Unicorns & Fairytales
netflix en peuter - Unicorns & fairytales
moederschap Netflix Spelen

5x peuters en Netflix

5x peuters en Netflix. Het lijkt een rare combinatie maar eigenlijk gaat het supergoed samen. Nog een reden om Netflix in huis te halen. Wij hebben het nu enkele maanden en kunnen niet meer zonder. Ik geef jullie 5 activiteiten die jullie kunnen inspireren.

1. Peppa big , rupsje nooit genoeg, Nijntje en nog veel meer!

netflix en peuter - Unicorns & fairytales

Netflix is niet enkel voor volwassenen interessant, ook je kinderen gaan het geweldig vinden. Voor de iets grotere kinderen zijn er enorm veel series en films en er komen er vaak bij, echt waar! Maar ook voor Vince, die momenteel bijna 16 maanden is, zijn er mogelijkheden. Hij heeft televisie echt wel ontdekt en ook al wil ik niet dat hij er de hele tijd voor hangt, af en toe mag hij echt wel een filmpje kijken. Als ik dan zie hoe hij zich inleeft dan kan ik gewoon niet weigeren. Ik testte even of hij, behalve Bumba, nog wel geïnteresseerd kon zijn in iets anders dan een hyperactieve gele clown. Ja hoor, bij peppa big ging hij gewoon gezellig in de zetel liggen en later op de dag kroop hij plots zelf op de stoel, ging zitten en deed de laptop open. Je ziet, niet enkel goed voor ontspanning maar dus ook voor de motoriek. (knipoog) Ik liet hem Rupsje Nooit Genoeg zien en al wat hij zei was: oooooh oooooh oooooh… Zo lief om te zien.

2. Cocktails met Dragons, race to the edge

netflix en peuter - Unicorns & fairytales

Als member van het streamteam van Netflix krijgen we soms leuke verrassingen toegestuurd. Toen we terugkwamen uit vakantie in Frankrijk en na een lange autorit lag er een pakketje op ons te wachten. Altijd leuk! In de doos zat een cocktailkaart, tattoo’s, een leuk armbandje, potloodjes en kleurplaten. Nou, die cocktails konden we niet weerstaan en ik dook de ijskast in. Wanneer je kinderen een beetje ouder zijn kan je samen met hen een sapje maken. Nu deed ik het zelf. Ik maakte de HICCUP (appelsien, banaan en chia zaadjes). Vince vond het heerlijk! De naam van deze cocktail was trouwens één van de figuurtjes in de serie “Dragons, race to the edge”, te bekijken op Netflix.

IMG_9560 netflix en peuter - Unicorns & fairytales

TIP: je hoeft natuurlijk deze kaart niet te hebben om leuke drankjes te maken met je kinderen! In het boek “easy peasy” vind je leuke samenstellingen en het internet staat er vol van. Wat wél leuk is: verzin zelf ook leuke namen voor je sapjes. Griezelig? Of misschien geef je de sapjes de namen van de karakters van een film/serie.

3. Verzorg je draak 

Vince heeft een draak gekregen van deze serie. Very cool én zwart! De draken hebben allemaal andere kleurtjes. Zwart past perfect bij het monochrome kamertje van Vince. De bedoeling is natuurlijk dat ze er veel plezier aan hebben maar van Netflix kregen we de opdracht om goed voor onze draak te zorgen. Nu is dat nét hetgeen je tegen kinderen moet zeggen…ze nemen dit natuurlijk heel serieus. Vince is nog iets te klein voor deze taak maar hij speelt wel graag met zijn draak. De draak kan jou helpen bij… het aankleden? tandenpoetsen? eten?

4. Kleur -en knutselpret 

netflix en peuter - Unicorns & fairytales

Druk enkele kleurplaten af van de favoriete film/serie van je lieverd en laat ze gezellig kleuren. Vince kan uiteraard nog niet zo goed kleuren maar doet toch al een eerste poging. Hier is hij de kleurplaten van draken aan het inkleuren met de colorball van SES creative, speciaal gemaakt voor de kleine handjes! Het is een product uit de My First serie waarvan ook de vingerverf afkomstig is!

5. Spelen

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Laat de fantasie van je kinderen werken en speel met hen. Met de draken of andere figuren? Of doe alsof je een personage bent. Lego of playmobil kan ook altijd helpen. Maar uiteraard heb je er niet steeds materiaal voor nodig. Speel toneel en maak plezier met elkaar. Broertjes en zusjes komen hier ook goed van pas 😉

 

Veel plezier met de tips! Speel jij graag toneel met je kindje? Welke serie/films zijn bij jullie favoriet?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply