Unicorns & Fairytales
dag van de leerkracht - unicorns & fairytales
My life Onderwijs

Dag van de leerkracht #2

Vandaag is het weer zover: internationale dag van de leerkracht. We hebben op deze dag dit keer een facultatieve verlofdag. Geen school dus. Dat is niet elk jaar hoor, toevallig vallen deze twee dagen samen.

 

Vorig jaar kregen we lekkere koffie en koekjes in de klas door de ouderraad en trokken ze leuke foto’s. We kregen ook allemaal een foto van de kids. Je kan dit hier nog eens lezen. Dit jaar is er een brief meegegaan met de kinderen die ze pas thuis mochten opendoen. Onze school organiseert elk jaar iets voor de leerkrachten. Iets kleins maar fijns. Een bedankje zeg maar.

IMG_0835

Een bedankje voor de inzet van de leerkrachten. Omdat leerkracht zijn niet enkel lesgeven is. Het bevat zoveel meer. We zorgen mee voor de toekomst van de kinderen, proberen hun talenten te laten ontdekken zodat ze beetje bij beetje te weten komen wat ze graag zouden willen worden.

dag van de leerkracht - unicorns & fairytales

Lesgeven wordt in mijn ogen de laatste jaren een beetje ondergewaardeerd. Het is zoveel meer dan van 8 tot 16u lesgeven. Iedereen staart zich blind op de vakanties maar niemand weet eigenlijk wat leerkracht zijn nu eigenlijk inhoudt. Niemand weet ook (behalve de mensen die het zelf meemaken) welke impact het M-decreet heeft op het onderwijs en op de klas. Maar wanneer je dit beroep met passie en een visie uitvoert is het iets heel moois. Dan is het fijn om van ouders en kinderen te horen dat je inzet gewaardeerd wordt.

IMG_0834

Dus langs mijn kant alvast naar al mijn collega’s die ik ken en die ik niet ken (wereldwijd):

Bedankt! Bedankt om er steeds te zijn voor kinderen ondanks de moeilijkheden waarmee je vaak geconfronteerd wordt. Bedankt om steeds met geduld en passie de kinderen van de toekomst te vormen. Bedankt om al dat papierwerk dat je verplicht bent bij te houden voor de hoge pieten bovenaf zodat alles op papier netjes lijkt. Bedankt om steeds het warm water uit te vinden als het leerplan weer eens veranderd is. Bedankt om met liefde en passie aan de kinderen les te geven, ook de kinderen die zich niet altijd netjes gedragen. Bedankt om de ouders steeds op te vangen (ook als die zich eens niet netjes gedragen).

dag van de leerkracht - unicorns & fairytales

BEDANKT, BEDANKT!

Heb jij je juf of meester al bedankt? Wat vinden jullie van deze dag ? Of laat je hem maar voorbij gaan? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Tineke
  5 oktober 2015 at 07:53

  volgens wij worden leerkrachten inderdaad ontzettend ondergewaardeerd; je bent volgens mij ook in je vrije tijd heel veel bezig met je werk. Mijn docenten heb ik nog niet bedankt, haha!

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2015 at 21:59

   Doe dat dan maar snel hihihihi. Ja je bent er inderdaad lang mee bezig.

 • Reply
  lin mommysworld
  5 oktober 2015 at 10:21

  Ik vind het goed om stil te staan bij deze dag en wat leraren allemaal betekenen! Als Jay op de basisschool had gezeten (bijna!!) had ik hem ook wat leuks voor ze laten maken!

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2015 at 21:59

   Wat leuk! Altijd lief als iemand eraan denkt!

 • Reply
  Mahwish
  5 oktober 2015 at 17:08

  Op de school van mijn dochter wordt er geen aandacht besteed aan deze dag. Wij hadden wel plantjes gekocht en de juffen waren erg verrast. Zo leuk om te zien!

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2015 at 21:59

   Oh dat is superleuk om te krijgen! Fleurt meteen de klas op! Wat lief dat je eraan dacht.

 • Reply
  Kim_xazoe
  5 oktober 2015 at 19:15

  Leuk blogje!
  Zit zelf ook in het onderwijs en dan is alles zo herkenbaar ? Lekker toch wel even een dagje zonder kids. Een beetje de administratie bij kunnen werken ?? Of vooral ‘gestudeerd’?

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2015 at 21:58

   Ik ben vooral ziek geweest jammer genoeg :(((

Leave a Reply