Unicorns & Fairytales
Fashion fashion mama moederschap

Babyshower ideetjes met Westwing

Ben je zwanger? Of is er een vriendin zwanger? Dan is een Babyshower één van de leuke dingen om samen te doen! Je kan vele ideetjes vinden op het internet maar Westwing kan je ook helpen. Ze maakten een gids met allerlei tips en inspiratie. Laat je vriendinnen zeker een kijkje nemen, of neem zelf een kijkje om ideetjes op te doen.

Perfect hostess guide

Westwing heeft een gloednieuwe ‘Perfect Hostess’ guide gecreëerd met tips en inspiratie voor drie speciale gelegenheden: babyshower, girls night in en een romantisch diner. Er staan zeer handige tips in, lekkere cocktails, gerechtjes, wijnkeuzes, filmkeuzes en veel meer. Echt de moeite om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen. Ik nam een kijkje bij de categorie “babyshower“. Misschien met het idee om dit ooit zelf eens te doen.

Babyshower?

Oorspronkelijk werd een babyshower georganiseerd door vriendinnen van de aanstaande moeder. Dit was zonder familie. ook enkel bij het eerste kind omdat men er vanuit ging dat na het eerste kind de moeder genoeg spullen had en genoeg wist over het moederschap. Tegenwoordig wordt het begrip “babyshower” ruimer genomen. Waarom zou het ook niet bij een tweede of derde kind kunnen? Het gaat immers ook om de gezelligheid en het samen zijn. En kom op, het is gewoon leuk om te doen.

Ideetjes

Westwing geeft enkele handige tips over cadeautjes, eten en drank. Misschien zijn er wel onervaren vriendinnen die ook helemaal nog geen moeder zijn. Vaak weet je niet wat je kunt kopen als cadeautje voor je zwangere vriendin. Als je allemaal rompertjes gaat kopen is het ook maar saai. Alcohol kan wel voor de niet zwangeren maar wanneer je zwanger bent is dat “uit den boze”. Maar je wil geen saai drankje, je wil ook iets fancy. Ook daar zijn leuke tips voor!

unicorns & fairytales - babyshower met westwing

Tips en inspiratie

cadeautjes

Als aanstaande mama is het superleuk om cadeautjes te krijgen. Spreek wel af met de andere gasten wat je gaat kopen. Stel dat je allemaal rompertjes koopt, dat zou jammer zijn. Probeer ook te achterhalen welke stijl de aanstaande mama heeft. Houdt ze (zoals ik) van zwart-wit? Dan zou ik niet teveel kleurtjes kopen of in winkels shoppen die meer neigen naar retro. Haal je inspiratie uit blogs en pinterest. Vraag liever aan je vriendin van welke stijl ze houdt dan zomaar iets te doen. Ze zal je niet laten merken dat ze eigenlijk liever iets anders heeft maar de kans is groot dat jouw cadeautje misschien ergens in de kast beland.

Babyspulletjes: flesjes, slofjes, slabbetjes, knuffels, dekentjes…
Cadeaubonnen: waardebonnen lijken misschien saai, maar worden wel op prijs gesteld. Naast waardebonnen voor babywinkels kun je ook denken aan waardebonnen van grote warenhuizen of een fotograaf.
Voor de moeder: een dagje wellness, bodylotions, tegoedbon voor oppas, pedicure of massage. Een verwennerij voor de moeder zal zeker in de smaak vallen.
Luiers: maak zelf een ‘taart’ van luiers met gekleurde linten en kleine cadeautjes.
Luiertas. Een mooie luiertas is onmisbaar voor elke moeder. In de luiertas gaat alles wat je onderweg nodig hebt: luiers, flesje, extra babykleertjes, crèmes, potjes babyvoeding, enz.
Boeken: boekjes met tips voor aanstaande moeders, babyboekjes of voorleesboekjes.
Babykleertjes: rompertjes, sokjes, …

(bron: Westwing)

hapjes

Lekkere drankjes, mocktails, infused water… Genoeg mogelijkheden om niet-alcoholische drankjes leuk te maken. Op pinterest staan duizenden ideetjes voor lekkere hapjes & drankjes. Laat je volledig gaan. Misschien is er wel een thema of kleur? Hou daar dan rekening mee.

spelletjes

Ja hoor, er bestaan ook spelletjes!

•Kant-en-klare babyshower spelletjesboxen.
•Babyfoto’s raden: laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen en raad van elkaar wie er op de foto staat.
•Babyvoeding raden: laat iedereen blind van verschillende potjes babyvoeding proeven en raden wat het is.

decoratie

unicorns & fairytales - babyshower met westwing

Hou rekening met het thema. Is er een bepaalde kleur of stijl? Of hou je het liever traditioneel roze en blauw als je het geslacht weet? Slingers, leuke borden, glazen, taarthouders… Je kan het zo speciaal maken als je zelf wil. Op Westwing staan trouwens vaak mooie aanbiedingen.

Misschien ook een leuk idee om cadeautjes op tafel te zetten voor de gasten?

Neem snel een kijkje in de guide van Westwing, wedden dat je veel inspiratie opdoet? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    lin mommysworld
    8 augustus 2015 at 23:28

    Leuk om te lezen ik heb geen babyshower gehad, maar het leek me wel echt leuk!

Leave a Reply