Unicorns & Fairytales
Het monstermeer - unicorns & fairytales
Boeken creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life Prentenboeken upcycling (kosteloos materiaal)

Laat je innerlijke kunstenaar los aan de hand van het prentenboek ‘Het monstermeer’

Het monstermeer is wederom een pareltje en lust voor het (kinderen)oog. Het prentenboek van Leo Timmers bevat immers een rijkelijk geïllustreerde binnenkant. Ik ben fan van de prenten van Leo Timmers en niet alleen ik… menig kinderhartjes worden veroverd. Ik hou van de humoristische stijl van dit verhaal en ik kreeg er meteen een leuk idee door.

Het monstermeer

Dit prentenboek, Het monstermeer, gaat over 4 eenden die hun kleine vijvertje beu zijn en die voor het eerst naar het grote meer trekken. Een van de eenden, Erik, is er niet gerust op. Want er doen verhalen de ronde dat er een groot monster in het meer zit. Zijn vrienden geloven er niets van en zeggen dat het maar een verhaal is. Ze dobberen over het meer maar Erik kan zich niet bedwingen en neemt een kijkje onder water. Daar ziet hij … uiteraard.. een monster! Het monster neemt Erik mee naar zijn onderwaterwereld en op de bodem van het meer kom je dan ook te weten wat er allemaal te zien is. Door een uitvouwbare pagina krijg je een wereld te zien van maar liefst 1 meter. De details zijn verbluffend. Zijn nietsvermoedende vrienden dobberen nog steeds bovenaan. Hij bekijkt alles met grote ogen en maakt kennis met alle verschillende monsters….

Het monstermeer - unicorns & fairytales

Muzische verwerkingstips 

Als je goed kijkt naar de prenten in het prentenboek Het Monstermeer,  dan zie je verschillende verftechnieken. Volgens Leo Timmers zelf heeft hij het watergedeelte gespoten in plaats van ingekleurd of geverfd. De monsters lijken wel samengesteld uit kosteloos materiaal. Ik zie er rietjes en zo van die parapluutjes (op cocktails en ijsjes) in. Wat zouden kinderen hierin zien?

Ik kreeg meteen het idee om zelf een onderwaterwereld met monsters te maken…

  • maak een achtergrond door met verfspuitbussen een onderwaterwereld te maken Let op details zoals bubbels. Laat kinderen goed naar de prent zien en verwoorden hoe ze dit zouden aanpakken. Zijn er nog andere ideetjes? Misschien zijn er wel groepjes kinderen die graag experimenteren met andere materialen?
  • Maak monsters uit kosteloos materiaal. Ik denk dan aan lege wasmiddelbussen, dozen, plastic flessen, papieren rietjes, tandenstokers, parapluutjes, kurken stoppen, kroonkurken, en nog VEEEEL meer knutselmateriaal. Leg gewoon alles wat je vindt klaar. Laat ieder kind zijn eigen creatie bedenken. Ze maken er samen een monsterstad van.
  • Hun monsters kunnen ze verven, met de decoupage techniek bekleven of met papier maché?
  • Verzin liedjes en gedichten en laat kinderen muziek bedenken bij hun zelfgemaakt partituur
  • Welke superkrachten zou hun monster hebben?
  • Wat zou er allemaal in hun stad of monstermeer staan? Misschien willen ze wel een stad bouwen…

Je kan het boek hier vinden

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply