Unicorns & Fairytales
sinterklaas - unicorns & fairytales
Diary moederschap My life Personal

Diary 127 / Zo was de magische Sinterklaas tijd bij ons thuis

Sommigen haten deze periode, sommigen houden ervan. Als ik zie naar de snoeten van de kinderen dan hou ik ervan. Het is zo’n magische tijd voor hen. Oké, toegegeven, ook wel een drukke tijd en dat is voor gevoelige kinderen niet altijd even prettig. Maar ik zie in ieder geval mijn kinderen genieten van deze tijd en als mijn kinderen blij zijn, dan ben ik ook blij. Dit jaar ontmoetten ze de Sint wel heel veel…

Knutselen voor Sinterklaas

Deze periode is weeral superleuk omdat je veel kunt knutselen. Wij maakten erg leuke dingen zoals een aftelkalender met opdrachten, tekeningen natuurlijk, een open haard voor de Sint om onze schoentjes in te zetten en uit kosteloos materiaal de Sint en Pieten. Zalig toch?

open haard voor de Sint knutselen - unicorns & fairytales

Lees ook: traktaties in Sint thema!

De Grote Sinterklaasshow

Dit jaar gingen we ook eens naar De Grote Sinterklaasshow van Studio 100. Wauw, eerlijk… wat een toffe show. Zowel de kinderen als de grote mensen hebben ervan genoten denk ik. Het zat knap in elkaar, was entertainend en helemaal niet langdradig. Mijn kinderen zaten met open mond te staren naar al het leuks dat er te zien was, op en naast het podium. De Sint die zijn intrede deed met het paard was wel hét hoogtepunt van de show voor Vince en Lex. Knap gedaan, wij gaan zeker volgend jaar nog eens terug!

Kasteel van Sinterklaas

Ook kwam de Sint een uitnodiging in onze geknutselde open haard steken om zijn kasteel te gaan bezoeken. In Deurne is nu Het Kasteel van Sinterklaas en daar was op 1 december ook een lekkere brunch te doen. Dat mochten we niet missen. Het was een gezellige (maar drukke) bedoening en na de brunch kregen we een rondleiding in het kasteel. We bezochten de keuken, de pakjeskamer, de slaapkamer van de Pieten en de Sint , waar de Sint in bad gaat en mochten de Sint ook zelf ontmoeten. De gezichtjes van de kinderen … fantastisch. Al zag ik aan Vince dat hij zich wat ongemakkelijk voelde met allemaal andere kindjes. Lex had daar geen problemen mee. Toch hebben ze er beiden van genoten, ook Vince. Eenmaal buiten begon hij te vertellen en te vertellen.

Kasteel van Sinterklaas - unicornis & fairytales

kasteel van sinterklaas - unicorns & fairytales

De Sint op bezoek en cadeautjes voor de arme kindjes

Zoals elk jaar komt de Sint ook bij ons thuis op bezoek. Samen met vrienden laten we hem en zijn Pieten naar ons thuis komen en zorgen we voor dozen speelgoed voor de arme kindjes. Dit jaar komt hij bij onze vrienden aan huis. We proberen elk jaar af te wisselen. Een drukke maar leuke bedoening en we steunen er arme gezinnen mee. Altijd goed dus! De kinderen vonden het geweldig. Allemaal jongens! En ze speelden ongelooflijk goed samen. De Sint kwam over ieder kindje een woordje zeggen en nadien smulden we allemaal van hot dogs.

Ook bij oma en opa kwam de Sint

Vince mocht een dagje thuis blijven van school zodat hij een rustdag had. De Sint was dan toevallig toch wel langs geweest die nacht zeker! Dan kon hij een hele dag met zijn gekregen speelgoed spelen. Hij vond het fantastisch, zo alleen bij oma en opa en verwend worden. We deden dit omdat hij toch wel last heeft van overprikkeling op zulke dagen. Het deed hem goed! Lex mag dan in het weekend komen slapen en dan komt voor hem ook de Sint. Net zoals Vince kan hij dan een hele dag alleen met zijn speelgoed spelen.

Toch wel drukke dagen

Mijn kinderen genieten wel van deze dagen, maar we beseffen en merken wel dat het erg drukke dagen zijn voor kinderen. Daarom proberen we toch wat rustmomenten in te plannen ook en zo weinig mogelijk te veranderen aan onze dagelijkse rituelen. Zo gaan ze even laat slapen en doen we thuis ontspannende activiteiten. Alle kinderen staan in de maand december wat drukjes. De magie overheerst wel bij ons, dus dat is fijn. Nu aftellen naar kerst en de derde verjaardag van Lex.

lees ook: Leuke activiteiten in de kerstvakantie 2019 en win verschillende tickets

Hoe vierden jullie Sinterklaas? Wat kregen jouw kids?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Evi
    10 december 2019 at 09:22

    Wij trokken dit jaar naar Sint in de piste & Het Huis van Sinterklaas in Sint-Niklaas. Daarnaast hadden we een aftelkalender en kwam Sinterklaas een keer op voorhand al een geschenk brengen (tickets voor de Grote Sinterklaasshow). Verder bracht hij bij gezelschapsspelletjes, puzzels, luisterboek en een horloge van V-Tech 🙂 Het is inderdaad wel een magische periode he!

Leave a Reply