Unicorns & Fairytales
de betoverende toren - unicorns & fairytales
Gezelschapsspelletjes My life Spelen

Semi coöperatief spel: De betoverde toren

Ben je op zoek naar een semi-coöperatief spel om samen met kinderen te doen? Dan is De Betoverde Toren van 999 games zeker een aanrader. Al vanaf 5 jaar kunnen kinderen hiermee aan de slag. Ze spelen in groep tegen jou of tegen een andere speler, wat het spel dus gedeeltelijk coöperatief maakt. Ideaal om kinderen samen te laten werken.

De Betoverde Toren

Dit coöperatief spel van 999 games, de Betoverde toren, kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers vanaf 5 jaar. Het is een tactisch geheugenspel waarbij kinderen slimme zetten moeten doen. Voor je het spel speelt kan je een verhaal vertellen. Het principe is dat een tovenaar de prinses in de toren opgesloten heeft. De toren heeft 6 sleutelgaten. Het is de bedoeling dat de kinderen tegen de tovenaar spelen. Dat kan 1 van de kinderen zijn, maar ook een ouder of leerkracht. Het team dat de prinses gaat bevrijden speelt met de rode pion, Robin, en de tovenaar is de blauwe pion.

Het spelbord bevat, zoals je kan zien, allemaal gaatjes met fiches. De tovenaar verstopt, zonder dat team Robin mag kijken, de sleutel in één van de gaatjes. Robin begint op het spelbord en de tovenaar begint op het kleinere spelbord beneden. Hij begint later want hij weet waar de sleutel verstopt is. Men gooit met de twee dobbelstenen om zo over het spelbord te kunnen wandelen. De dobbelsteen met de kleur vertelt wie er eerst mag zetten, ongeacht wie de dobbelsteen gooit en de nummers in kleur zeggen hoeveel stappen de pion in die kleur mag zetten.

Wanneer je op de juiste fiche terecht komt zal je een klik horen want de pionnen zijn magnetisch. Wie het eerst de sleutel heeft mag een slot openen. Indien het slot er niet voor zorgt dat de prinses uit de toren springt moet Robin opnieuw beginnen. Komt de tovenaar eerst op de fiche met de sleutel, dan is de tovenaar gewonnen. De kinderen moeten dus slim spelen en de Tovenaar goed in de gaten houden.

Wat wij ervan vonden

Onze kinderen vonden dit semi-coöperatief spe, De Betoverde Toren,  superleuk. De vonden het heerlijk om tegen de Tovenaar te spelen. Eerst moest papa de Tovenaar zijn, maar nadien wou Vince zelf ook eens de Tovenaar zijn. Hij vond het spannend om te weten waar de sleutel lag. Het is goed om de kinderen vertrouwen te geven, te laten samenwerken en om hun geheugen te trainen… Wij zijn trouwens fan van de spelletjes van 999 games. Binnenkort meer!

Nog meer gezelschapsspellen?

Educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen

Gezelschapsspelletjes voor kleuters en jonge kinderen

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

Leuke gezelschapsspellen voor volwassenen

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply