Unicorns & Fairytales
Boeken Food Prentenboeken Winactie & Give away

Een boek over cupcakes en gezond eten & WIN

Dit boek is leuk en lekker! Vandaag wil ik je graag voorstellen aan Sanne Miltenburg en haar prentenboek: Prinses Cupcake. Het boek gaat over gezonde en ongezonde gewoontes. Met dit boek kan je je kinderen op een leuke manier duidelijk maken dat af en toe snoepen eens mag (liefs gezonde snoepjes) als je het combineert met voldoende bewegen. Maar alles ‘met mate’ en niet overdreven. Ik vroeg aan Sanne om zelf wat meer te vertellen over haar prentenboek, want zij weet als geen ander wat ze graag wil vertellen aan ons.

Genieten én goed voor je lijf zorgen

Zelf ben ik een snoepkont, maar ik wil ook gezond leven. Elke dag wandel ik of loop een hardlooprondje. Bij het boodschappen doen mag ik van mezelf één lekkere chocoladereep kopen. Als gezond tussendoortje eet ik nu steeds vaker wat nootjes, dit stilt mijn trek zonder dat ik ervan blijf eten. Maar lastig is het wel, om je gezonde evenwicht in de gaten te houden en genoeg te bewegen, zeker als je zo’n workaholic bent als ik (wat wil je ook, met zo’n leuk beroep : )

Als volwassene eet en beweeg je nog wel aardig bewust, maar kinderen zijn erg afhankelijk van het voorbeeld van hun ouders. Mijn broer heeft twee meisjes van drie en vijf jaar oud. Zij zijn eraan gewend om vaak water, melk of thee te drinken in plaats van liters frisdrank en vruchtensap (wat in te grote mate ook ongezond is). Snoepmomenten worden beperkt en als er een boterham wordt gegeten is het eerst goed, dan zoet. Dus eerst een hartig broodbeleg zoals kaas of vlees en daarna wat lekkers zoals hagelslag. In de tuin is er een speeltoestel om op te ravotten en in de vrieskou gingen ze laatst nog schaatsen op een meertje. Dikke pret en gezond bewegen, wat wil je nog meer?
Naast tante ben ik ook illustrator en auteur. Geïnspireerd door de zoektocht naar een gezonde balans schreef en illustreerde ik het prentenboek ‘Prinses Cupcake’ (april 2018, uitgeverij Clavis). Eerder kwamen van mijn hand ‘De Papawinkel’ en ‘Waar blijft de herfst?’ uit die in totaal negen landen verschenen.

cupcakes - unicorns & fairytales

Een snoepend prinsesje

Prinses Cupcake snoept altijd van zelfgebakken lekkers, tot de strenge juf Ultra verschijnt. Cupcake mag niet meer smullen en moet veel sporten. Ze bedenkt een plan – want nóóit meer snoepen, dat gaat er niet in! ‘Prinses Cupcake’ is een grappig verhaal waarbij kinderen het plezier van sporten ontdekken. De mooie cupcakes doen je zelf zin krijgen 😉
Reactie van een mama: ‘Een spannend boek met gezellige plaatjes! Dit boek helpt me op een leuke manier mijn kinderen te vertellen over gezond leven’.

cupcakes - unicorns & fairytales

Cupcakes

Als bonus krijg je achteraan in dit prentenboek een lekker receptje: Volkoren cupcakes (of muffins) met aardbeien en bananen! Dat gaat smullen zijn.

cupcakes - unicorns & fairytales

Win een exemplaar!

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

 


XOXO Nathalie

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Anna
  15 mei 2018 at 06:51

  Ik doe graag mee om samen met mijn dochter te lezen..

  Facebook: An Na

 • Reply
  Elke
  15 mei 2018 at 07:04

  Ideaal boek voor onze 2 kleine snoepkontjes hier 🙈dus wij doen graag mee met deze wedstrijd 🍀🤞

 • Reply
  E. Wout
  15 mei 2018 at 07:49

  educatief en leuk tegelijk! Leuk om voor te lezen en samen lekker bakken!

 • Reply
  Marieke Flikweert
  15 mei 2018 at 08:20

  Lijkt mij super om dat te winnen voor mijn kinderen. Elin houdt ontzettend van cupcakes bakken!

 • Reply
  Platteau Tine
  15 mei 2018 at 09:39

  Hallo
  Mijn dochter is gek van samen koken en ook wel heel erg van buitenspelen! Indeale combi 🙂

 • Reply
  Birgit
  15 mei 2018 at 11:10

  Enorm belangrijk!! Om nog meer ideetjes op te kunnen doen doen wij graag mee om dit boek te winnen! 😄👍🏻

 • Reply
  Caroline
  15 mei 2018 at 11:18

  Mijn jongens van 6 en8 maken al bijna zelfstandig cake en taart 🙂 wij willen winnen 🙂

 • Reply
  Nele Vdb
  15 mei 2018 at 11:41

  Ik geef het toe, mijn kindjes zijn twee snoeperkes, het is niet altijd gemakkelijk om de gezonde voeding aan hun verkocht te krijgen. Hopelijk kan dit boekje ons er wat bij helpen.

 • Reply
  Niels
  15 mei 2018 at 13:51

  Wauw dit zou leuk zijn voor mijn zusje haar spruit!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  15 mei 2018 at 13:52

  Leuke actie, ik doe graag mee en deel de actie op facebook.

 • Reply
  jacoline houtbraken
  15 mei 2018 at 20:01

  Leuke actie. Gezellig met mijn dames van 3 en 6 in de keuken. Doen we vaak, echt qualitytime. Leuk om nieuwe zaken uit te proberen. Zeker bij mijn dames die eigenlijk niets willen proberen, slechte eters (qua textuur en smaak wat niet lekker valt) maar die wel van bakken houden.

 • Reply
  Sofie
  16 mei 2018 at 10:06

  Oh dat ziet er echt een leuk boek uit. Ik verschiet er van hoeveel kinderen opnemen uit verhalen en doe dus graag mee aan deze winactie!

 • Reply
  Stef Nagels
  16 mei 2018 at 14:08

  Deze zien wij hier wel zitten hoor! 😀

 • Reply
  Lise
  25 mei 2018 at 08:07

  Dat lijkt me een leuk boekje, ik waag heel graag een kansje!

 • Reply
  Katrien adams
  25 mei 2018 at 21:33

  Mijn dochter klaagt na het eten nogal snel over honger (ook al heeft ze flink gegeten). Van mij krijgt ze dan meestal een stukje fruit, maar daar is ze duidelijk niet tevreden over. Dit boekje lijkt me handig zodat ze daar beter besef van krijgt,

Leave a Reply