Unicorns & Fairytales
My life Personal

Werken en nog eens werken | #boostyourpositivity

Het tweede thema van de #boostyourpositivity challenge van Activia is “werken” en alles wat daarbij hoort. Ik vertel je wat meer over mijn werkhistorie. 

 

Werken en je gezin, hobby’s enz… Hoe combineer je dat in godsnaam allemaal hoor ik vaak zeggen. Wel, ik denk dat je steeds naar de juiste formule moet zoeken. Ofwel heb je samen met je man en kind dezelfde hobby’s en is combineren geen probleem. Ofwel moet je compromissen maken en soms dingen opgeven. Zo gaf ik het korfballen op omdat dit niet te combineren viel met een man die in shiften werkt. De keuze om Vince niet steeds met een babysit op te zadelen (of andersom, de babysit met Vince op te zadelen) was dan ook snel gemaakt. Wat ik deed was eenvoudig maar toch wel met pijn in het hart: ik zocht een andere hobby (bloggen) en ondertussen heb ik een echt bloggersleven. Ik vertelde er *HIER* al meer over. De laatste tijd zijn er ook veel leuke evenementen waar ik manlief mee naartoe neem en natuurlijk ook Vince indien mogelijk. De kers op de taart is dan ook de leuke Belgian mom blog award die ik won in de categorie “Parenting – Fashion”.  De winnaars van de andere categorieën  kan je altijd hier bekijken.

#boostyourpositivity

Voor het moederschap was dit anders. Je moest niets combineren. Ja, studies, sport en werk want zolang ik wettelijk mocht werken heb ik gewerkt. Overal! Ik heb veel gedaan. Ik begon in Buro Market achter de balie. Dat was een rustig werkje. Na enkele jaren werd ik dat wat beu. Ik was toen al helemaal in de ban van kledij en niet veel later werkte ik bij MEXX. Enkele jaren later stopte ik daar ook weer mee en werd promogirl. Wat begon met flyers uitdelen eindigde met op evenementen zoals Laundry day ,  Studio 54, Werchter en alle festivals staan in onwijs leuke standen. Ik had toen echt de tijd van mijn leven. Zoveel feestjes dat je kan meepikken. Dat natuurlijk allemaal naast mijn studies als leerkracht. Maar ik ben altijd een bolleboos geweest dus dit was geen probleem. En mijn vriend was heel flexibel…

Toen ik afstudeerde heb ik het eerste jaar dat promowerk nog volgehouden maar op de duur was dit niet meer te combineren. Al mijn aandacht ging naar sport, manlief en leerkracht zijn. Ik begon toen ook mijn hobby’s en bijverdiensten. Ik ging werken in de horeca in het weekend en op dagen in de week, ik gaf bijles aan kinderen enz… Alles wat ik kon doen deed ik. Tot ik zwanger was en toen stopte het bijwerken. Toen richtte ik me op het zwanger zijn zeg maar. Maar nog steeds steek ik veel tijd in mijn hobby’s.

Eerst was dat schilderen. ik had grootste plannen om er mijn bijberoep van te maken. Toen ik tijdens mijn zwangerschap ook begon te naaien en er best goed in bleek te zijn wou ik een eigen webshop met zelfemaakte spullen. Ik doopte het ‘Kleine Uk’. Maar dat bleek algauw niet meer te werken toen ik bevallen was. Gewoon geen tijd om te schilderen en spullen te maken. Ik ben het bloggen toen serieuzer gaan nemen op de momenten dat ik alleen thuis zat en nu is dat uitgegroeid tot iets serieus waar wel veel tijd in kruipt, soms ten koste van manlief en Vince. Dan ben ik bezig terwijl ze aan het ravotten zijn. Maar we krijgen er ook wel leuke dingen voor in de plaats. Speelgoed en spullen om uit te testen enz…

#boostyourpositivity

Nu ben ik dus leerkracht in het derde leerjaar, al 10 jaar ondertussen. Ik doe het met veel liefde en passie, al is het niet altijd even makkelijk en al zeker niet met het M-decreet dat van start gaat.

Ook moet ik toegeven dat wanneer ik thuis kom van een volle dag met hevige kids in de klas, het niet altijd ontspannend is om terug in drukte te komen. Nu ik mama ben merk ik dit wel erg hard. Vroeger kon ik soms in een leeg huis thuiskomen en echt wel even tijd voor mezelf nemen. Nu is dat niet meer. Dat mis is wel eens. Maar ik zou mijn kleine prinsje voor niets of niemand willen ruilen.

Hoe ik dit allemaal doe… Ik weet het niet. Ik ben altijd bezig geweest met nog andere dingen buiten mijn werk. Voor mij is het dus normaal. Wel moet ik toegeven dat ik enorm veel hulp krijg. Zo hebben we een poetsvrouw die één keer in de week komt om de grote kuis een beetje op te vangen en mijn vriend is echt een goede papa. Ik heb veel aan hem. Voor de rest is het eigenlijk simpel: ik zit niet stil, ik ben altijd bezig.

Voor wie graag meer leest over mijn werk in het onderwijs kan de volgende blogjes lezen:

Winkelen als juf

Juf zijn, waarom je het doet…

Mijn werkweek in cijfers

10 dingen waaraan je kan merken dat ik leerkracht ben

10 dingen die je moet weten over leerkrachten

#boostyourpositivity

Nou, wat voor werk doe jij en hoe combineer je alles met je gezin? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sylvie
  27 oktober 2015 at 08:10

  Leuk artikel om te lezen! Echt bewondering voor hoe je ‘t allemaal doet! Ik heb ook altijd veel gewerkt, maar ben nu thuis, echt een wereld van verschil! Al geniet ik er wel van voor zolang als het nog duurt!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27 oktober 2015 at 13:55

  Ik werk vanuit huis als fulltime blogger en dat is ideaal. Ik kan mijn werktijden precies aanpassen aan de roosters van de kinderen.

 • Reply
  Stephanie
  31 oktober 2015 at 23:10

  Wat heb je toch een heerlijke blog om te lezen! Mijn man en ik werken allebei fulltime en ik kan niet wachten tot ik een dagje minder mag gaan werken.
  Xx

  • Reply
   Nathalie
   1 november 2015 at 12:59

   Bedankt voor je lief berichtje! Wat leuk om te horen. Ik vind die van jou ook leuk hoor 🙂

Leave a Reply