Unicorns & Fairytales
#boostyourpositivity
My life Personal

De ochtendenspits #boostyourpositivity

De Activia #boostyourpositivity challenge is weer van start gegaan. De vorige editie heb ik gemist maar deze keer ga ik volledig meedoen. Ze is opgezet door twee bloggende dames (Kelly en Lies) en is bedoeld om mensen tips en tricks te geven hoe je een druk gezinsleven kan combineren met andere dingen. Of gewoon om ook eens te lezen dat het bij anderen ook niet altijd van een leien dakje gaat.

 

Nou ik doe dus mee en de eerste opdracht is: hoe verloopt jouw ochtend. Wel, ik heb maar liefst 5 verschillende soorten ochtenden. Jazeker. Ik zal het u eens vertellen. let’s #boostyourpositivity. PS: de foto’s zijn getrokken toen ik ziek opstond. Ik zou willen zeggen dat ik er ‘s morgens beter uitzie maar ik denk dat eerlijk gezegd niet.

1. Morgend zonder kind want Vince is bij oma en zonder man want die slaapt nog of is gaan werken

Mijn vriend staat in shiften. Dat wil zeggen dat hij ofwel de vroege heeft (6u tot 14u), de late (14u tot 22u) of de nacht (om 21u tot 6u). Met andere woorden: wij zijn nooit samen wakker behalve in de weekends als hij thuis is of wanneer hij mee opstaat (zie puntje 2). Maar goed, één keer op een week kan ik dus opstaan zoals ik vroeger altijd deed: op tijd zodat ik rustig kan ontbijten, het nieuws zien en een douche nemen. Allemaal op mijn gemakske. Ik sta inderdaad liever toch nog vroeger op voor dit ritueel dan net op tijd om me dan te moeten haasten. Toen ik nog niet op de school werkte in Schoten dan stond ik zelfs op om 6uur zodat ik genoeg tijd had. Nu kan ik gelukkig langer slapen want op 10 minuten (of zelfs 5) ben ik op mijn werk. Deze dag is heerlijk… Ik word dan ook meestal goedgezind wakker. Bovendien is het dan weer vrijdag… (want donderdagavond gaat Vince naar zijn oma en opa)

2. Morgend mét kind en mét man 

Voor mij is dit best relaxed. Nou wat je relaxed kunt noemen. Wanneer manlief mee opstaat (als Vince niet voor de wekker wakker wordt) kan ik me klaarmaken (douchen, vlug eten) terwijl hij Vince klaarmaakt. Vince drinkt tegenwoordig zijn fles zelf maar kan er best lang over doen. Daarna aankleden en dan neem ik zijn luiertas klaar die mee moet naar de onthaalmoeder. Wat er allemaal in mijn luiertas zit kan je trouwens hier lezen. Ten laatste kwart voor 8 vertrekken we naar de onthaalmoeder zodat ik Vince kan afzetten en dan rijd ik door naar mijn werk. Op mijn werk neem ik nog een kop koffie voor ik me weer voor de klas begeef.

3. Morgend mét kind en zonder man

Deze zijn uiteraard de hectische morgenden. Soms heb ik geluk en slaapt Vince nog als mijn wekker gaat om half 7. Dan spring ik uit bed, neem een douche en maak me klaar en als hij dan nog slaapt (wat al een hele tijd geleden is) dan eet ik nog vlug iets en drink koffie. Wanneer ik minder geluk heb zoals de laatste weken dan maakt hij ons om kwart voor 6 wakker (of ook half 7) en dan heb ik geen tijd om nog te eten. Ik neem wel een vlugge douche en zet Vince bij mij. Hij vindt water enorm fascinerend dus die blijft steeds staan kijken. Vince aankleden, zak maken en vroeger dan anders naar de onthaalmoeder. Dan stop ik aan de bakker, koop een brood en eet in de leraarskamer. Maar zo gaat het dus ook. Ik ben in ieder geval steeds op tijd op mijn werk.

4. Het weekend mét man

We spreken steeds af dat we om de beurt (als we samen thuis zijn want hij moet 3 weekends werken en dan twee niet) mogen blijven slapen als Vince wakker wordt. Het ochtendgebeuren verloopt dan uiteraard ook veel relaxter en we blijven allemaal langer in onze pyjama. Zeker op zondag. Samen een pistole’ke eten als iedereen wakker is. Gezellig.

5. Het weekend zonder man

Nou ja, dat heb ik dus ook en dan is het weekend gewoon vroeg opstaan. Bummer. Ik geniet dan eens zoveel van de momenten dat ik eens wat langer kan blijven liggen.

#boostyourpositivity

Je kan meer lezen over de Activa #boostyourpositivity challenge op deze pagina.

Hoe verlopen jullie ochtenden? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  13 oktober 2015 at 10:54

  Leuk dat je zulke verschillende soorten ochtenden hebt! Hier zijn ze door de week allemaal een beetje hetzelfde. Hoogstens vertrekken sommige kinderen later naar school.

  In het weekend is mijn er bij, en dan is hier een zootje.

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 09:00

   Ja dat kan ik geloven. Als Vince naar school moet en groter wordt zal het misschien ook allemaal wat hectischer worden. Of net niet…

 • Reply
  Pauline
  13 oktober 2015 at 17:31

  Je hebt in ieder geval variatie in je ochtendrituelen in een week tijd haha.
  Ikzelf prefereer de weekenddagen dat ik mag blijven liggen en Nim met zijn papa vroeg uit bed gaat haha ;). Overigens mag ik op werkdagen niet echt klagen hoor: 7u is Nim ongeveer wakker, Kay maakt zich klaar, ik maak Nim klaar en pak de tas in, en dan vertrekken de mannen rond 8 uur richting Opa & Oma waar Nim de dag doorbrengt. Dan heb ik nog tot 9u voordat ik de deur uit moet. Best luxe eigenlijk 😉

  • Reply
   Nathalie
   16 oktober 2015 at 08:59

   Lucky you hahaha. In je overzichtjes kan ik altijd het plezier terugvinden. Soms zou ik dat ook wel eens willen. hihi

Leave a Reply