Unicorns & Fairytales
Activiteiten & workshops Diary moederschap Ontwikkeling Op stap Sensopatisch speelgoed Spelen Theater uitstappen uitstappen in schoolvakanties

Diary 108 / Een krokusvakantie vol activiteiten & leuke workshops

Hopla, de vakantie is weeral gedaan. Hoe snel ze er ook zijn, zo snel zijn ze weer voorbij. Ik regelde enkele leuke activiteiten voor Vince en Lex omdat het weer niet altijd even goed was de laatste tijd en omdat manlief ook enkele dagen thuis was. Uiteindelijk bleek het weer echt wel goed te zijn en de eerste zonnestralen zorgden voor lachende gezichten. Het werden veel workshops in de vakantie! Benieuwd wat we allemaal deden?

Maandag: Workshop JEF festival: soepopera

Workshops in de vakantie? Yes please! Toen we aankwamen op het JEF Festival en hoorden dat we in deze masterclass een stop-motion filmpje gingen maken dacht ik eerst… owla, dat is wel hoog gegrepen met kleuters. Ik moest mijn mening al snel herzien hoor, kleuters kunnen écht wel meer dan je denkt. Met wat goede begeleiding is alles mogelijk. Eigenlijk was het (indien gewenst) de bedoeling dat we de kinderen afzetten, dat ze het stop-motion filmpje maakten en dat de ouders mochten doorgaan en op het einde van de workshop naar de resultaten kwamen zien. Vince wou natuurlijk dat ik erbij bleef en ik wou dat stiekem ook, zo kon ik meevolgen en leuke foto’s trekken. Hoe je dit zelf thuis of in de klas kan doen zet ik donderdag op de blog. Vince en ikzelf vonden het heel leuk en zeker de moeite. Knap initiatief van JEF! Nadien konden we nog naar het medialab waar er allerlei interactieve dingen stonden. Virtual reality, geluiden opnemen en aanpassen enz… erg leuk. Lex ging vandaag spelen bij oma en opa.

workshops vakantie - unicorns & fairytales

workshops vakantie - unicorns & fairytales

workshops vakantie - unicorns & fairytales

Dinsdag: JEF festival: Rita & Krokodil

Vandaag gingen manlief en Vince terug naar het JEF Festival en bekeken daar een kortfilm. Nadien zagen ze naar Rita & Krokodil. Ook gezellig samen een ‘croqueske’ eten en een appelsapje drinken. Ze hadden een erg leuke namiddag. Lex mocht gaan spelen bij de kindjes van de opvang en ik ging nog wat shoppen voor Valentijn en de kids. Ik kocht nieuwe kleertjes voor de kinderen (ze hebben beiden een maatje groter) en een cadeautje voor manlief (parfum) en kost mezelf dus die 3 setjes lingerie.

Woensdag: valentijnsdiner

Vandaag mochten Vince en Lex naar oma en opa. ‘s Morgens nog gezellig spelen en een wandeling maken aan de vaart en in de namiddag richting grootouders. Manlief had ‘iets’ geregeld voor Valentijn en de taxi kwam ons ‘s avonds halen. We kleedden ons helemaal op en gingen dineren in een restaurant. Wat heerlijk! Ik heb er echt van genoten. Wat helemaal leuk was: we konden eens doorslapen. Joepie.

Donderdag: rustdagje

Na al die workshops in de vakantie hadden de kinderen en wij wel een rustdag verdiend.  Een beetje opruimen thuis, wat TV kijken en in de namiddag de kindjes gaan ophalen.

Vrijdag: Toverland

Een beetje onverwachts beslist maar we gingen naar Toverland in Nederland samen met mijn neef , zijn vrouwtje dat net zwanger is en hun kindje Yaro, 6 dagen ouder dan Vince. Ze hadden het erg leuk samen en Toverland is zeker de moeite voor hen. Ook voor de mama’s en papa’s trouwens. Een volledig verslagje komt zondag op de blog.

Zaterdag: mommy’s night out

Rustig begin van de dag, enkele mama’s die wat tweedehands kleertjes kwamen shoppen (hier kan je ze shoppen via Facebook en hier via instagram) en in de namiddag kwam opa Vince halen om te gaan spelen in de speeltuin. ‘s Avonds ging ik met vriendinnen op stap. Heerlijk was dat! We maakten het niet te laat maar het was fijn om nog eens met vriendinnen weg te zijn. Het leven is meer dan alleen maar mama zijn, nietwaar?

Zondag: Bruegelland XS en genieten van de zon in het Peerdsbos

We sloten de week goed af! ‘s morgens trokken we naar Lier, naar het Museum van Schone Kunsten. Daar konden de kinderen deelnemen aan het initiatief van de Gezinsbond, Krokuskriebels. Doorheen het museum stonden allerlei dingen opgesteld om baby’s, peuters en kleuters zintuiglijk te stimuleren en om hen een eerste kennismaking met kunst te laten voelen. Er was een blotevoetenpad, een gedekte tafel, allerlei spullen in zwart-wit, iemand die harp speelde en de topper van formaat (voor de kinderen): een kamer bedekt met bruin papier en bakken verf. Oh ja, do I need to say more? Het werd sensory play in haar beste vorm en we genoten ervan. Al stonden Vince zijn oren soms ergens anders.

In de namiddag trokken we de buitenlucht in, liet ik mijn telefoon in de auto liggen (even niet storen) en kwamen we heel veel bekende mensen van vroeger (en nu) tegen in de Melkerij in het Peerdsbos waar Vince en Lex konden spelen. We hadden twee uitgetelde jongens (en ouders) op het einde van de avond.

 

Wij hadden een erg leuke vakantie. Wat hebben jullie gedaan? Ik hoor het graag. Doen jullie ook wel eens workshops in de vakantie? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply