Unicorns & Fairytales
My life Personal

Disney fever, naaikriebels een een beetje nostalgie…

Er is weer een opbergdoos (bijna) af! Deze keer speelt Tinkerbell de hoofdrol!
Tegenwoordig krijg ik ook vaak de vraag om de “Disney prinsessen’ te schilderen.
Eerst dacht ik: huh ? Wie zijn dat dan ? Maar na grondig opzoekwerk merkte ik dat het gewoon de figuren waren die ik als kind ook superleuk vond. Word ik nu oud? Waarom wist ik dit niet?
Goed, Belle dus, en Doornroosje enzo! Oké dat moet lukken.
Voor mij dus een drukke laatste decembermaand want ik moet nog 3 opbergdozen afwerken en 3 muurschilderingen gaan doen. Top! We weten wat te doen (and I like it).

 

3276b 20131213 203123 - Disney fever, naaikriebels een een beetje nostalgie...
Vandaag ga ik ook mijn eerste naailes volgen. Het zal meer ‘de knopjes ontdekken aan de machine’ zijn want ik heb nog nooit met een naaimachine gewerkt. Ik herinner me wel als kind dat mijn tante veel naaide. Ik vond vooral dat zeepje dat ze gebruikte supercool. Als kind vond ik dat magisch. Tekenen op stofjes met zeep…. waaw. En dan al die speldjes en een doos vol met knopen. Blijkbaar was dat dan ook mijn lievelingsspeelgoed. Het zal er in feite van kleins af aan in maar heb het nu pas ontdekt. Zo zie je maar….
Als ik terugdenk aan mijn kinderjaren bij mijn tante (Ik noemde haar Tajan want Tante Liliane kon ik niet zeggen, dus nu als 28-jarige zeg ik nog steeds Tajan) dan weet ik nog wel dat ik dat allemaal wel indrukwekkend vond. Zo’n machine dat je met je voet moest besturen, een koffer met allemaal speldjes, scharen, vingerhoedjes (haha daar speelde ik dus ook veel mee) , zo’n zeepje, een lintmeter, knoopjes en noem maar op… Ik staarde dan ook uren naar haar wanneer Tajan bezig was aan iets. (Beter dan televisie!) Ook stond er een grote mand en wanneer ik daar in ging snuffelen ontdekte ik dat het een grote mand vol met wol was! Toen ik een beetje groter was maakte ik met wol armbandjes en dan kon ik meedoen.
Breien heb ik echter nooit leuk gevonden. Dat vingervlug zijn, tellen in je hoofd, die grote naalden onder je armen… Nee , niets voor mij. Het alternatief heb ik enkele maanden geleden geprobeerd. Ik ben uiteraard dan iemand die eerst ALLES van materiaal moet aanschaffen en dan pas gaat proberen… HAKEN was mijn volgende hobby. Tot ik tot de conclusie kwam dat je daar ook bij moest tellen, wil je toch leuke dingen maken en niet gewoon 1 sliert gehaakte wol. Dju toch. Ik doe dat niet graag (dacht ik)  Mijn vriend wist natuurlijk hoe laat het was. Het materiaal ligt er nog. Onaangeroerd, eenzaam en alleen, ingeruild voor een veel groter ding. Een naaimachine…
ea47c 20131214 093354 - Disney fever, naaikriebels een een beetje nostalgie...

XOXO

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  All Set
  14 december 2013 at 15:17

  Succes met je eerste naailes! Pas maar op, het is heeeeeeeel verslavend! Hihihi

 • Reply
  De martelaere Nathalie
  14 december 2013 at 17:24

  Het is inderdaad hééééél verslavend ! Superleuk! Heb al een zakje gemaakt uit probeerselstof en het lukte wel goed! Nu voor echt proberen 😉

 • Reply
  Lesley Bleys
  18 december 2013 at 19:30

  Ik wil de haakspulletjes wel van je overnemen hoor.. Want dat is mijn “ding” van het laatste anderhalf jaar geworden.. 😉

Leave a Reply