Unicorns & Fairytales
BC4BBC66 E614 4865 9D6A 1959091F912F - As we speak #15
Diary My life Personal

As we speak #15

Wow, de 15e ‘as we speak’ al. Tijd na tijd deel ik met jullie een overzichtje van wat er gaande is hier thuis en overal. Gedachten in mijn hoofd, gebeurtenissen en gewoon, dingen die ik wil delen. Tegenwoordig vraag ik me meer en meer af waarom ik dat eigenlijk doe… en of ik niet teveel deel. Mensen vragen dat ook soms. Maar geloof me, écht privé zaken deel ik niet hoor. Goed, here we go.

★ Blij met… de keuze die ik heb gemaakt om halftijds te gaan werken. Ik jaag mijn dromen na, durf stapvoets wat meer risico’s te nemen en ben ondernemend(er). Ik voel dat dit iets is wat ik moet doen. Steeds dezelfde dingen doen is niet wat ik wil en is iets dat ik nooit heb gekund. Daarom was ‘juf zijn’ oké voor mij. Geen enkele dag is dezelfde. Maar laat ons eerlijk zijn, het is geen makkelijk beroep meer. Ik ga er geen discussies meer over houden, want ik wéét dat veel mensen dénken dat het allemaal easy peasy is en ik ben eindelijk tot het punt gekomen dat ik stop met mijn beroep te verdedigen. Haters donna hate, zagers gonna zaag en ik behoor nu liever tot de ‘do’ers gonna do’. Nah.  Naast juf zijn ben ik nu dus ook ‘schrijver’ of ‘content creator’. Maar goed, ik ben dus blij dat ik kan doen wat ik graag doe en dat ik in eerste instantie ‘schrijven’. Ik schrijf al artikels, verhalen en boekjes van zolang ik mij kan herinneren. Als kind ook al. 100 dagboeken, brieven aan vriendinnen en maar knippen en plakken om tijdschriften en infoblaadjes te maken. Studeren ging bij mij gepaard met prachtige samenvattingen met infoluikjes. Ik heb nu ook tijd om knutselwerkjes te bedenken, erover te schrijven en het te doen met mijn kinderen. Win win I guess.

7AAD779A AE1C 417E 9FF6 E6B1F8CA3125 - As we speak #15

★ Kijkt naar…een serie die wij 10 jaar geleden beginnen te zien zijn: Weeds. Op een of andere manier zijn we gestopt dit te zien en omdat onze laatste serie op Netflix afgelopen was zochten we iets anders. Uiteindelijk zijn we van seizoen 1 opnieuw begonnen en ‘bingewatchen’ we deze serie elke avond. Het is grappig en spannend tegelijk. Gewoon knopje afzetten en niet teveel nadenken. Ontspannen noemt men dat.

★ Kijkt uit naar…de feestdagen. Ik hou van feestjes. Cadeautjes kiezen, inpakken, creatief bezig zijn en feestjes organiseren. Moest ik nog een derde bijberoep kiezen dan zou het dat wel zijn denk ik… Voor ons zijn de feestdagen extra speciaal want Lex is een kerstkindje en is geboren op 25 december. Kerst zal voor ons nooit meer hetzelfde zijn. Het zal altijd de geboorte zijn van ons tweede zoontje.

FullSizeRender 498 - As we speak #15

★ Bezig met…met wat niet? Ik ben bezig met vanalles. Binnenkort zal je er allemaal wel meer van horen. Maar buiten ‘dat’ ben ik momenteel heel erg bezig met DIY projecten voor de eindejaarsperiode. Ideetjes voor nieuwjaarsbrieven, adventskalenders, knutselwerkjes, enz… die ik allemaal heel graag deel op de blog. Je kan de ideeën van vorige jaren trouwens terugvinden bij DIY of in de zoekbalk. Typ gewoon een trefwoord in en je zal vanzelf op de artikels komen.

D7B9B9AB 2036 432D 8415 DED4687F00DE - As we speak #15

★ Leest… Verschillende boeken over ecologie en opvoeden. In het nieuwe jaar wil ik me meer gaan focussen op duurzaamheid. We zijn er uiteraard al mee begonnen maar ik wil er voor mezelf een project van maken. Ook ben ik bezig met een project voor in de klas. Want het begint allemaal bij de kinderen. Als zij het goede voorbeeld krijgen dan worden ze groot met goede gewoontes.

4F694502 6FB4 476A 83E8 93102B540D54 - As we speak #15

★ Zou heel graag… een nieuwe keuken hebben. Door een soort lek in de gootsteen is het kastje beschadigd en gaat de afwasmachine niet meer goed dicht waardoor ook die omkadering steeds beschadigd raakt. Het hout zet uiteraard uit. Ik zou heel graag de grote ijskast weghebben en laten inbouwen in een muur vol met kasten en toestellen en dan een kookeiland hebben. We zijn wel alvast wat inspiratie aan het opdoen. Hier staan al bijvoorbeeld leuke keukens. Zo moeilijk hé! Het is in principe niet dringend maar zou wel iets zijn dat de komende jaren op de bucketlist komt te staan. Alleen keuzes maken is niet mijn sterkste kant… Ik verander nogal vaak van gedachten…

★ Blij met de aankoop van… enorm goede winterschoenen van Bisgaard (voor Vince) die ik vond bij Sarenza. Wij proberen altijd wel te investeren in goede schoenen voor de kinderen omdat de ontwikkeling van hun voetjes erg belangrijk is. Enkele favoriete merken die ze daar allemaal hebben zijn: Bisgaard, Naturino, MAA, Vans, Veja. Ze hebben daar trouwens ook leuke schoenen in outlet, voor wie de nieuwe collecties te duur vindt! Ik neem daar wel eens een kijkje.

76D6865E 02D5 42D9 B3A1 187C5EC2EFC0 - As we speak #15

Voor mezelf heb ik leuke enkellaarsjes van Wolky. Ze zitten supergoed. Deze zijn iets duurder maar meestal gaan zulke schoenen bij mij jarenlang mee. Ze passen ideaal onder een tuniek of jeans.

2D415674 2F99 4DAD A729 374D3822D519 2 - As we speak #15

★ Trots op… het feit dat we nu meer met de fiets naar school gaan. Wij mogen een bakfiets van Babboe uittesten voor 6 maanden om te zien of het iets is voor ons. Binnenkort zal ik daar mijn eerste bevindingen van delen. Maar ik ben vooral al heel blij dat ik kan zeggen dat ik de auto meer laat staan en voor de fiets kies. Ik verplicht dan ook mijn wederhelft om mee te doen hahaha.

18A39F04 85C7 4C0C 87D1 CB284EA1B094 - As we speak #15

Lees ook mijn vorige AS WE SPEAK

 

En jullie? Waar zijn jullie zoal mee bezig? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply