Unicorns & Fairytales
My life Personal

2014, het jaar van de verandering…

Het einde van 2014 is weeral in zicht. Tijd dus voor een terugblik. 

Elk jaar heeft wel zo zijn kenmerken. Het ene jaar blijft je al beter bij dan het andere. Soms door leuke dingen die er gebeurd zijn en soms door net het omgekeerde. Wij hebben zo ons portie van  minder leuke jaren al gehad maar 2014 was eindelijk eens een jaar waar meer positieve dingen dan negatieve dingen de kop opstaken. Lees je mee? 

Zo stond 2014 helemaal in het teken van de geboorte van ons eerste kindje. In februari moest ik op doktersadvies vervroegd stoppen met werken en twee maanden later, 2 weken te vroeg, op 10 april 2014, was onze kleine Vince er! Een flinke mooie jongen van 50 cm en 3,020kg. Het was een vrij goede bevalling met enkele ludieke momentjes. Je kan er hier over lezen. De eerste weken waren moeilijk, hij huilde veel en had krampjes en ik kampte met hardnekkige babyblues. Na een grote zoektocht naar een fles voor meneer (die niet van een fles kon drinken) vonden we er eentje naar wens. Nu loopt alles min op meer op rolletjes en we zijn het ouderschap al helemaal gewoon!

Ik veranderde ook van school. Ik had altijd gehoopt om dichter bij huis te kunnen werken en eindelijk was die optie er! Hopelijk kan ik er nog lang van genieten! ‘s Morgens minder stress en meer tijd om Vince naar de onthaalmama te doen. Een mooie groene school met veel ruimte en toffe collega’s. Als je benieuwd bent kan je altijd eens een kijkje nemen op de schoolblog/schoolwebsite!

Een nieuwe leuke hobby kwam boven: naaien. Ook al heb ik er op de moment niet veel tijd voor (of ik maak er te weinig tijd voor…) Het materiaal heb ik gekocht en ik ben van plan om er nog lang mee door te gaan.

Ik ben ook terug beginnen korfballen en ook al sukkelde ik de eerste maanden enorm (met dank aan de bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap) het lijkt steeds beter en beter te gaan. Enkel de zin door het onregelmatige leven met een kindje is even weg…

Ik startte mijn eigen mini-bedrijfje ‘Kleine Uk‘ waar ik mijn creaties verkoop. Ik schilder kinderkamers en opbergdozen en al wat je maar wil… Maar jammer genoeg moet ik ondervinden dat ik er bijna geen tijd voor heb en dat ik keuzes moet maken. Ik ga nog even afwachten en zien wat de toekomst brengt.

Ik nam een eigen domeinnaam en host en nam het bloggen serieuzer. Daaruit zijn al enkele leuke samenwerkingen gekomen (zie hier, en hier)  en ik hoop dat er in de toekomst alleen maar meer en meer bijkomen. Ook maakte ik een tweede blog, juffen en meesters, om de gemaakte lessen en lesideeën te delen met andere leerkrachten.

Ik dacht dat het jaar 2014 niet meer stuk kon tot we afscheid moesten nemen van Nero, onze trouwe poezenvriend. Het was blijkbaar teveel goeds. We zullen hem enorm missen maar hij zit in ons hart en gaat daar nooit meer weg. Een poes zoals hem gaan we geen twee keer tegenkomen, daar ben ik zeker van…

In de zomervakantie hebben we eindelijk onze tuin onder handen genomen onder leiding van mijn nonkel Erik! De vooruitgangen konden jullie hier, hier , hier, hier en hier lezen.

Wat 2015 voor ons in petto heeft dat weten we niet, maar we gaan het nieuwe jaar alvast starten met enkele goede voornemens! Ook hoop ik om veel doelen te kunnen doorstrepen van het day zero project en om jullie te kunnen blijven voorzien van leuke blogjes!

Wat zijn jullie goede voornemens?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply