Unicorns & Fairytales
cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales
Bouwen Digitaal Educatief speelgoed Gezelschapsspelletjes My life Spelen

Speelgoed en cadeautips voor kinderen van 4 jaar

dBen je op zoek naar originele cadeautips voor kinderen van 4 jaar? Lex wordt 4 op 25 december dus ik kan alvast even vertellen waarmee hij heel graag speelt. Er zijn ontzettend veel cadeautjes die je aan kinderen kunt geven. Het hangt ook vaak van hun interesse af natuurlijk. Wij hebben een jongen die dol is op voertuigen… Ik mik in deze post op originele cadeautips met soms ook toch een educatief kantje…

1. Speelzand

Ik begin mijn originele cadeautips voor kinderen van 4 jaar met speelzand omdat Lex daar dol op is. Hij vraagt al heel de tijd wanneer hij nog eens levend zand krijgt. Daar bedoelt hij dus speelzand mee. Of kinetisch zand. Super om sensopatische activiteiten mee te doen, of ze gewoon te laten kliederen. Zalig gewoon. Ze komen vanzelf tot rollenspel als ze vragen of je iets wil eten en wanneer ze het zand in een kommetje scheppen. Smakelijk!

2. Osmo play voor de iPad

Wij hebben sinds kort een Osmo base. Dat is een educatief spel om in combinatie met de iPad te spelen. Jammer genoeg is het enkel voor Apple tablets. Maar wat een aanwinst Wij hebben Sinterklaas dit laten brengen. Je hebt al spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar. Zelf hebben we de Genius Starter Kit, pizza Co. en het codeerster. Ik kan echt iedereen dit aanraden. De tablet is hier ter ondersteuning maar de kinderen zelf worden uitgedaagd om na te denken, creatieve oplossingen te bedenken, met geld te werken enzovoort. Je hebt verschillende uitbreidingen en enkele starter kits.

cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales

Hier vind je de OSMO PLAY kits

 

3. Vtech 2 in 1 brandweer

Deze brandweerwagen van Vtech die je kan ombouwen tot een kazerne spreekt tot de verbeelden van de kinderen. Ideaal om tot rollenspel te komen, wat heel leerrijk is en goed voor de ontwikkeling. Via de toetsen komen ze meer te weten over de brandweer. De Vrolijke Vriendjes kunnen ook reacties geven door ze op een magic point te zetten. De kinderen kunnen meezingen met de liedjes die ze horen. Ideaal voor Lex die fan is van de brandweer!

 

4. Lichttafel

Ben je ook zo’n ouder die graag educatieve activiteiten doet met haar kinderen? Of die bezig is met sensopatisch spelen? Dan raad ik een lichtbak aan. Bij Spadt kan je leuke exemplaren vinden en ook toebehoren om te spelen met de lichtbak. Erg fijn om ook zelf activiteiten te verzinnen. Alles wordt veel leuker op de lichtbak. Ook tekenen wordt een fijne ervaring!

cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales

5. Nooit genoeg Playmobil

Onze kinderen zijn ook dol op Playmobil city. Voordeel is dat de voertuigen robuust zijn en stevig. Ze kunnen tegen een stootje. Omdat Lex dol is op hulpdiensten heeft hij (samen met Vince) Playmobil brandweer, ziekenwagen en politie altijd op zijn lijstje staan. Ok werkvoertuigen. Wij hebben de kraan van Playmobil al, dus aanvullingen zijn altijd een goed idee. Zo kunnen ze hun spel uitbreiden en weten we dat ze er zeker mee spelen. Het blijft in hetzelfde thema.

Playmobil bouwkraan - unicorns & fairytales

 

6. Play-Doh speelsets

Ideaal om tot rust te komen en ook gewoon omdat het leuk is…. speeldeeg! Playdoh komt altijd af met leuke zaken. De Play-Doh speelsets worden hier vaak bovengehaald. Wij hebben bijvoorbeeld de tanden (waar ik ook een heel educatief speelthema over het lichaam mee heb uitgewerkt voor mijn kinderen), de kassa, de pizzaoven en onder de Kerstboom komt ook de snoepfabriek.

 

7. Zelf speeldeeg maken en combineren met kleikaarten

Spelen jouw kinderen graag met speeldeeg, dan kan je dat ook zelf maken. Wij doen dat vaak! Steek ze in een leuk potje of zakje en je hebt een goedkoop cadeau! Dat in combinatie met de kleikaarten van uitgeverij Averbode is een topidee. Ze worden uitgedaagd tot nadenken, mogen creatief bezig zijn en leren vormen en letters.

Tips:

Zelf Play Dough maken op 6 verschillende manieren

Sinterklaas speeldeeg maken! Met de heerlijke geur van kaneel en cacao

Zelf zoutdeeg of speeldeeg maken? Uren speelplezier! Ik beloof het

Zelf heerlijk geurende en zachte Kool-Aid Playdough maken

Herfst Play Dough Kit

cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales

 

8. Ga naar buiten in het bos en schommel

Is jouw kind ook zo gek op schommelen? Neem dan de meeneemschommel van HAPE mee in je rugzak. Die kan je vinden bij Fairplace, een webshop waar je nog meer van dat leuks kunt vinden. Heerlijk duurzaam speelgoed voor alle leeftijden. Deze meeneemschommel is gemaakt van stevig gerecycleerd polyester en kan tussen bomen bevestigd worden. Mama’s en papa’s tot 100kg kunnen er ook van genieten!

 

9. Gezelschapsspelletjes!

Lex vindt gezelschapsspelletjes spelen reuzeleuk. Je hebt enorm veel spelletjes voor kleine kinderen en peuters, maar als ze 4 zijn beginnen ze al wat andere dingen te kunnen ook. Wij hebben ondertussen best wat gezelschapsspelletjes thuis en ik heb er ook meteen een nieuwe categorie van op de blog gemaakt.

10. Speelgoed om te leren coderen

Je kan met kinderen al van kleins af aan de beginselen van het coderen en programmeren oefenen. Ze leren creatief en probleemoplossend denken. Zo hebben wij laatst de programmeerrobot BOTLEY uitgetest. Je hebt nog andere opties ook natuurlijk, maar voor kinderen van 4 jaar kan je met eenvoudige robots beginnen.

Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

10x Speelgoed voor kinderen om te leren programmeren & coderen

coderen en programmeren met kinderen - unicorns & fairytales

11. Just blocks

De naam zegt het zelf al: just blocks. Gewoon blokken dus. Hier worden de blokken heel goed gebruikt. Er wordt wel dagelijks mee gespeeld. Ze kunnen er ongelooflijk veel mee doen. Elke dag is iets anders. Ook duurzaam!

cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales

12. Knikkerbaan

knikkerbaan voor kinderen - unicorns & fairytales

Lex vraagt enorm vaak achter onze knikkerbaan. Het heeft een bepaalde aantrekkingskracht bij kinderen, een knikkerbaan. Opteer voor een duurzame houten knikkerbaan. Deze HABA knikkerbaan is uitbreidbaar en lekker stevig!

13. Winkeltje, keukentje, …

Kinderen spelen heel graag realistische zaken na. Wij hebben een winkeltje en keukentje (we hebben ook het winkeltje net gepimpt) en houten speelgoedeten, potten en pannetjes. Je kan er altijd uitbreiding voor kopen. Bij LIDL heb je budgetvriendelijk houten speelgoed.

cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales

Pin deze cadeautips voor kinderen van 4 jaar

Wil je deze cadeautips voor kinderen van 4 jaar onthouden? Pin ze dan aub.

cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales

 

Heb jij nog leuke cadeautips voor kinderen van 4 jaar? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply