Unicorns & Fairytales
traktatiezakjes
moederschap Personal

De eerste verjaardag traktatie van Vince!

Nog 4 dagen en dan wordt onze kleine man 1 jaar! Geen baby meer maar een peuter… Het is de gewoonte om dan een traktatie uit te delen. Vorige week mocht hij zijn zakjes voor de andere kindjes al meenemen, want tijdens de vakantie blijft hij lekker mee thuis! Voor Vince was het dus zijn eerste verjaardag traktatie!

Wat kan je nou geven aan kinderen van 3 maand tot 2,5 jaar? Wel, de meeste kindjes nemen een zakje mee voor de andere kindjes waar allerlei lekkers in zit. Ik vond het best spannend, zo de eerste keer een traktatie klaarmaken voor ons zoontje. Als juf zie ik dit 100 keer per schooljaar maar om het nu zelf te mogen klaarmaken… Het voelde best fijn. Ik was ook supertrots.

We kochten ook schepjes en ponderkes (zoals we dat in België zeggen) om in het zand te spelen met de bedoeling om dit als cadeau af te geven aan de onthaalmoeders voor alle kindjes om mee te spelen maar natuurlijk vroeg ik me niet eerste af of ze wel een zandbak hadden. Niet dus want met de plaatselijke katten in de buurt was het geen optie meer. Oké, geen probleem, dan heeft Vince alvast zelf spullen om mee te spelen in zijn toekomstige zandbak!

IMG_6578

Ik had bij ‘Flying Tiger’ de tofste zakjes ooit opgemerkt (eigenlijk diepvrieszakjes of vershoudzakjes volgens mij…) met een snor op en ik stopte er leuke spulletjes in voor de kindjes:

☺ Een puzzeltje met een uil of een poes. Gevonden bij de Hema!
☺ Een zakje letterkoekjes van Maya de Bij, ook mama’s favo’s!
☺ Een chocolade konijntje want het was tenslotte ook bijna Pasen…
☺ Een badeendje om te spetteren in het bad zoals Vince.
☺ Rozijntjes van Jip en Janneke.
☺ Rozijntjes met yoghurt van Jip en Janneke.
☺ Een TAG met hun naam.
☺ Een “caprisonneke”. Lekker lekker!

traktatiezakje

 

Vince had een leuke dag en de andere kindjes (en hun ouders) konden weer al lekker smullen…

Hoe trakteren jullie als je zoon/dochter jarig is? Wat is de leukste traktatie die je ooit maakte/kreeg?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 april 2015 at 11:42

  Ik trakteer zo simpel en gezond mogelijk. Mijn leukste traktatie was een soepstengel met een dropveter en daaraan een vis.

  • Reply
   Nathalie
   11 april 2015 at 12:00

   Oh wat leuk! Dat is origineel 🙂

Leave a Reply