Unicorns & Fairytales
zomervakantie overleven - unicorns & fairytales
My life Op stap uitstappen in schoolvakanties

Vakantie! Zo gaan wij de zomervakantie overleven

Yup! Het is zover… het schooljaar is gedaan. Als leerkracht wil dat dus zeggen dat ik twee maanden vakantie heb. Nou ja, de laatste weken beginnen we wel al het volgende schooljaar voor te bereiden maar toch… Het bloggen stopt niet. Ik heb veel te veel inspiratie en leuke artikels die ik met jullie wil delen. Moest je verzoekjes hebben dan mag dat natuurlijk ook altijd. Maar wat zijn onze plannen en hoe blik ik terug op een schooljaar halftijds werken. En nog belangrijker: hoe gaan wij die zomervakantie overleven?

Terugblik op een fijn, leerrijk schooljaar

Voor we dieper ingaan op een zomervakantie overleven even een terugblik. Ik ging weer werken, na een jaar ouderschapsverlof. Ik besloot om halftijds te gaan werken. Deels om het ritme met twee kinderen en een man in shiften onder de knie te krijgen en deels omdat mijn blog ondertussen gegroeid was (dankzij jullie, waarvoor welgemeende dikke knuffels) en ik dit niet wou opgeven. Het werd een leerrijk jaar want ik deed voor het eerst het zesde leerjaar. Iets wat ik altijd al wou doen. Ik kan dus terugblikken met een goed gevoel en met dingen die ik zeker mee ga nemen naar volgend schooljaar. Wat ik wél weet is dat ik blij was om weer te gaan werken. Het sociale contact met de kinderen en de collega’s. Ik ga elke keer weer met plezier werken. Ik denk dat dit één van de belangrijkste dingen is, niet?

Twee maanden thuis

Je mag dan wel zeggen: jij bent twee maanden thuis…onderschat dit niet. Met twee kids heb je je bezigheid wel denk ik. Ik lees niet voor niets voortdurend dat ouders blij zijn dat de zomervakantie voorbij is. Zo lang thuis zijn met kinderen (een hele dag) blijkt voor velen toch een hele opgave. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook met een bang hartje de zomervakantie tegemoet ga. Want Lex is groter geworden en wil buiten en in de tuin zitten elke dag wordt ook wel saai. Lex is op een leeftijd dat hij zelf op ontdekking wil gaan en als je dan met drietjes weg bent zonder enige hulp wordt het moeilijk. Tonnen respect voor mensen die dit zonder moeite doen. Ik ben laatst, toen het goed weer was, met twee kids naar de kinderboerderij gegaan en ik kon zelfs niet naar de wc omdat ik anders één van de twee kinderen niet in de gaten kon houden en ze beiden bij me in het hokje proppen kon ik niet. Hoe doen anderen dat dan? Als je het weet, laat het me weten.

lees ook: zomertip: waterplezier met Aquaplay!

zomervakantie overleven - unicorns & fairytales

Zomervakantie overleven

Ik ben erg benieuwd hoe iedereen de zomervakantie gaat overleven. Wij proberen buiten de uitstappen wel altijd hun slaapuur en ritme aan te houden. Eens een enkele keer later gaan slapen kan wel eens maar liefst zo weinig mogelijk. Anders zijn ze nog meer moe dan anders in september. Tenslotte zijn Vince en Lex ook nog klein dus het zal tussen 19u en 20u zijn. De zomervakantie overleven klinkt zo erg. Toch zijn er vriendinnen en veel andere mensen die vinden dat het een erg lange periode is die je moet overbruggen. Dat klopt natuurlijk wel maar ik denk dat het belangrijk is om te weten dat je niet elke dag hoeft weg te gaan. Kinderen mogen zich wel eens vervelen. Ik zal het beter zeggen:het is zelfs bewezen dat het goed voor ze is!

lees ook: 20 activiteiten in zeeland met kinderen

zomervakantie overleven - unicorns & fairytales

Juli = drukbezette maand

Bij nader inzien is juli al flink bezet eigenlijk. In juli heeft manlief vakantie genomen en we hebben dan ook wat plannen gemaakt. We gaan onder andere naar Center Parcs Village Nature. We hebben eigenlijk een hele mooie kans gekregen die we niet konden laten schieten: we mogen het park gaan ontdekken. 5 dagen zijn we weg. Ik ben zo benieuwd want dit is het nieuwste park en volgens vrienden die er al geweest zijn is het heel erg de moeite. Nou, wij zijn benieuwd. Dankbaar ook uiteraard!!

Ook mogen de kindjes bij hun geliefde oma en opa blijven en trekken manlief en ik een weekje naar Santorini. Ik ben nogal een romantisch type en het beeld dat ik heb van Griekenland en Santorini wil ik graag met eigen ogen zien. Even ontspannen onder ons tweetjes na toch best een hevig jaar vol doktersbezoekjes, stress en werken. Het mag wel eens. Of we de kindjes gaan missen? Uiteraard! Maar toch, even de batterijen opladen mag wel eens. Danku lieve oma en opa voor deze mooie kans. Vorig jaar trokken we trouwens naar Ibiza.

Eind juli gaat Vince samen met zijn beste vriendje een kamp doen. Overdag weliswaar. Eigenlijk tijdens de schooluren. Samen gaan ze een piratenkamp doen bij Ideekids. Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en dit was echt goed meevallen. Om de vakantie een beetje te breken dachten we dat het wel leuk was voor zowel Vince als voor ons en Lex om het nog eens te doen. We boekten voor we de reizen vastlegden want anders hadden we misschien voor augustus gekozen. Maar het is nu zo.

Uitbollen in augustus?

Augustus is werken geblazen voor manlief. De zuurverdiende centen die we gaan opdoen terug verdienen hahaha. Er zijn wel momenten om naar uit te kijken Zo wordt hij 34 jaar! We kunnen dus weer een verjaardag vieren. Op 18 augustus is het weer een Fancy Fair ten voordele van Jack, het jongetje met de ziekte van Duchenne, die op dezelfde dag geboren is als Vince. Ook ik ga mijn steentje weer met liefde en plezier bijdragen. Jullie zijn trouwens van harte welkom. Meer info volgt nog!

De laatste week van augustus nemen oma en opa Vince en Lex mee naar de zee. Daar ziet Vince al een heel jaar naar uit. Dit gaat volgens mij een gewoonte worden. Al twee jaar doen oma en opa dit. Deze keer gaat Lex ook mee. Spannend! Ik kan zelf jammer genoeg niet meegaan want dan moeten we veel voorbereiden in de klas. Misschien een dagje?

zomervakantie overleven - unicorns & fairytales

Vooral kleine dingen…en ook rust nemen

Maar waar ik vooral van ga genieten zijn die onverwachtste momenten, kleine activiteiten met de kinderen en dagen wanneer je gewoon eens thuis bent en lekker niets doet. Of je vrienden uitnodigt voor een bbq… Want de vakantie hoeft niet propvol te zitten met uitstapjes natuurlijk. Je kan niet elke dag van de vakantie ergens heen gaan. Een zomervakantie overleven is je ook een beetje overgeven aan de dingen. Laat ze hun beloop. Het komt wel goed.

lees ook: 20 zomeractiviteiten die geen geld kosten

kinderwagen - unicorns & fairytales

Summer special

Maar wil je de zomervakantie overleven met leuke uitstappen, tips, activiteiten en leuke dingen thuis? Kom dan regelmatig maar eens een kijkje nemen want ik ga hier heel de zomervakantie proberen om jullie mee wat ideetjes te geven. Samen komen we er wel! Ook op Pinterest zal ik een mapje ‘ zomervakantie tips‘ maken met alle tips, artikels en winacties! Ga het gerust volgen.

zomervakantie overleven - uniicorns & fairytales

Wat zijn jullie plannen in de zomervakantie? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Denise
  1 juli 2018 at 07:27

  Ik ga interrailen met de kinderen, maar of dat idd een goede tip is zal pas blijken als de Fransen eindelijk uitgestaakt zijn. Het blijft dus nog even spannend hoe het gaat lopen.
  Wat tof dat je naar Santorini gaat. Het is idd écht heel mooi. Als je nog tips wil of alvast weg wil dromen kijk dan op mijn blog, ik schreef er meerdere blogs over. Veel plezier!

  • Reply
   Nathalie
   6 juli 2018 at 12:36

   Oh dat ga ik zeker doen. Wat is interrailen?

 • Reply
  Moederschip
  1 juli 2018 at 08:14

  Waw dit is echt creepy. Wij wilden in juli een midweek naar Village nature, maar omdat de prijzen in het hoogseizoen daar de pan uit swingen, sparen we het maar op tot voorjaar 2019 🙂 En omdat we in oktober 10 jaar samen zijn, willen we een weekje met ons 2 naar santorini. Nog niets geboekt dus ik wacht nog even op jouw reisverslag hihi 😉

  • Reply
   Nathalie
   6 juli 2018 at 12:36

   Oh ahahahah wat toevallig!!!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  6 juli 2018 at 10:59

  Wij blijven lekker thuis en doen een paar daguitjes. En verder zijn we gewoon thuis. En kinderen mogen zich ook best vervelen gelukkig. Dat is zelfs goed voor ze. Je hoeft je als moeder echt niet op te stellen als een activiteitenbegeleidster.

  • Reply
   Nathalie
   6 juli 2018 at 12:36

   Nee idd, klopt zeker en vast ! :)))

Leave a Reply