Unicorns & Fairytales
goede voornemens - unicorns & fairytales
Lijstjes My life Personal

Terugblik|mijn goede voornemens van 2015

F*, het is weer zover, tijd om “mijn goede voornemens voor 2016” op te schrijven of op zijn minst even te overlopen. Eerlijk gezegd ben ik daar echt niet goed in. Want ik ben gewoon iemand die 1000 keer van gedachten veranderd. Ik deed meteen even een terugblik naar mijn goede voornemens van 2015 voor ik jullie mijn voornemens voor 2016 voorschotel. En is het wel allemaal gelukt?

 

Ik ben ooit begonnen op mijn blog aan 101 doelen in 1001 dagen. Nou, die lijst stelde ik op toen ik zwanger was. Na mijn zwangerschap dacht ik: “Whaaaat? Heb ik dat allemaal opgeschreven? What was I thinking?” Ik veranderde toen al stiekem enkele doelen. Dat was dus niet de bedoeling. Na een tijdje heb ik ze er gewoon afgesmeten want ik ken mezelf ondertussen: ik kan het niet. Ik ben iemand met 1001 ideeën en hobby’s (*zie hier maar eens*) en ik doe veel, ik probeer veel en ik stop ook met veel. Het bloggen lijkt ondertussen zo geëvolueerd te zijn dat ik dit niet zomaar laat gaan (gelukkig!)

Maar goed… Ik haalde even het blogpostje van vorig jaar onder het stof vandaag en ging eens even lezen wat ik toen als goede voornemens had geschreven en wat er eigenlijk allemaal van gelukt is. Toen had ik trouwens ook nog een categorie “Thursday’s ten” waar ik op donderdag steeds lijstjes maakte. Die categorie is weg en staat nu gewoon bij lijstjes… omdat ik al ondervonden heb dat vaste dagen ook niet mijn ding zijn. Goed, dit is wat ik toen zei:

 

1. Gaan babyzwemmen met Vince  

Lap! Doel 1 heb ik al niet gedaan. Eigenlijk was dit wel de bedoeling maar omdat we zagen in bad en op vakantie dat Vince totaal geen schrik heeft in water, vonden we dat we evengoed gewoon eens enkele keren konden gaan zwemmen. Op vakantie in Frankrijk (wie meer wil lezen klikt *hier*) bleek ook dat Vince een waterrat is. Hij wou in het water tot zijn teentjes en vingers verrimpeld waren. Maar… we moeten toch eens dringend wat regelmatiger gaan zwemmen. Hij doet het zo graag.

goede voornemens - unicorns & fairytales

2. Een maand gezond(er) eten en erover bloggen en instagrammen met hashtag #healthymonth 

Ja ! Dat heb ik dus effectief wel gedaan en het is me gelukt. Enkele maanden kon ik het volhouden en schreef ik er zelfs enkele blogs over. (*klik*) Superfoods. (*klik*) Ik kocht zelfs boeken die me op weg moesten helpen. Maar natuurlijk staan die boeken nu in de kast en liggen de Superfoods te verrotten in de kast. Moet ik ook dringend weer oppikken want eigenlijk was het best lekker en gezond. Op mijn blog vind je trouwens nog een lekker recept (*klik* klik *)

goede voornemens - unicorns & fairytales

3. Mijn job met evenveel liefde en plezier doen zoals de afgelopen jaren. Ik werk nu in een school vlak bij mij thuis en het is daar superleuk! Dat wordt zelfs de school waar ik Vince ook naartoe wil doen! 

Ja! Ik werk er nog steeds en ik ben nog steeds van plan om Vince mee te nemen naar mijn school. En uiteraard doe ik mijn job nog steeds met liefde. Ik schreef trouwens een open brief aan twee vaders die naar mijn mening een verkeerde zet deden. (*lees*)

goede voornemens - unicorns & fairytales

4. Mij minder druk maken in zaken die ik toch niet kan veranderen! Al die verzuurde mensen, ruzies, oorlogen, klagende en zagende mensen, dromen die niet uitkomen en noem maar op. Ik kan mij daar echt enorm druk in maken maar wat haalt het uit? Ik draag op mijn manier een steentje bij in de wereld en ik hoop dat ik dit altijd op een positieve, correcte en vriendelijke manier doe. 

Nope nada noppes en ik ga ook nooit meer dit voornemen schrijven want ik kan het toch niet. De aard van het beestje zeggen ze…Awel ze hebben groot gelijk. Ik ben wie ik ben en ik zal mij altijd blijven ergeren aan mensen die ruzie maken, mensen die in mijn ogen iets verkeerd doen. Of mensen die geen waarden en normen hebben of dingen beslissen voor iemand anders zonder dat ze er zelf ervaring mee hebben. En vooral….mensen die geen sorry kunnen zeggen.

goede voornemens - unicorns & fairytales

5. Een leuke eerste verjaardag voor Vince organiseren. De ideetjes komen al boven! Ik zou ook graag een mooie taart zelf maken. Of dat gaat lukken… 

De taart zelf maken: nee. Ik maakte ze wel zelf maar het was gewoon uit een pakje… Oeps. Ik organiseerde een leuk feest voor Vince maar eigenlijk had ik sommige dingen liever anders gezien. Maar dat is dan voor zijn tweede verjaardag. Nu was het vooral gezellig met vele vrienden en familie. De volgende verjaardag zal bescheidener zijn, dat staat wel al vast. Je kan er meer over lezen *hier* en ook *hier*. Ook nam ik best heel weinig foto’s … snik…

goede voornemens - unicorns & fairytales

6. Een leuk laatste jaar als twintiger beleven… in oktober is het zover, dan stap ik op tram 3. Zo eng… Ik wil er niet teveel over nadenken. Wat worden we oud…

Eigenlijk heb ik best wel een leuk jaar gehad maar ook niet bepaald zo hard gevierd. Ik had graag nog eens als twintiger op een tafel staan dansen en dat is eerlijk gezegd niet gebeurd. Dju.

goede voornemens - unicorns & fairytales

7. Leuke samenwerkingen aangaan op bloggebied. Met bedrijven of andere bloggers. Het lijkt me leuk hier toch een stapje verder mee te gaan. Ook zou ik eens een VLOG willen proberen, maar ik ben niet zo filmgeniek…

Yes! Dit is eigenlijk heel goed gelukt. Ondertussen heb ik al meer dan 100 samenwerkingen gehad met webshops / bedrijven die ik zelf heel erg leuk vind. Ik weiger echt samenwerkingen als ze niet bij mij passen en dat meen ik. Er zijn ook leuke contacten uit gekomen en dat is altijd fijn. Ook ben ik naar leuke evenementen kunnen gaan mét en zonder Vince. Momenteel schrijf ik buiten mijn blog ook voor Zappyouders.be en begin ik nu ook elke maand, als alles goed verloopt, met een artikel te schrijven voor Minimag.be !

goede voornemens - unicorns & fairytales

8. Leuke uitstapjes doen met de vrienden en onze kinderen! Met familie natuurlijk ook! 

Dat is toch wel gelukt denk ik. Je kan vaak de uitstapjes volgen op mijn blog. Zo zijn we laatst naar Thomas de trein gegaan en hebben we een bezoekje gebracht aan Aquatopia! Heel erg de moeite en binnenkort trouwens een heel verslag op Zappy ouders + gratis tickets te winnen…

goede voornemens - unicorns & fairytales

9. In de zomer mijn tuintje wat opfleuren en goed onderhouden. Op een of andere manier ben ik echt slecht in plantjes houden. 

Ik denk dat dit een topper geworden is. We hebben gewoon meteen een make-over gehouden. Je kan alles volgen via deze blogjes: klik, klik, klik, klik, klik . Onderhouden is zoals je ziet niet zo moeilijk 😉 We schakelden wel de hulplijn in: mijn nonkel en tante en ouders.

goede voornemens - unicorns & fairytales

10. Enkele fotoboeken afwerken en maken!

Nope, daar ben ik dus echt niet goed in. Ik heb er twee gemaakt en het plan was elke maand een fotoboek maken van Vince. Nou ja… je kan niet in alles goed zijn zeker (hihi)

goede voornemens - unicorns & fairytales

10+ Ik heb er toch nog eentje: volgende kerst toch nog eens kaartjes versturen!!!

Neihhh, ook niet gelukt. Ik zou het écht wel willen… Maar het lukt me niet. Ik denk te lui om enveloppen te schrijven. Al heb ik er wel enkele zelf gemaakt. Kijk maar *hier* ! Maar die ga ik gewoon afgeven. Al zou het ook wel leuk zijn zo’n fotokaarten af te drukken van ons gezin… Volgend jaar dan maar? Of?

goede voornemens - unicorns & fairytales

 

Zo, dit was het dan. Nu rest mij enkel nog mijn goede voornemens van 2016. Moeilijk. Moeten we weer eens denken. Van zodra ik het weet , weten jullie het ook!

Zijn jullie goede voornemens van 2015 uitgekomen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Linda
  28 december 2015 at 09:17

  Leuk om terug te lezen hoe of wat je voornemens geslaagd zijn. Eens terugkijken of ik ook zoiets geschreven heb . Dat 101 dingen in 1001 dagen Heb ik ook lid gelaten. Al was ik aardig ver gekomen.

  • Reply
   Nathalie
   28 december 2015 at 14:11

   Ja ik ook maar ik verander zo vaak van gedachten… hahaha . Nee was geen goed plan meer. Teveel druk en andere plannen!

 • Reply
  Tine
  28 december 2015 at 09:47

  Leuk! Ik kijk al uit naar je voornemens voor 2016 😉 Geniet nog van de feestdagen! xxx

  • Reply
   Nathalie
   28 december 2015 at 14:10

   thanx! Jij ook. Mijn voornemens komen eraan… al is het moeilijk kiezen hihi.

Leave a Reply