Unicorns & Fairytales
My life Personal

Mijn bloggersleven

Toen ik twee jaar geleden begon te bloggen had ik geen idee wat ik er mee wilde doen, laat staan wat ik ermee wou bereiken. Dat is stilletjes aan gekomen. Nu kan ik vaak al zeggen dat ik een bloggersleven heb.

Ik begon te bloggen toen ik zwanger was van Vince. Na het boek van Lobke gelezen te hebben was ik helemaal in de ban van een eigen blog. Ik ben altijd heel creatief en moet gewoon iets om handen hebben. Toen ik vroeger moest stoppen met werken omdat ik bekkeninstabiliteit had wou ik iets om me mee bezig te houden. Behalve naaien was dat een blog. Een blog over de vorderingen van de zwangerschap en ook om mijn opbergdozen en naaisels te laten zien. Het bleef een hele tijd bij “gewoon bloggen” tot ik op een bepaald moment een mailtje kreeg van een PR-bureau met de vraag om een Babybjörn setje te reviewen. Ik dacht…waarom niet? Maar ging ook nadenken. Wat las ik graag op blogs? Wat zijn mijn interesses en wat wilde ik met mijn blog bereiken?

Ik kwam er al snel achter dat ik er iets mee wou doen. Ik verdiepte me in het bloggen, het SEO-waardig maken van postjes en ik praatte met anderen over het bloggen. Ook kwam ik erachter dat het naaien een stille dood tegemoet ging en dat ik dus niet meer zo geïnteresseerd was in naaisels. Ik werd terug een beetje mezelf. Ik hield altijd veel van kledij en mode en trok dat vooral door naar instagram, dat ik altijd al gebruikte om dingen te promoten en een kijkje in mijn leven te geven.

Mijn eerste event was dat van Netflix. Al meteen een hele eer waar ik ook andere leuke dames ontmoette. Vooral Nele is mijn BBFF geworden (Best Blog Friend Forever). Daar lachen we altijd mee. We schuimen sindsdien vaak samen eventjes af. Zoals het event van Loma Larga. We werden als enige mama’s tussen een hoop foodbloggers gezet en we werden verwend met lekker eten en zalige wijn. Al het vakjargon ging weliswaar aan mij voorbij, ik weet alleen: het is écht lekkere wijn!

bloggersleven - unicorns & fairytales

bloggersleven - unicorns & fairytales

bloggersleven - unicorns & fairytales

Nog een leuk event was het Playmobil Event waar ik Vince , mijn schoonzus en nichtje mee naartoe nam. Ze konden er naar hartelust spelen. We kregen er ook lekkere hapjes en drankjes. Ik moest ook enkele leuke events afzeggen want bloggen is niet mijn hoofdberoep en soms heb je er geen tijd voor of ben je (zoals in mijn geval) ziek. Ik ben er zeker van dat er nog leuke events gaan volgen!

Wat ik ook regelmatig krijg zijn pakjes om te reviewen. Ik schrijf ook echt enkel blogjes over dingen die mij interesseren. Moest ik het zelf niet gebruiken dan zou ik weigeren. Ik heb door mijn samenwerkingen al leuke mensen leren kennen. Ik zou het niet meer kunnen missen denk ik. Bovendien leer ik zelf ook nieuwe dingen kennen. Er zijn spullen die ik niet meer zou kunnen missen.

Soms kom je natuurlijk ook minder leuke kanten tegen zoals mensen die over je praten en denken dat het allemaal alleen maar krijgen is. Ik ben er elke dag mee bezig buiten mijn hoofdberoep om. Het duurt wel een tijdje om 1 postje te schrijven, foto’s te bewerken en alles te posten, geloof me. Natuurlijk zijn er al veel bloggers en kom je wel eens dezelfde soort blogjes tegen. Persoonlijk stoort me dat niet zo heel erg, als het naar eigen hand gezet is. Je weet dat het wel kan gebeuren en tenslotte schrijf ik voor mijn lezers. Geen idee of ze dan ook andere blogs lezen in dezelfde aard. Ik wissel graag mijn persoonlijke blogs af met blogs over kledij, mode, musthaves en winacties.

Nog iets wat veranderd is sinds ik blog: ik loop voortdurend met mijn camera rond mijn nek of in mijn hand. In alles wat je doet zie je geschikte foto’s. Ik ben dan ook op zoek naar mijn eigen goede camera. Voor mij is het in ieder geval een leuke hobby waar ik mijn creativiteit mee kan uiten. Ik wou al tijd al iets van mezelf hebben. Een winkeltje, een webshop,… Uiteindelijk is het een blog geworden. Hopelijk kan ik nog vele mensen bekoren met mijn blogjes en mag ik nog vele toffe mensen ontmoeten op leuke events.

bloggersleven - unicorns & fairytales

Wat lezen jullie graag op blogs ? Wat zou je graag op mijn blog lezen? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Nele
  6 oktober 2015 at 07:44

  Leuk artikel – zorgt voor inspiratie ! Dank je wel xxx en merci you’re the best !

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 14:00

   graag gedaan hoor! BBFF

 • Reply
  Sonja
  6 oktober 2015 at 08:55

  Alsof ik mezelf terug lees! Behalve dat naar dan, daar ben ik geen ster in 😉 lekker zo door bloggen!

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 14:00

   Doen we!

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  6 oktober 2015 at 09:24

  Leuk artikel! Ik herken het overal rondlopen met een camera whahaha

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 14:00

   Mijn vriend wordt er gek van…

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  6 oktober 2015 at 12:25

  Ik houd het meest van blogposts die me raken. Waar ik iets van leer of die echt iets nieuws toevoegen.

  Huisvlijt

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 13:58

   Ik ook hoor 🙂 Daarom probeer ik de postjes af te wisselen. Ik hou bijvoorbeeld enorm van kledij. Daarom dat dit dan ook mee één van mijn rubrieken is. Ik lees ze zelf ook graag. Ook waar ik inderdaad info kan uit terug vinden. Ik bekijk bvb niet zo graag shoplogs maar merk wel dat die eigenlijk best populair zijn…

 • Reply
  James
  6 oktober 2015 at 13:51

  Je spreekt u eigen wel tegen. Je doet het om je bezig te houden en omdat het een passie is. Nadien zeg je dat er mensen zijn die denken dat het allemaal maar ” krijgen krijgen krijgen ” is. En dat beargumenteer je met te zeggen dat je wel langs bezig bent hé en met foto’s te uploaden en te schrijven … Wel als dat je hobby / passie is zou je het niet erg moeten vinden om er lang mee bezig te zijn.

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 13:57

   Nee, ik vind het ook niet erg. Daarom is het mijn hoofdberoep ook niet, anders zou ik er misschien wel geld mee verdienen. Hihi. Maar het is een hobby waar ik deels een beetje een bijberoep in gevonden heb. Misschien had ik het er moeten bijzetten. Ik bedoel dat er altijd mensen zijn die slecht spreken over bloggers of minachtend doen. Maar dat doen ze dan waarschijnlijk ook over andere dingen. Zoals over mijn hoofdberoep. Dat is ook mijn passie maar daar doen mensen vaak luchtig over omdat we veel vakantie hebben (ik ben leerkracht). Vind jij dat ook, dat het allemaal om krijgen, krijgen, krijgen is? Wel leuk, zo’n kritische noot. :-))

 • Reply
  Sylvie
  6 oktober 2015 at 14:47

  Ik kan me er helemaal in vinden wat je schrijft! Ik heb het geïnterpreteerd als dat bloggen je hobby is, en dat producten en events een leuke bijkomstigheid zijn.. Zo is dat voor mij in ieder geval 🙂

 • Reply
  James
  6 oktober 2015 at 15:27

  Mensen klagen en zagen altijd over alles. Over bloggers , over leerkrachten die veel verlof hebben, over het weer als het te veel regent en als de zon schijnt dat het te warm is … D

  Ik weet niet wat je allemaal krijgt 🙂 kan er moeilijk over oordelen maar je krijgt wss pas dingen als je er goed in bent dus dan zal je ze wel verdient hebben en wie zijn wij dan om erover te oordelen.

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 21:56

   Is waar 🙂 Ik doe het graag en da’s het belangrijkste. Dat krijgen is gewoon een leuk pluspunt hihihihi

 • Reply
  Marjolein
  6 oktober 2015 at 21:18

  Leuk om te lezen hoe jij dat ervaart. We zitten er helemaal hetzelfde in! Ook ik doe het naast mijn baan van 4 dagen en met 3 kids. Maar vind het zo enorm leuk om m’n creativiteit erin kwijt te kunnen. Het is een hobby, maar wel eentje die inderdaad heel veel tijd in beslag neemt.
  De combinatie van je persoonlijke berichtjes (wie ben jij als moeder), de inspiratieblogs (kleding e.d.) en andere lifestyle onderwerpen maken je blog tot een mooi geheel. Vooral doorgaan!

  • Reply
   Nathalie
   6 oktober 2015 at 21:56

   Thnx wat leuk om deze comment te lezen! Het neemt veel tijd in beslag maar dat is met elke hobby zeker?

 • Reply
  linda
  7 oktober 2015 at 12:33

  Wow, ben je al twee jaar aan het bloggen?! Leuk dat je zo geniet van het bloggersleven, het is echt superleuk om daar mee aan de slag te zijn. Het grootste nadeel is alleen dat het zoveel tijd kost…

  • Reply
   Nathalie
   7 oktober 2015 at 13:35

   Ja gaat snel hé! Was net gisteren dat ik begon. Ben ook met een andere boognaam begonnen. Leuk voor kids and moms . hahah

 • Reply
  Isabel
  9 oktober 2015 at 19:20

  Denk dat ik er bijna van bij het begin bij was als ik dit verloop zo lees. 🙂 Ik vind de mamablogs het plezantst en ik vind het ook wel spannend als er iets te winnen valt… Ik ben ook zelf juf, dus ook schoolgerelateerde onderwerpen interesseren me.

  • Reply
   Nathalie
   9 oktober 2015 at 19:40

   Wat leuk deze reactie!!! Waar ben je juf?

 • Reply
  Claudia
  10 oktober 2015 at 14:44

  Heel herkenbaar! Leuk geschreven. Ik zie het momenteel ook zo, ben een jaar en half bezig en het leukste vind ik vooral de contacten met andere bloggers op events en daarnaast. Ook de variatie van schrijven, fotograferen, sociale media, contacten, reacties,…vind ik super aan bloggen. Ik hou vooral van blogs die iets persoonlijks hebben, dus doe zeker zo verder!

 • Reply
  Nicole
  5 november 2015 at 09:56

  Ben blij dat je bent begonnen.. Lees hier graag en eigenlijk ben ik om dezelfde reden begonnen als jij! Leuk!

  • Reply
   Nathalie
   6 november 2015 at 15:55

   Oh superlief om te lezen Nicole!!!!

Leave a Reply