Unicorns & Fairytales
Thursday's Ten

10 dingen waaraan je kan merken dat ik leerkracht ben…

Voor deze thursday’s ten een lijstje met dingen waaraan je kan merken dat ik leerkracht ben. Of waaraan ik althans merk dat ik leerkracht ben. Oeps, ze zijn niet allemaal positief, sommige dingen misschien wel irritant! Of heet dat beroepsmisvorming? 

☢ Wanneer ik met iemand praat en ik hoor een fout, dan herhaal ik die persoon zijn zin maar op een juiste manier. Stel je voor iemand zegt: “Ik leesde gisteren dat …” Dan zeg ik: “Oh ja, je las gisteren…?” Oeps…sorry!

☢ Ik ga steeds shoppen in mama-modus en teacher-modus. Ik vind altijd wel iets leuks om in de klas te gebruiken. Ik schreef er hier een blog over!

☢ Ik moet me heel erg inhouden om niet de leerkracht uit te hangen wanneer ik kinderen (buiten de school) iets zie doen van wat ik vind dat niet door de beugel kan. Meestal staat er dan een ouder in de buurt en hou ik me maar netjes in. Ik wil me liever niet bemoeien. Maar het is moeilijk…

☢ Ik kan als de beste knippen, plakken, lamineren en werkblaadjes maken.

☢ Raar vind ik het dat mensen het zo moeilijk hebben met de -dt regel…

☢ Ik heb 10.000 rode balpennen en steeds raak ik ze kwijt…

☢ Ik heet Nathalie en ze noemen mij de gekke. Dat is de regel.

☢ Wanneer iemand iets goed doet dan zeg ik: knap zo! flink zo! Ja, ook tegen volwassenen. Ahum…

☢ Na (ALWEER, ik zal het maar zelf zeggen hé) een vakantie begin ik al af te tellen naar de volgende vakantie… 🙂 Maar wie denkt dat we enkel vakantie hebben moet dit blogje maar eens lezen.

Maar weet je wat het leukste is aan juf zijn? Je hebt er een hele hoop kinderen bij. Je noemt ze allemaal ‘schatjes’ en ze maken of kraken je dag! Ik hou van die schatjes met hun eigen talenten en gebreken en wanneer ze je komen knuffelen en zeggen dat je de beste, leukste en liefste juf bent… dan weet je weeral waarom je het doet! Love it!

Wil je ontroerd raken? Lees dit blogje dan.

jebentleerkrachtals

 

XoXo Juf Nathalie

 

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Fête des Gamins
  5 maart 2015 at 19:45

  Schitterend! En pijnlijk herkenbaar 😉

  • Reply
   Nathalie
   5 maart 2015 at 19:52

   Hihihi, we zijn een ras apart hé!

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  5 maart 2015 at 20:14

  Wat leuk om te lezen!

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:34

   Hihi, we doen ons best!

 • Reply
  Marijke
  5 maart 2015 at 21:55

  Zelfs na 14 jaar niet voor de klas te hebben gestaan nog steeds herkenbaar

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:34

   Hihi, dat zal altijd zo blijven. De rasechte leerkrachten…

 • Reply
  Nele
  6 maart 2015 at 11:03

  Ik heb absoluut geen problemen met de dt-regel ! Leuk artikel weer

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:33

   Gelukkig Nele 😉 Er zijn ook mensen die geen juf zijn die dat wél kunnen uiteraard. Mijn vriend niet, die moet altijd hulp vragen!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  6 maart 2015 at 14:53

  Grappig zeg! Ik heb gehoord dat leerkrachten betweterig kunnen zijn.

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:32

   Dat is ook zo ! aiaiaiai

 • Reply
  Sonja
  6 maart 2015 at 16:06

  Hihi, hier had ik ook een lijstje van gemaakt. Bijna hetzelfde. Ik geloof dat docenten toch iets (iets!) eigenwijs’ hebben

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:32

   Zeker weten! Dat is ook een beetje ons beroep hé , het altijd moeten beter weten hahahahaha

 • Reply
  Davina
  6 maart 2015 at 17:22

  Heel erg waar 🙂
  Mijn vriend zegt soms ook ‘Davina, je staat nu niet voor de klas he’. Bv. als we op de boekenbeurs waren om een boek van Dirk Brakke te laten signeren, waren er jongeren die ons voorteken en die heb ik toen wel ff met mijn juffenstem letterlijk en figuurlijk op hun plaats gezet…

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:31

   Ja mijn vriend zegt dit ook wel regelmatig!

 • Reply
  Davina
  6 maart 2015 at 17:24

  Oh ja, wat is de titel van die eerste foto? Zitten er ook goeie tussen 🙂
  Waar haalde je dat vandaan?

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:31

   Die foto’s heb ik genomen van de Klasse. Een tijdschrift voor leerkrachten. Wellicht was dat de laatste want volgens mij moesten ze stoppen met papieren versies en wordt dit digitaal. Leuk hé die quotes!

Leave a Reply