Unicorns & Fairytales
#boostyourpositivity - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal

Quality time met het gezin #boostyourpositivity

Ik heb de deadline niet gehaald maar toch doe ik nog mee met deze laatste challenge van de #boostyourpositivity van Activia. It’s all about the kids. Nou, ik ben half een mama blog dus over de kids (in mijn geval kid) schrijf ik al genoeg. Maar er is altijd ruimte om nog wat méér te schrijven. Anders zouden we geen blog meer zijn. Ik ga het hebben over quality time met het gezin.

 

Hoe doen wij aan quality time met het gezin? Wel , op verschillende manieren natuurlijk. Bij slecht weer durven we zeker binnen blijven. We spelen dan meestal met Vince. Hij vindt het vooral leuk om met papa te spelen. Die is wat wilder dan mama en … boys will be boys, daar kan je niet omheen. Dat gaat wel eens gepaard met bonken en knotsen en valpartijen maar daarvoor hebben we dus de EHBO doos goed aangevuld (zie *hier* de blog over deze doos). Met mama kan hij natuurlijk ook gek doen. Zie maar…

#boostyourpositivity - unicorns & fairytales

Vince houdt wel van boekjes lezen. Hij gaat meestal heel de rij boekjes af, komt spontaan op onze schoot zitten en bladert dan vrolijk door de boekjes heen. Ook met zijn speelgoed dat geluid maakt speelt hij graag. Ballen zijn ook nog steeds top. Ik schreef al eens over het lievelingsspeelgoed van Vince. Kijk *hier*. Natuurlijk wordt hij wat groter en krijgt hij af en toe iets bij. Eigenlijk speelt hij het liefst gewoon met ons verstoppertje, mee kuisen of dansen. Dan staan we met zijn allen lekker gek te doen in de woonkamer.

#boostyourpositivity - unicorns & fairytales

We houden ook heel erg van wandelen met hem. Nou ja, wandelen. Enkele stapjes en stoppen. Of fietsen met de Wishbone bike. Dat doet hij ook graag! Hij is graag buiten. Zo leuk om te zien hoe ze alles vastpakken om dingen te ontdekken. Erg leuk.

#boostyourpositivity - unicorns & fairytales

#boostyourpositivity - unicorns & fairytales

Ook uitstapjes vinden we wel fijn. Het leuke aan blogger zijn is dat je vaak uitgenodigd wordt op leuke events of dat je als eerste op de hoogte bent van de activiteiten die leuk zijn om heen te gaan met kinderen. We hebben er ook al enkele leuke gemist jammer genoeg. Ik kijk uit naar al die leuke momenten dat we nog kunnen doen. Binnenkort mogen we samen naar een workshop fotografie en de oma en opa mogen mee!

#boostyourpositivity - unicorns & fairytales

Samen Netflixen is ook iets wat we doen. Meestal worden we dan ondergedompeld in de wereld van Peppa Pig, het lievelingsvarken van Vince. Hij kan het zelfs al meezingen. Het deuntje blijft ook in je hoofd zitten en manlief kent de afleveringen al van buiten. We hebben een spelletje in huis gehaald van Peppa Pig. Het is een sprekend popje dat praat. De bedoeling is dat je Peppa ergens in huis verstopt en ze roept dan naar Vince. Hij vindt het wel interessant maar lijkt een beetje bang te zijn van het popje… Mama moet hem pakken. Huh??  Het spel kan je ook uitbreiden vanaf 2,5 jaar met kaartjes. Daar staan afbeeldingen op die ze ook kunnen zoeken.

#boostyourpositivity - unicorns & fairytales #boostyourpositivity - unicorns & fairytales

Ik zou binnenkort ook heel graag gaan zwemmen met Vince. Dat vind hij wel leuk. Hij zit graag in het water. Liefst met zijn drietjes want zo alleen samen met Vince vind ik best moeilijk in een zwembad. Alhoewel dat het me wel zou lukken hoor. Maar met drie is altijd leuker.

Wat ik best jammer vind is dat mijn vriend in shiften werkt. Daardoor zijn we vaak in het weekend niet samen thuis en kunnen we niet samen ontbijten enz… Ik mis die momentjes wel eens. Maar dat maken we dan op andere momenten wel goed. We genieten er nu vooral van om Vince te zien evolueren. Zijn taalgebruik, zijn manier van doen en gewoon zijn “zijn”. Vaak maakt hij op een paar dagen zo’n grote sprongen, het is mooi om zien.

En jullie? Waar genieten jullie van? Wat is jullie momentje? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply