Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Diary 136 // Genieten van de eerste stralen zon

Oh wat heerlijk was deze week al. De eerste stralen zon schenen op ons gezicht en de vogeltjes begonnen vrolijk te kwetteren. Ik voelde het vitamine D peil in mijn lichaam stijgen en de portie energie schoot omhoog. We genoten dan ook van het buiten zijn. En natuurlijk nog van andere zaken. Hoera hoeraaaa.

De krokusvakantie was heel wat minder. Veel regen, een winterprik en de laatste restanten van sneeuw, veel sneeuw. Niet mijn ding als ik eerlijk ben. Bijna onbegrijpelijk dat op een week tijd te temperatuur met maar liefst 20 graden kan verschillen. Maar toch was het zo. In de krokusvakantie speelden we veel gezelschapsspelletjes en knutselden we en nu, een weekje later zitten we terug op onze houten schommel in de tuin. Momenteel hangen daar turnringen aan en ook zo’n groot schommelnet. Alles komt van bij Wickey. Ook ons modderkeukentje werd gebruikt en dan voornamelijk om te spelen met water. Oh, daar zijn ze gek op! 

In de vakantie trokken we naar het museum. Het Hof Van Busleyden, waarover je dit weekend meer zal lezen. In de krokusvakantie is er altijd Krokuskriebels. Dan zetten musea hun deuren open voor kinderen. Nou ja, meer dan anders 😉 Dan kan je er zeker van zijn dat er kinderen in het museum gaan rondlopen. We genoten weeral van een fijne uitstap met ons gezin. Culturele activiteiten vind ik heel belangrijk. 

hof van busleyden met kinderen - unicorns & fairytales

Samen koken… dat hebben we ook weer gedaan. We hebben de boxen van HelloFresh de komende weken en daar zitten kindvriendelijk gerechten bij. Onze kids vinden het geweldig dat ze mee mogen helpen. Dit doen ze al lang. We betrekken eigenlijk, als ik er over nadenk, onze kinderen bij heel veel dingen die wij ondernemen. Ze krijgen ook gewoon een mesje in hun handen. (we hebben evengoed speciale kindermessen hoor) En…ze kunnen dit ook goed. Met de code FRESHUNICORNS45 heb je trouwens nog korting op je eerste 3 boxen die je bestelt. Respectievelijk 25, 10 en 10 euro korting. Just saying 😉 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Unicorns & Fairytales blog (@unicorns_and_fairytales)

 

Ik ben altijd blij wanneer mijn kinderen buiten spelen. Het is gezond en leerrijk en wij genieten de laatste tijd enorm veel van fijne wandelingen (geschikt voor kinderen). Tijdens die wandelingen wordt er geen seconde gezwegen. Onze kinderen zijn zo nieuwsgierig dat we geen meter kunnen stappen of ze vragen wat iets is. Ze leren op deze manier veel bij. Ook hebben we fijne gesprekjes. Ideaal om in verbinding te staan. In de lente en zomer plukken we dan wel eens wilde bloemen en onkruid en maken er een Flowergram van. 

Flowergram maken met kinderen - unicorns & fairytales

We trokken ook met onze vrienden naar een buitenspeeltuin. Heerlijk om te zien hoe de kinderen genoten en speelden. Eerst wat verkennen en nadien eindigen ze altijd in het zand. Dat heeft zo’n magische werking op kinderen, het is fantastisch om te zien… Hoe langer buiten hoe beter! Wij hebben onze portie vitaminen weeral binnengekregen ! Hup naar de lente hahaha.

Hoe genoten jullie van de eerste stralen zon?

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply