Unicorns & Fairytales
activiteiten in de tuin met kinderen - unicorns & fairytales
Fashion fashion kids My life Webshoptips

Met dit kledingmerk kunnen kinderen zich niet verkeerd aankleden

Kei trots staan ze voor jou. “Kijk mama, ik heb mezelf aangekleed”. Knap, al is de trui binnenstebuiten en zijn de schoenen aan de verkeerde voet. “Knap jongen!”. Nou moet ik eerlijk zeggen dat Vince nogal snel doorhad dat zijn schoenen een bepaald plekje kregen maar het durft wel eens voorkomen dat zijn trui of shirt niet helemaal goed zit. Met Bonjour Maurice kinderkledij maakt het niet uit hoe je die trui of broek nou aandoet… Het is allemaal goed. 

Bonjour Maurice

In januari 2017 was het zover. Géraldine en Celine lanceren Bonjour Maurice, een duurzame kledinglijn met items die je ook binnenstebuiten kunt dragen. In de zomer van 2017 kwam er een een eerste Flagship store in Brussel. De familie breidde steeds meer uit door Crownfunders en ook door mensen die geloven in de kledij en ze effectief kopen.

Bonjour Maurice is niet zomaar een nieuw merkje. Ze geloven in duurzaamheid en willen zorg dragen voor de natuur. Er zijn wel enkele voordelen aan Bonjour Maurice. Lees maar even mee.

Voordelen van Bonjour Maurice

Draag de kledij hoe je wil

Deze kledij is zo gemaakt dat het ook binnenstebuiten kan gedragen worden. Lekker handig en goed voor het zelfvertrouwen van de kinderen, want ze hebben nu minder kans om hun kledij verkeerd aan te doen. Bovendien kunnen ze, indien gemorst, het kledingstuk omkeren en voilà… weer netjes. 😉 Maar wat het leukst is: zij kunnen zelf kiezen. Welke kant willen ze vandaag aandoen?

Ze gaan voor groen

Omdat ze goed beseffen dat kledij één van de grootste vervuiling is van onze planeet kiezen ze voor organisch katoen en gerecycleerd katoen en zorgen ze dat hun impact op de planeet minimaal is. De kledij wordt in Portugal en België gemaakt. Ook kiezen ze ervoor om hun kledij zo te maken dat het langer goed blijft. Ze sporen aan om de kledij binnenstebuiten te draaien voor je beslist te wassen. Ook beter voor het milieu trouwens!

lees ook: Kledij wassen doe je zo. Enkele nuttige tips!

Unisex

Meer keuze en meer outfits door veel unisex kledij te maken. Natuurlijk vind je wel rokjes en jurken voor meisjes. Maar de shirts en truien kunnen gerust door beiden gedragen worden.

Recycle

Zijn de kinderen uit de kledij gegroeid binnen het jaar? Dan kan je het terug naar Bonjour Maurice sturen en krijg je 20% korting op je volgende aankoop. Je krijgt een gratis verzendlabel.

Makkelijke kledij

Bonjour Maurice gaat voor makkelijk kledij. Kinderen leren door te spelen en dat is nou juist wat ze willen bereiken. Dat gaat niet met moeilijke kledij.

Ga voor een capsule wardrobe

Omdat de kledij omkeerbaar is en er steeds een andere print tevoorschijn komt kan je met de kledij verschillende setjes samenstellen. Ideaal dus voor een capsule wardrobe en minder kledij in de kast!

De box!

Je kan er ook voor kiezen om om de paar maanden een box aan te kopen met verschillende kledingstukken. In die box zitten 4 bovenstukken en 3 onderstukken zodat je in totaal 128 verschillende outfits kunt maken. Ideaal voor een heel seizoen!

Vraagjes aan Géraldine

Wat betekent duurzaam leven voor jou? Hoe probeer jij duurzaam te zijn?

Zorg dragen voor je spullen, slimmer kopen (kwaliteit boven kwantiteit en tweedehands kopen), dingen repareren die je kunt maken en doorverkopen.

 

Som 3 zaken op waar je trots op bent (vb: ik gebruik uitsluitend wasbare luiers, ik doe dit…)

Ik doe mijn inkopen in de plaatselijke biowinkel.

Ik koop zeker geen ‘fast fashion’ meer.

Ik ruil met anderen.

 

Geef ons een ultieme tip om duurzamer te leven of om te beginnen duurzamer te leven

Koop minder én duurzamer (meer kwaliteit)

 

Waar ga jij graag winkelen? Winkels, webshops, markten…

Jüttu, Sessùn, everybody agrees, Vinted, des vide-dressings et Bonjour Maurice évidemment!

 

Lijkt dit merkje ook iets voor jou? Check Bonjour Maurice dan maar even. 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply