Unicorns & Fairytales
speelgoed opruimen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops creatief My life Spelen

Leuke ideetjes voor een regenachtig weekend

In België weet je nooit hoe het weer gaat zijn. Regenachtig weekend? Geen probleem, je kan je kinderen gemakkelijk entertainen. En anders… trek die regenjas aan en ga toch naar buiten. Hier alvast wat ideetjes…

Verkleedpartijtjes 

Voor een kind is elke dag magisch en als buitenspelen geen optie is, dan moet the magic maar binnenshuis gebeuren. En wat is er magischer dan een verkleedpartijtje? Je kind kan in de huid kruipen van een piraat of een prinses of misschien wel een dinosaurus. Maak het feest compleet door je kinderen te voorzien van pakjes, kronen, sieraden en juwelen. Je haalt best niet niet je mooiste juwelen uit de kast, maar oude kettingen of niet al te dure armbanden kunnen prima dienst doen als schatkist of als juwelen voor de prinses. Nog wat schmink op die gezichtjes en het spektakel kan beginnen. 

lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

Musea for kids

Op een druilerige dag is een uitje naar de bioscoop altijd een leuk idee. Maar wil je eens wat origineler uit de hoek komen en je kids de kans geven ook wat cultuur op te snuiven, dan is een museumbezoekje exact waar jij naar op zoek bent. Musea zijn absoluut geen saaie bedoelingen meer. Op veel plekken zijn er rondleidingen speciaal afgestemd op de leefwereld en de interpretatie van kinderen. Doe vooraf online even wat onderzoek en bereid je kinderen voor op een wonderlijke kunstzinnige trip!

lees ook: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

musea voor kinderen - unicorns & fairytales

Knutselnamiddag

Knutselen is altijd een goed idee. Ben jij ook zo’n mama die door het jaar heen leuke prentenboeken, inpakpapier en toffe knipsels voor je kids verzamelt? Dan is vandaag een perfecte dag om dat allegaartje boven te halen. Een kinderschaar, verf, potloden, stiften, … zet de hele mikmak op tafel en prikkel de creativiteit van je kiddo’s. Ze mogen hun fantasie de vrije loop laten. Sommige kinderen hebben nog een zetje nodig, dus even samen bedenken wat ze kunnen maken en misschien al de eerste knipsels opplakken en ze zijn vertrokken. Terwijl zij druk aan het verven, kleien, knippen en plakken zijn, heb jij even de tijd om wat in het huishouden te doen of wat te relaxen, of wat dacht je van wat online shoppen voor nieuwe oorbellen? Of doe gewoon lekker mee.

Lees ook: Tips om creatief aan de slag te gaan met (je) kinderen: do’s & dont’s

Sensory play 

Oh ja, sensory play, daar worden mijn kinderen altijd heel rustig van en daar leren ze ook gewoon veel van. Check mijn creatief Instagram account OUT OF THE BOX PLAY maar eens om wat inspiratie over spelend leren op te doen. Die activiteiten kan je zowel binnen als buiten doen. Bovendien is het heel goed voor de ontwikkeling van je kind. 

sensory play - unicorns & fairytales

Slijm maken! 

Zorg voor een beschermde ondergrond en maak samen met je kids slijm. Met mijn twee recepten die niet kunnen mislukken maak je het leukste slijm ooit. Er zijn nog vele andere manieren ook en in mijn boek dat in november uitkomt kan je ook natuurlijk slijm vinden, waar je geen lijm en lenzenvloeistof of scheerschuim aan moet toevoegen. Nog even geduld! 

lees: 2 slijmrecepten die niet kunnen mislukken

slijm maken met dit gemakkelijk recept - unicorns & fairytales

 

Nog veel veel veel meer…

Originele en leuke activiteiten met kinderen bij regenweer

Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

10 leuke herfstactiviteiten voor binnen

Beleef het verleden met deze educatieve uitstappen naar musea voor kinderen

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply