Unicorns & Fairytales
Niet gecategoriseerd

Diary 129 // Onze bubbel, fijne momenten & nieuwe inzichten

De afgelopen weken hebben we in onze bubbel geleefd. Eigenlijk vond ik dat best gezellig. Oké, ik miste ook wel sociale contacten in real life uiteraard, maar we hebben ook veel fijne momenten gehad. Onze kinderen ook. Wij zijn zo van die lucky few die niet mogen klagen, dat weet ik. We hebben een tuin, een huis met toch wel degelijke ruime kamers voor de kinderen en behoorlijk wat speelkansen. Mijn hart bloedt voor al die kinderen en mensen die gevangen zitten in hun huis, zonder fijne speelmomenten en zelfs met geweld.

Fietsen en wandelen 

De afgelopen weken zijn we veel gaan fietsen en wandelen. Vooral manlief is met de kinderen vaak een kleine fietstour gaan doen. Wij noemen het de “vissentour” omdat we op die weg een vijver met vissen tegenkomen. Elke dag is hij blokje rond gegaan. Toch zeker 45 minuten even bewegen en buiten. Ook zijn we samen een fietstochtje gaan maken, naar een bos in de buurt. Ik met de bakfiets en Lex en de boys met hun eigen fiets. Binnenkort krijgt Lex ook een fiets met trappers en dan kunnen we hem leren fietsen. Ik denk dat hij er ondertussen klaar voor is. 

 

Buiten spelen

De jongens speelden in de bossen, met takken en bloemetjes en gras. Behalve toen we echt nergens heen mochten. Heerlijk om hun fantasie te horen. Eigenlijk is het fantastisch om te zien hoe kinderen een hele dag door kunnen fantaseren en spelen met elkaar. Ik vind het zo ontzettend jammer dat dit,  naarmate ze ouder worden , lijkt weg te gaan…

Een prinses in de keuken…

Wij testten HelloFresh nog eens uit, iets wat we enkele jaren geleden ook al eens deden. Voordeel is dat we andere dingen leren eten, dat ik ook eens wat meer in de keuken sta tegenwoordig en dat je gerust wat kunt experimenteren. Sinds ik het 3x in de week (om de week) neem, hebben we geen stress voor afwisseling. We kunnen veggie kiezen, Quick and Easy, normal of nog andere zaken. De ingrediënten die we aankregen waren steeds mooi vers en afzonderlijk in een papieren zak verpakt en lekker! Zeer lekker, echt waar! 

Wil jij het ook eens proberen en ben je nieuwe klant? Dan mag ik van hen een korting van 40 euro gespreid over je eerste 3 boxen geven. 20 euro op je eerst nox en telkens 10 euro op de twee volgende. Klik HIER (de korting is reeds verrekend) 

 

Brushlettering workshop 

Stabilo heeft nieuwe brushpennen en ik was één van de mensen die het al eens mochten testen. We werden uitgenodigd voor een online workshop en kregen de pennen (en nog andere spullen) thuis opgestuurd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik oprecht verrast was van de brushpennen. Ze zijn écht wel goed en leuk om te schrijven.

Je kan de brushpennen hier vinden

 

Puzzelen en spelletjes spelen 

We haalden enkele gezelschapsspelletjes en puzzels in huis zodat we die weken af en toe eens konden spelen met elkaar en die schermpjes niet altijd bovenkwamen. Deze zoek -en vindpuzzel van bij Kids With Flair is eigenlijk heel veelzijdig. Wij gebruiken onze doorzichtige schijfjes om te bedekken wat we vonden en je kan je kinderen ook de hoeveelheden laten tellen. In de webshop vind je enorm veel toffe puzzels!!!

 

Schermpjes

Ik denk dat het soms voor mensen die ons volgen lijkt alsof dat we enkel en alleen maar pedagogisch verantwoorde educatieve dingen met onze kinderen doen, maar ik wil deze bubbel wel doorprikken. Onze beide kinderen hebben een eigen kindertablet waar ze toch wel 3 keer per dag achter vragen (‘s ochtends, ‘s middags en ‘avonds) Zolang het een goed evenwicht is, maakt dat voor ons niet uit… Ze groeien immers op met schermen. We kunnen het ze beter goed en evenwichtig leren gebruiken. Ze zien mij ook vaak op mijn computer. Ook hebben we een Nintendo Switch. (lees ook: Nintendo Switch kopen: waarom wel of niet?) Vooral manlief speelt daar wel op. Het nieuwe spel Animal Crossing New Horizons valt in de smaak. Ik denk dat het ook wel leuk is voor de kinderen als ze iets ouder zijn. 

 

Nieuwe loose parts

We hebben onze loose parts verzameling een beetje uitgebreid met wat nieuwe GRAPAT onderdelen. Bij The mIni Story vind je veel leuks van dit merkje en nog andere merkjes. We gebruiken het om mandala’s te maken, om gewoon wat te sorteren, stapelen en spelen. In combinatie met speeldeeg dat we zelf maken of in de sensory table

 

Hoofdje leeg maken

Normaal ga ik op woensdag dansen. Omdat men nu niet meer zo dicht op elkaar mag kruipen, organiseerden onze ‘juffen’ dit in iemand zijn tuin. Een heus weiland! Wat was dat een mooie locatie en heel ‘zen’. Ook het weerzien met ons groepje was enorm fijn. Zo voel je eigenlijk eens te meer dat je sociaal contact echt nodig hebt. Dan bedoel ik in real life. 

 

Speeldeeg maken

speeldeeg met kool-aid poeder maken - unicorns & fairytales

Wij maken geregeld zelf speeldeeg. Deze keer maakten we speeldeeg met Kool-Aid, dat is poeder om limonade mee te maken. Daardoor kleurde de speeldeeg enorm mooi en de geur was super! Deze keer maakte ik een klein werkstation met stapjes hoe ze de speeldeeg konden maken en liet ik ze doen. Hier en daar kleine hulpaanwijzingen geven, maar ze doen dat steeds beter. 

Lees ook: DIY // Zelf Play Dough maken op 5 verschillende manieren

 

Veel ijsjes maken

Met deze warme temperaturen maakten we zelf veel ijslolly’s. Gezonde ijslolly’s natuurlijk. Met deze ijsjesmaker (je kan hem hier kopen) kan je ijslolly’s in wel 7 minuten maken! Super snel dus. Heerlijk gewoon. En voor Lex dé ideale oplossing om fruit binnen te krijgen…  Binnenkort post ik er wel eens een apart artikel over. Er is zoveel leuks mee te doen! 

 

Hoe was het de afgelopen tijd bij jou?

XOXO Nathalie

No Comments

    Leave a Reply