Unicorns & Fairytales
Niet gecategoriseerd

Diary #131 / cosy momentjes samen

Het is lang geleden dat ik nog eens een DIARY schreef. Tegenwoordig komen er meer educatieve en informatieve artikels online en minder privé zaken. Je kan natuurlijk altijd via Instagram volgen, maar ik hou er nu eenmaal van om jullie leuke tips te geven die je met de kinderen kan doen. Toch heb ik nog eens de tijd gemaakt om een inkijkje te geven van onze dagen. Een kleine photo diary… Kijk je mee?

Halloween! Nou, wij zijn wel zo van die mensen die gewoon met alles meedoen. Dus ja, ook op onze eigen gezellige manier met Halloween. Beetje Halloween getinte knutselwerkjes maken, verkleden, met lichtjes in een donkere kamer spelen… Komt helemaal goed haha. Het pakje hebben we van bij FUN en gaat nadien de verkleedkoffer in. 

Lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

 

Tussendoortjes, daar houden wij van. Op maandag en dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij fruitjesdagen thuis en op woensdag en in het weekend mogen ze kiezen. Meestal willen ze een chocoladen eitje , koekje of ijsje. Deze keer maakte ik op woensdagnamiddag een bordje met MELI honingkoek en wafeltjes. Die kreeg ik toegestuurd. Ik kon er amper zelf afblijven maar toch… 

lees ook: Traktaties met peperkoek maken

Wij bakken veel. Deze keer had ik een leuk receptje gezien in het magazine van Albert Heijn. We maakten havermouttaartjes met appel, kaneel en blauwe besjes. Yummie. Lex geniet wel meer van het maken dan van het proeven hahaha. 

We hebben een leuk educatief nieuwtje! De wereldbol van Vtech, waarover ik later een uitgebreider artikel ga maken, was toegekomen. Ik moet je niet vertellen dat ze er gek van zijn zeker? Met een schermpje waar filmpjes te zien zijn en een interactieve pen. TOPPER DIT!! 

 

halloween knutselen - unicorns & fairytales

Wij zouden ‘wij’ niet zijn moesten we eens niet knutselen. Tijdens een regenachtige dag gingen we aan de slag en maakten we mooie Halloweenknutsels. 

Lees ook: Halloween knutselen: leuke ideetjes

just blocks - unicorns & fairytales

Deze blokken zijn favoriet bij ons thuis. JUST BLOCKS is gewoon DE MAX!!!! Wist je dat je nog tot morgen kon meedoen om zo’n pak te winnen? Geloof mij vrij, de creativiteit van je kinderen was nog nooit zo groot. 

Gezonde Halloween traktaties? Kunnen we! En maakten we. Vince is een echte fruitlover en dit ging goed binnen. Nu Lex nog eens zover krijgen dat hij meer fruit eet… Tips????

 

En ja hoor, ongezonde (nou ja…) Halloween traktaties maken kunnen we dus ook. Hier maakten we heel makkelijk monsterkoekjes met chocolade. Je kan onze griezelige traktaties op de blog vinden! 

Ik zocht ze en vond ze bij Alieexpress. Misschien niet helemaal duurzaam (het moet van China komen) maar ik ben er wel blij mee. Deze DOT markers zorgen voor veel plezier bij de kinderen. Ik drukte free printables af van het wereldwijde web et voilà…  Ideaal in kleuterklassen me dunkt… 

 

Ik trakteerde mezelf op een cadeauset van Naïf omdat ik graag de bodylotion en foam wou. Ja, ze hebben dus ook producten voor kinderen én volwassenen. Joepie ! Ondertussen heb ik al een hele reeks. 

Vorig weekend gingen we de deur uit en trokken we naar het Rivierenhof in Deurne. Lex had veel plezier in het verkeerspark en in de speeltuin. Samen een croqueske eten! Vince voelde zich niet lekker en bleef bij oma thuis. Zijn maag zat een beetje in de knoop…

  

En zo zagen onze dagen eruit. Beetje gekookt met HELLOFRESH (we laten nu boxen komen) en dat was gemakkelijk. Zeker in deze tijden. Wil je trouwens een box bestellen en ben je een nieuwe klant? Dan krijg je op de eerste boxen een korting in totaal van 40 euro. 20 op de eerste en 10 op de andere. met de code FRESHUNICORNS40 

 

Hoe waren jullie dagen? 

XOXO Nathalie 

 

No Comments

    Leave a Reply