Ik probeerde raw cupcakes volgens een recept van Rens Kroes. Echt waar, het zijn net cupcakes met een beetje de smaak van Snickers. Af en toe een zoutige toets door het zeezout. Yummm. Geen goed idee voor wie allergisch is aan noten. Wel een goed idee voor Vegans en mensen die wél dol zijn op noten(pasta). Yummie in the tummy….heerlijk zoet.
Zoet & vegan
Deze raw cupcakes met de smaak van Snickers (nou ja naar mijn mening hé) zijn niet zo heel moeilijk te maken.En ze hoeven al helemaal niet gebakken te worden. Een zalige zoetigheid, al zeg ik het zelf. Ik lustte ze echt wel. NOMNOMMMM. Ze zijn, samen met nog heerlijk recepten, te vinden in het boek en op de website van Rens Kroes. Ik maakte alles met een handige blender met staafmixer van Braun. Zelfs Lex hielp mee. Het is ook weer een leuke bezigheid in de keuken samen met je kinderen. Misschien kunnen ze de dadels ontpitten voor jou!
Raw cupcakes met de smaak van Snickers
Ingrediënten
Onderste laag
50 g amandelen
60 g pecannoten
170 g ontpitte dadels
beetje zeezout
Middelste laag
120 g gemengde notenpasta
170 g ontpitte dadels
50 g kokosolie
snufje zeezout en vanillepoeder
Bovenste laag
70 g kokosolie
4 tbsp cacaopoeder
90 g kokosbloesemsuiker
Zo maak je de raw cupcakes:
Mix steeds de lagen fijn. Ik deed dit met de hakfunctie van mijn blendertje. De onderste laag druk je goed aan. De middelste laag is iets smeuïger en schep je erboven. De bovenste laag is vloeibaar. Daarvoor moet je in een steelpannetje de kokosolie verhitten en de cacaopoeder en kokosbloesemsuiker erbij voegen en goed roeren. Nadat je het bovenste laagje aangebracht hebt, zet je ze een uurtje in de vriezer.
lees ook: Vegan chocolate rolls maken met je kids in enkele minuten
Deze raw cupcakes met de smaak van Snickers zijn heerlijk. Wel heel zoet. Dus ideaal bij thee of koffie als vieruurtje. Smakelijk!
XOXO Nathalie
No Comments