Unicorns & Fairytales
raw cupcakes - unicorns & fairytales
dessert Food Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Raw Cupcakes met de smaak van snickers

Ik probeerde raw cupcakes volgens een recept van Rens Kroes. Echt waar, het zijn net cupcakes met een beetje de smaak van Snickers. Af en toe een zoutige toets door het zeezout. Yummm. Geen goed idee voor wie allergisch is aan noten. Wel een goed idee voor Vegans en mensen die wél dol zijn op noten(pasta). Yummie in the tummy….heerlijk zoet. 

Zoet & vegan

Deze raw cupcakes met de smaak van Snickers (nou ja naar mijn mening hé) zijn niet zo heel moeilijk te maken.En ze hoeven al helemaal niet gebakken te worden. Een zalige zoetigheid, al zeg ik het zelf. Ik lustte ze echt wel. NOMNOMMMM. Ze zijn, samen met nog heerlijk recepten, te vinden in het boek en op de website van Rens Kroes. Ik maakte alles met een handige blender met staafmixer van Braun. Zelfs Lex hielp mee. Het is ook weer een leuke bezigheid in de keuken samen met je kinderen. Misschien kunnen ze de dadels ontpitten voor jou! 

Raw cupcakes met de smaak van Snickers

Ingrediënten

Onderste laag
50 g amandelen
60 g pecannoten
170 g ontpitte dadels
beetje zeezout

Middelste laag
120 g gemengde notenpasta 
170 g ontpitte dadels
50 g kokosolie
snufje zeezout en vanillepoeder 

Bovenste laag
70 g kokosolie
4 tbsp cacaopoeder 
90 g kokosbloesemsuiker 

foto afkomstig van het originele recept van RENS KROES

Zo maak je de raw cupcakes:

Mix steeds de lagen fijn. Ik deed dit met de hakfunctie van mijn blendertje. De onderste laag druk je goed aan. De middelste laag is iets smeuïger en schep je erboven. De bovenste laag is vloeibaar. Daarvoor moet je in een steelpannetje de kokosolie verhitten en de cacaopoeder en kokosbloesemsuiker erbij voegen en goed roeren. Nadat je het bovenste laagje aangebracht hebt, zet je ze een uurtje in de vriezer.

lees ook: Vegan chocolate rolls maken met je kids in enkele minuten

Deze raw cupcakes met de smaak van Snickers zijn heerlijk. Wel heel zoet. Dus ideaal bij thee of koffie als vieruurtje. Smakelijk! 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply