Unicorns & Fairytales
Diary My life

Diary / Zo zag onze verlengde kerstvakantie eruit

Een verlengde kerstvakantie, dat beloofde heel veel quality time, aangezien ik halftijds leerkracht ben en dus ook thuis was. Mijn bijberoep kan ik wel half combineren met kinderen, hoewel ik toch ook soms de druk voelde toenemen en soms zelfs even een deadline miste. Maar hey, positief denken draag ik tegenwoordig heel erg hoog in het vaandel dus who cares… er zijn ergere dingen. We hadden ook net enorm slecht nieuws gekregen over een leerling van mijn klas en dan kan je alles best relativeren… Ik raad iedereen aan om meer de lichtpuntjes in het leven te zien . Maar goed, drie weken lang met de kindjes. Hoe zag dat eruit? 

De zonnewende vieren

Vrienden van ons bedachten een leuke nieuwe traditie. We gingen de zonnewende vieren. De kortste dag van het jaar. Het werd een super gezellige namiddag met een vuurtje en worstjes op een stokje. Hoe gezellig kan het zijn… Meer hadden we niet nodig dan leuk gezelschap, hapjes en een drankje. De kinderen speelden leuk samen en wij … wij konden even gewoon genieten.

Kerstmis

Oh ik hou van feestdagen. Elke mogelijkheid die ik zie om ergens een feest of een gezellige boel van te maken, grijp ik aan. Ik hou ervan, van die cosy momentjes, met vrienden en/of familie, of alleen met het gezin. Wat is anders de hele zin van het leven (oei, ik begin al wat filosofisch te worden). Maar goed, dat ik hou van feestjes en van mensen om me heen dat zal wel duidelijk zijn denk ik. Voor mij zijn de feestdagen dan ook hemels. Liefst van al organiseer ik dan bij mij thuis allerlei dingen om te doen en daar had ik deze vakantie genoeg ruimte voor.

Kerst vierden we bij mij thuis. Mijn ouders en bomma zorgden voor het hoofdgerecht en ik bracht de rest in orde, inclusief aankleding van de tafel. Love it. We gingen inkomen doen bij Jumbo, een nieuwe ontdekking en hadden een gezellige avond. Lekker ook! Oh god, had ik al gezegd hoe graag ik Kerst en Nieuwjaar vier?

Een nieuwe frisse coupe voor NYE !

Mijn haren zijn van nature altijd gekruld geweest. De ene dag al meer dan de andere. Ik merk echter wel dat de shampoo een groot effect heeft en ook dat mijn haar er na een frisse knipbeurt er plots veeeeeel beter bij ligt. Ik las dan ook op de NIVEA website bij (tips om haar sneller te laten groeien) dat het aan te raden is om je haar elke 4 tot 6 weken te laten knippen. Gelukkig is de meter van Lex altijd kapster geweest en kunnen we altijd vragen of ze ons haar wil knippen. Ik merk dan ook gewoon op dat mijn haar plots meer krult, beter ligt, langer goed blijft (want ik kam mijn haar amper, wegens de krullen). Ook gebruik ik vaak eens een masker voor het haar, goede volumeshampoo en verzorgende conditioner. Net voor Nieuwjaar liet ik dus mijn haar knippen zodat ik een frisse coupe had om te feesten!

Nieuwjaar

Nieuwjaar vierden we bij vrienden, gezellig thuis. We gingen eten uithalen bij een traiteur en onze vrienden stelden hun huis ter beschikking. In de tuin, rond een kampvuur, klinkten we op 2022: op onze vriendschap, een goede gezondheid en vooral veel liefde en leuke momenten. We luisterden naar muziek uit onze jonge jaren en haalden herinneringen op. Zalig vond ik dat! Het werd een rustig, toch leuk en gezellig Nieuwjaar.

De dagen erna gingen we natuurlijk onze nieuwjaarsbrieven voorlezen. De kinderen schreven er traditiegetrouw eentje op school en wij knutselden uiteraard nog lekker verder, thuis.

lees ook: Spijkerkunstwerk voor Kerst en Nieuwjaar

De verjaardag van Lex, meerdere keren

We hebben een Kerstkindje, Lex. 5 jaar geleden werd ik voor de tweede keer mama van een zoon. I know, recht op kerstdag, heel vroeg in de ochtend. Dat wil dus zeggen: in december veel feestvieren want ook veel vrienden en opa verjaren in deze maand. . Op Kerstdag gingen we dan ook naar oma en opa en vierden we Lex zijn verjaardag met een taart.

De dag erna hielden we een heuse MARIO PARTY, een verjaardagsfeest met een zoektocht, een verkleedpartij en heel veel lekkers. Samen met de meter en peter van Lex en hun kinderen. Dat was echt een leuke dag!

CHECK: Een Super Mario Bros verjaardagsfeest organiseren!

CHECK: Een zoektocht met opdrachten in thema Super Mario + printables

verjaardagsfeest Super Mario - unicorns & fairytales

Vooral heel veel knutselen

Als je kinderen hebt die opstaan en meteen vragen of we gaan knutselen, dan besef je wel dat wij erg veel creatief zijn bezig geweest… Daarnaast heb ik ook een inspiratie feed OUT OF THE BOX PLAY (op Instagram) waarop ik onze creaties en ideetjes post dus ja… het was een win win en we hebben heel veel leuks kunnen maken. Ben je op zoek naar creatieve ideetjes kan je dus maar beter even op Instagram bezoek komen. (of boek mij voor een workshop dan kunnen we samen aan de slag gaan, je kan mij altijd mailen / aanspreken)

Uitstapjes maken

Je kon dan wel niet veel ‘binnen’ doen, er is nog altijd zoiets als de natuur. Een plek waar we dagelijks vertoeven, al is het 20 minuutjes even gaan wandelen. Het is immers van levensbelang om frisse lucht te krijgen. Er zijn ontzettend veel wandelingen voor kinderen tegenwoordig, waar je als volwassene ook veel aan hebt. Ik gaf op Insta ook enkele DOETIPS tijdens wandelingen in de natuur, moest je kinderen hebben die echt niet zo graag wandelen. Ook in mijn boek staan veel van die soort opdrachten…

Coronaproof activiteiten tijdens de kerstvakantie

 

Workshops

Ik gaf ook enkele workshops. Een workshop sensory play voor beginners, open ended play én een knutselworkshop waar ouder en kind samen gezellig konden komen knutselen. Dat was wel zeer leuk… Er werden prachtige zaken gemaakt. Ik ben van plan nog meer leuke workshops te geven. Het geeft me enorm veel energie om mensen te kunnen inspireren en als ze dan naar huis gaan of naar hun klas met deze nieuwe inspiratie, dan komt dat ook anderen ten goede. Daar houden we van hé!

Ontmoeting met de kerstman

We gingen ook naar het jaarlijkse ontbijt in het Hard Rock café. Daar ontmoetten we de Kerstman. De kinderen vonden het in ieder geval heel fijn. Er was ook een leuke clown die ballonnen draaide en die gaan we waarschijnlijk dan ook inhuren voor het lentefeest van Vince.  🙂 Je ziet, onze kerstvakantie was rijkelijk gevuld met veel liefde en toch hier en daar een uitstapje.

 

Hoe was jouw verlengde vakantie? Viel het mee? Want ik ben mij er erg van bewust dat het niet altijd makkelijk is voor iedereen.

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply