Unicorns & Fairytales
wasbare luier - unicorns & fairytales
Baby musthaves Gezondheid / Health moederschap Musthaves

Mijn ervaring met wasbare luiers

Weet je nog dat ik enkele weken geleden wasbare luiers ging testen? Wel, ik heb ze getest en ik geef je graag mijn eerlijke mening. Of ik overstag ben gegaan of niet kom je dus zo dadelijk te weten.

Wasbare luiers

Vorige keer stelde ik enkele vragen over wasbare luiers aan Grace Is Green. Ik mocht ook hun wasbare Bumba luier eens uittesten. Ik beloofde jullie mijn eerlijke mening en die ga ik dus ook geven.

wasbare luiers - unicorns & fairytales

Vorm

Ik testte de Bumba luier en ik moet zeggen dat die wel goed paste bij Lex. Ik vond hem ook best mooi. Het is wel wat dikker dan een wegwerp luier, maar ook dat stoorde niet. Uiteindelijk hou ik wel van die pamperkontjes. Ik voelde aan de naden en die waren ook zacht. Daar heb ik dus echt niets op aan te merken. Ik denk dat mijn baby dit als aangenaam ervoer en zeker geen last had.

Gebruiksgemak 

Op zich is een wasbare luier niet anders dan een wegwerp luier. Het “lastige”  was dat Lex meteen grote boodschap deed. Het papiertje dat je kan gebruiken was volledig verdwenen tussen de kaka en ik sukkelde eerlijk gezegd wel een beetje. Dat komt omdat ik het niet gewoon ben. Ik had eigenlijk niet goed nagedacht wat ik ging doen met de luier want met een wegwerp kan je de kaka erin rollen, dicht doen en weggooien. Dit was meteen veel dus ik moest de luier uitdoen… Damn. Daar had ik nog niet op gerekend. Het was dus even sukkelen en zorgen dat de volle luier niet op de grond of op Lex terecht kwam. Ik moest hem even openleggen. Maar ik ben er wél van overtuigd dat ik het gewoon verkeerd aanpakte en dat het aan mij lag. Omdat ik maar 1 luier had om te testen moest ik een wegwerp aandoen. Je hebt er dus echt wel genoeg nodig 😉 Wat logisch is hé…

Wasbaarheid

Ik weet dat ik ooit eens wasbare zwemluiers had en dat ik vond dat ze naar urine bleven stinken. Wel, ik denk dat ik weet waarom! De tip van Grace Is Green: eerst spoelprogramma en dan wassen. Dat deed ik en de luier kwam er als nieuw uit, zonder vervelende geurtjes. Yes!

wasbare luiers - unicorns & fairytales

Ben ik tevreden of niet?

Wel, ik heb eens mogen proeven van de wasbare luiers en ik ben er echt van overtuigd dat dit een super goede manier is. Eigenlijk is het bijna hetzelfde dan wegwerp, alleen veel ecologischer, iets meer werk en was en je hebt wel wat meer nodig dan enkele luiers. Je moet een investering doen en goed op tijd beslissen wat je wil. Ik raad het wel aan, zeker voor gevoelige kindjes die van wegwerpluiers rode billen krijgen.

Ga ik ze vanaf nu gebruiken? Nee, omdat ik de investering niet meer wil doen nu. Ik heb nog veel wegwerpluiers thuis en bij de onthaalmoeder. Misschien ben ik wel te lui… want eerlijk gezegd sta ik best achter wasbare luiers. Ik begrijp nu de mensen veel beter die dit gebruiken. Vroeger vond ik het misschien enkel voor de ‘groene’ mensen maar eigenlijk is dat dikke flauwekul. Wil je het ook eens proberen? Ik zou zeggen DOEN!

Deze wasbare luier is te koop bij Grace Is green.

Gebruik jij wasbare luiers? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Kool Family
    28 september 2017 at 12:56

    Wat een fijne en eerlijke review.
    Heel erg leuk die wasbare luiers met Bumba op. Ik zag op de site dat ze ook zwemluiers van Bumba hebben, misschien overwegen wij deze wel eens.

Leave a Reply