staat opgeborgen zodat ze kunnen kiezen en écht met iets spelen.

TIP: Leg niet teveel speelgoed in zicht maar geef hen een keuze en niet teveel afleiding

 

Verrassingspicknick

verjaardagspicknick - unicornis & fairytales

Manlief werd 35 jaar! Jawel! Ik organiseer eigenlijk vaak wel eens iets en deze keer wou ik eens iets met de kinderen erbij. Ik dacht meteen aan een picknick. En zo geschiedde…. Ik organiseerde met family een Pot Luck verjaardagspicknick. Het werd een kei leuke dag die regenachtig begon maar daarna eindigde in stralende zon. Een geslaagde verjaardag denk ik dan 😉

TIP: dit kan je ook doen met kinderen (verjaardag, lentefeest, …) of eens voorstellen op je school om samen te doen met je kinderen

Kipling Be Seen Event

Kipling Be Seen Collectie - unicorns & fairytales

We werden uitgenodigd door Kipling om de launch van hun nieuwe BE SEEN collectie goed in te zetten. Ze werken ook samen met Route2school, een educatief platform voor kinderen en leerkrachten. Het was superleuk. Ik nam mijn petekind en nichtje mee samen met Vince en ze deden toffe workshops en mochten zelf ook een boekentas kiezen. Vince is er kei fier op. Maar het leukste vond ik dat Vince weer stappen heeft gezet: hij ging mee dansen op het podium! Hij leek verlegen maar ik zag hem ook genieten hoor 😉

TIP: ga zeker eens kijken op Route2school en zeg het verder aan juffen en meesters van je school

Vriendinnenweekend

wellness weekend in Limburg - Unicorns & Fairytales

Ik heb enorm genoten van ons vriendinnenweekend bij Terra Kota in Diepenbeek. Zalig was dat. Wederom hadden we pech met het weer maar door ons enthousiasme hadden we de tijd van ons leven. Genoten hebben we. Doen we sowieso nog veel meer!

TIP: ook leuk als vrijgezellenstek

Bokrijk

We gingen naar Bokrijk met het gezin en bomma en mama. Toen hadden we ook een klein beetje pech met het weer: het was té warm. De hittegolf zorgde ervoor dat we het rustiger aan moesten doen en dan we niet alles hebben kunnen doen. Het brood bakken en het theater werden ook afgelast wegens de hittegolf. Maar reden te meer om terug te gaan want Bokrijk is de max als uitstap!!

 

Limburg

planetarium Cosmodrome - unicorns & fairytales

Een van de hoogtepunten van de vakantie was onze trip naar Limburg met de kinderen. Wat is dat leuk daar! Er is zoveel te doen. Limburg is een paradijs om op staycation te gaan. Niet normaal! Lees er alles over in het artikel over wat je allemaal kunt doen in Limburg.

TIP: ideaal als staycation volgend jaar! Je kan er makkelijk enkele weken vertoeven…

Speeltuinen

openlucht uitstappen kinderen - unicorns & fairytales

Wanneer wij even niet weten wat te doen bij mooi weer trekken we naar buitenspeeltuinen. De dichtstbijzijnde voor ons is in het park van Schoten. Ook de buitenspeeltuin van Brasschaat is erg leuk. Maar er zijn vele leuke uitstapjes in openlucht.

TIP: neem wat schepjes en zandspeelgoed mee en laat het altijd in de auto liggen, zo heb je altijd iets bij.

Spanje

We gingen naar Spanje waar we echt een hele leuke tijd hadden. Toffe uitstappen, leuk zwemmen en lekker eten. I LOVE SPAIN!!!! We gingen daarheen met Eurocamp en verbleven in een luxe stacaravan. Zo konden we toch een eigen ritme aanhouden en ook genieten van alle faciliteiten die de luxe camping te bieden had. Het was in ieder geval een aanrader!

TIP: bekijk altijd op voorhand of er iets in de buurt te doen is voor kinderen, zo kan je toffe uitstappen plannen

Toverland

We gingen ook weer eens naar Toverland. Dat pretpark is een beetje uitgebreid en het was de moeite. Toffe nieuwe attracties. De kinderen (en ook wij) amuseerden ons rot. We komen hier wel graag. Zowel voor groot en klein is hier vanalles te doen. Lex was boos omdat hij in sommige attracties niet in mocht. Ze zijn vrij streng. Maar terecht…

TIP: neem zelf eten mee zodat je budgetvriendelijk op uitstap kunt gaan

 

Genoten van het mooie weer

Die eerste maand was fantastisch. Wij hebben zoveel genoten van het mooie weer. Veel gaan spelen, fietsen, wandelen,… We zijn ook naar de zee geweest. Onze kinderen zijn dol op de zee. Het zijn echte waterratten en spelen met zand is MEGA leuk! Nietwaar? Al zeker wanneer opa erbij is want die speelt veel met de kids.

TIP: Catzand en Zeeland zijn supermooi

Tenerife

Wij zijn ook naar Tenerife geweest net voor de zomervakantie. Een unieke kans. Ik mocht er een Iberostar gaan bezoeken van Neckermann. Zalig was dat. Wij willen zeker nog eens een keertje terug naar Tenerife. Wat een leuke plek!

TIP: je kan ook een appartement huren

Trouw van onze beste vrienden

Een van onze beste vrienden gingen trouwen en wij behoorden mee tot de suite. Het was een supermooie warme dag en perfect!!! We maakten ons allemaal mooi op. Alleen dat al vond ik de max. Het eten was lekker en het feest bleef duren tot de vroege uurtjes. Zalig was dat!

Op bezoek bij vrienden

Onze vrienden zaten in een RCN vakantiepark dat amper op 30 minuutjes rijden lag van bij ons. We gingen daar op bezoek. Het weer zat enorm goed mee dus konden de kinderen in het meer zwemmen. En modder en mijn kinderen wil zeggen: uren fun. Die hoorden we dus niet.

 

Veel schilderen

Wij zijn nogal creatieve mensen. We schilderen op verschillende manieren. Met natuurlijke materialen, krijt, scheerschuim, water, verf… Dat doen onze kinderen heel graag. ik denk dat we toch minstens een paar keer per week de spullen bovenhalen.

TIP: ga voor leuke ideetjes eens zien bij mijn categorie DIY

 

En nu is de zomervakantie voorbij. Beide kinderen gaan naar school…. zo spannend. Hoe was jullie vakantie? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply