Unicorns & Fairytales
Boeken Boekentips van de maand My life Prentenboeken voorleesboeken

5 heerlijk prachtige prentenboeken voor kinderen

Oh ik heb weer enkele heerlijke boekentips voor jullie! 5 toffe prentenboeken om samen of alleen te lezen. Wij lezen elke avond samen in bed en lezen dan aan de kinderen een prentenboek voor of een stuk van een verhaal. Zo’n heerlijk slaapritueel zorgt voor verbinding en voorlezen heeft nog tal van andere voordelen!  

1. Spoedniks zoekt een nieuwe planeet

Grappig prentenboek over een sullige astronaut met een belangrijke missie.

Commander Spoedniks heeft een belangrijke missie: een planeet vinden die net zo fijn is om op te wonen als de Aarde. Maar met elke planeet waar hij langskomt, is wel wat mis. De ene is te heet, de andere te glibberig en weer een andere staat op het punt te ontploffen. Tot hij landt op een prachtige plek en hij eindelijk een nieuwe planeet heeft gevonden! Maar is die wel nieuw…?
Dit boek laat kinderen op een speelse manier zien hoe belangrijk het is om voor onze aarde te zorgen!
 
Je kan het boek hier vinden
 

2. Heertje en Meneertje

 
 
Dit boek gaat over twee dikke vrienden, Heertje en Meneertje. Ze deden me meteen denken aan Vince en zijn beste vriend Vince (ja ze heten beden Vince) En wat zijn ze dol op bouwen! Net zoals onze jongen dus… Heertje maakt een toren, Meneertje graaft een kuil. In de hoogte en in de diepte werken ze aan hun eigen huis. Op de bouwplaats drinken ze samen thee. Dan, op een dag, zijn ze klaar. Ze wonen ieder in hun ideale huis maar ze missen elkaar. Samenwonen is toch gezelliger. Maar waar? Een innemend, filosofisch en humoristisch verhaal over vriendschap. Superleuk om samen met je kind te lezen en de illustraties zijn werkelijk prachtig. 
 

3. De krokodil die geen taxi wilde zijn

 
Het verhaal gaat over een familie krokodillen die een eigen bedrijf hebben. Een taxi bedrijf. Ze vervoeren andere dieren van het oerwoud langs de rivier. Maar ze hebben niet veel succes want veel dieren vinden hun stekelige ruggen niet fijn en ze zijn ook bang voor de krokodillen. Een krokodil besluit dat hij iets anders wil gaan doen. Hij doet het eigenlijk helemaal niet graag! Hij probeert allerlei andere beroepen, maar steeds komt hij tot het besef dat zijn talenten ergens anders moeten liggen. Tot hij op een dag verzorgd wordt omdat hij gekwetst is. Dan weet hij het! Hij wil dokter worden! Na lang studeren wordt hij dokter en heeft hij zoveel succes dat hij hulp nodig heeft. Hij zet zijn familie zeer slim in als ambulanciers ! Een kei leuk boek om voor te lezen! 

Je vindt het boek hier

4. Pokko heeft een trommel 

 
Pokko woont met haar rustige ouders in een rustige paddenstoel in een rustig bos. Alles verandert als Pokko een trommel krijgt. Pokko’s ouders worden gek van haar getrommel en haar vader stuurt haar naar buiten. Als Pokko eerst zachtjes, maar dan steeds luider begint te spelen, wordt ze al snel gevolgd door een lange stoet dieren die muziek spelen of van muziek houden. Het is een grappig verhaal en hier en daar zal je samen gniffelen, daar ben ik zeker van. De illustraties zijn wondermooi! 
 

5. Een enkele seconde

Dit is niet zomaar een prentenboek, nee, het is een grote uitvouwprent van maar liefst 213cm!!  Langs beide kanten is het bedrukt. Eentje in schetsvorm en de andere kant in kleur. De afbeeldingen zijn zo ontzettend mooi getekend. Er is ook een dunner boekje bij, waar verhaaltjes instaan over de personages. Er staat beschreven wat die personages op dat moment aan het doen zijn. Dat zijn er meer dan 100. Heel leuk dus om je kind te laten kiezen over welk personage ze iets willen weten. En het mooie… 

 “Maar het was uiteindelijk maar één enkele seconde, vol met ‘alsen’ en ‘maren’. Zoals elke enkele seconde.  Want wat er op die prent is afgebeeld en wat al die mensen deden, gebeurde tegelijk in één enkele seconde… Het doet je wel nadenken.

Je vindt het boek hier

 

Nog leuke boekentips

Ken jij de fantastische boeken en prentenboeken van David Walliams al?

5 Toffe informatieve boeken voor kinderen die veel vragen hebben

Prachtige prentenboeken met een boodschap

Sprookjes voor kinderen in wondermooie prentenboeken

 

 
XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply