Unicorns & Fairytales
loedermoedertag - unicorns & fairytales
Lijstjes moederschap My life Uncategorized

De loedermoedertag

De loedermoedertag. Ik zag hem bij Linda en ik vond hem wel leuk. Oorspronkelijk komt hij van Manon&Bibian. Ook leuk om te lezen. Wat nou juist een loederoeder is dat moest ik eens even gaan opzoeken. 

In Nederland hebben ze wel leuke uitdrukkingen vind ik. Waarschijnlijk denken onze noorderburen net hetzelfde over ons. Ik ben het gaan opzoeken en kwam uit bij loedermoeder.nl  De beschrijvingen die ik daar zag waren best wel confronterend want ik denk dat ik ook wel best eens een loedermoeder ben dan… Ja, ik ga wel eens op een stoel staan om mijn kind van zijn beste kant te fotograferen om vervolgens de foto om Instagram te zetten. Wauw, als je dat dan herleest dan kan ik me best voorstellen dat er mensen zijn die grote ogen trekken en denken: waar ben jij in godsnaam mee bezig ? Maar goed, ik wilde dus wel eens die loedermoedertag invullen.

HOE VAAK VERSCHOON JIJ DE LUIER VAN JE KIND?

Nou op dit gebied ben ik absoluut geen loedermoeder! Ik verschoon best vaak de luier. Elke keer na een slaapje en meteen na een grote boodschap. Ik ben heel goed in het meteen herkennen van een geur. Manlief daarentegen niet en vraagt dus altijd: ruik eens, heeft hij kaka gedaan? Wij kijken toch wel best veel even in de luier om te zien of hij ververst moet worden. Komaan, niets zo erg als een vuile broek, wil je toch zelf ook niet?!

ETEN JULLIE ELKE MAALTIJD AAN TAFEL MET HET GEZIN?

Sinds we Vince hebben wel. Dat hebben we afgesproken. Wij hadden de enorme hatelijke gewoonte om voor de televisie te eten. Dat willen we nu dus absoluut niet meer. Liever fijne gesprekken aan tafel en met elkaar bezig zijn. Scoren hé!

HOE VEEL MINUTEN/UREN ZIT JOUW KIND PER DAG ACHTER DE TV, IPAD, TELEFOON VAN MAMA ETC.?

Tijdens de werkweek heel weinig. Dan gaat hij overdag naar de opvang en speelt hij met andere kindjes en als hij thuis komt zijn wij er graag mee bezig. Nu is hij tijdens de zomermaanden thuis omdat ik leerkracht ben (en ook thuis ben) en durft het wel gebeuren dat hij meer televisie kijkt of op de Ipad een filmpje mag zien. Hij is fan van Bumba en sinds kort Peppa Pig, een leuke serie op Netflix! Ik heb er boekjes van gevonden en dat vindt hij gelukkig ook reuzeleuk…  We willen er wel een regelmaat in brengen. In het weekend mag het eens wat meer zijn maar in de week liever niet te veel. Ook voor in de toekomst. Ik heb liever dat hij bezig is met spelen en lezen. Maar hey, ik kijk zelf heel graag televisie dus ik ga mijn kind niet verbieden om ook eens af en toe een filmpje te zien.

LAAT JE JOUW KIND IN SLAAP VALLEN IN ZIJN EIGEN BED?

Absoluut! Vooral ‘s avonds. We houden hier erg rekening mee. Waarschijnlijk omdat we een jaar lang onderbroken nachten hebben gehad. Wanneer we op bezoek gaan bij familie zullen we ook steeds ‘s avonds op tijd naar huis gaan zodat Vince in zijn eigen bed ligt. Overdag kan het wel zijn dat hij ergens anders slaapt moesten we ergens op bezoek gaan. Maar we zullen er altijd voor zorgen dat hij in een bedje ligt met zijn doekje en aap. Dit werkt prima.

ETENSRESTEN, SPUUG, KLEINE POEPVLEKJES EN/OF EEN BEETJE NATTIGHEID VAN EEN TE VOLLE PLASLUIER OP DE KLEREN VAN JE KIND: TREK JE HEM/HAAR METEEN SCHONE KLEDING AAN?

Wanneer Vince enkele etensresten op zijn kleding heeft dan mag hij die aanhouden tot hij gaat slapen. De volgende dag trek ik hem steeds nieuwe kledij aan of ze moesten echt nog vlekkeloos zijn. Wanneer een pamper overgelopen is dan vind ik het een ander verhaal. Dan trek ik hem zeker nieuwe kledij aan. Hetzelfde geldt als hij overgeeft. Nieuwe kledij!

HEEFT JOUW KIND IEDERE DAG TWEE DEZELFDE SOKKEN AAN?

Ja… jij niet dan? hihihi.

KOOP JIJ JOUW KIND WEL EENS OM MET IETS LEKKERS, TV-TIJD OF IETS ANDERS?

Ja dat begint wel te komen. Wanneer ik het echt even beu ben en eventjes iets wil doen durf ik Peppa Pig of Bumba wel eens opzetten. Oeps… Gelukkig niet teveel. Je hebt nu eenmaal verplichtingen als ouder.

HOE ZIET HET ER ACHTER DE GESLOTEN DEUREN EN LAATJES IN JOUW HUIS UIT?

Wel, ik vind dat dit nog best meevalt. Er zijn momenten dat er overal speelgoed ligt omdat Vince alles uitgeladen heeft. Ook door pakketjes die aankomen en klaarliggen kan het er wel eens rommelig uitzien. Toch probeer ik elk vrij momentje een beetje op te ruimen. Laat ons zeggen dat er gezellig geleefd wordt bij ons thuis. Er is wel een klein stukje van de gang dat ik gebruik om karton en dergelijke te verzamelen… Ahum…

ALS JE EEN KIND ONDER DE 4 JAAR HEBT, GEEF JE HEM/HAAR ELKE DAG NOG 10 VITAMINE D DRUPPELTJES?

Ja! Al zijn het met het merkje dat ik heb gebruik maar 2 druppels. Handig! Buiten een vergetelheid doen we dit echt elke dag. Het flesje staat naast de verschoningstafel dus op de duur wordt het een gewoonte.

TOT SLOT: NOEM NOG 3 DINGEN DIE LOEDERMOEDER-NOEMENSWAARDIG ZIJN.

1) Ik ben wel best veel met mijn telefoon bezig. Om mails te beantwoorden en foto’s te trekken van Vince. Hij neemt vaak mijn telefoon af en houdt hem aan zijn oor en zegt: hallo?

2) Wanneer manlief thuis is speel ik de kakapampers vaak door naar hem.

3) Soms , als ik echt moe ben en het is slecht weer en we gaan nergens heen blijven we samen de hele dag in onze pyjama zitten…

 

Wel, dat viel nog best mee vond ik. Ik moest echt heel erg nadenken bij de laatste vraag. Zo zie je maar dat je het best wel goed doet als mama. Ook al denk je soms van niet.  Loedermoedermomentjes komen altijd wel eens voor. We zijn allemaal maar mensen en ik ben er bijna zeker van dat er niemand is die geen moment kan opnoemen dat hij eens een loedermoeder was… toch?

Of ben jij wél perfect?  

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Linda
  9 augustus 2015 at 10:09

  Hihi, leuk dat deze tag ook haar intrede heeft gemaakt in het buurland 😉

 • Reply
  Saskia
  9 augustus 2015 at 12:14

  Leuk om te lezen! Ik ben ook altijd iets te veel met mijn telefoon bezig en mijn zoontje deed mij daarin ook altijd na haha.

 • Reply
  Manon
  9 augustus 2015 at 21:46

  Ah leuk dat je onze tag hebt ingevuld 😀 leuk om te lezen wat jouw loedermoederdingetjes zijn haha. Zou je ons nog wel even willen vernoemen dat de tag oorspronkelijk van ons is :D? Dankjewel!

  • Reply
   Nathalie
   10 augustus 2015 at 10:01

   Hoi Manon, natuurlijk wil ik dat even aanpassen. Had hem overgenomen van Mamaliefde 🙂

 • Reply
  Sheila
  16 augustus 2015 at 09:17

  Ik vind je geen loeder moeder! Not even close ☺. Dat van de telefoon herken. Daar moet ik echt opletten. Want tegelijk bedenk ik; wil ik het opgroeien van mijn baby missen kat ik echt liever op mijn IG of wat dan ook kijk?

 • Reply
  Manon
  19 augustus 2015 at 14:07

  Whoehoee, loedermoeders gaan over de grens haha. Leuk dat je onze tag hebt ingevuld 😀
  Ik vind dat met die telefoon aan het oor eigenlijk wel heel schattig!

Leave a Reply