Unicorns & Fairytales
waar blijft de herfst - unicorns & fairytales
Boeken Prentenboeken

Boekentip Waar blijft de herfst?

Vandaag is officieel de herfst begonnen. We hebben nog kunnen genieten van een heerlijke “nazomer”, “indian summer”, of noem het zoals je zelf wil. Maar we kunnen er niet omheen… de herfst is weer in het land. Nu beginnen mijn twee minst favoriete seizoenen. Ik heb wel een ideale boekentip en wedstrijd voor jullie met een zeer toepasselijke naam: ‘Waar blijft de herfst?’.

Waar blijft de herfst?

‘Waar blijft de herfst?’ is een mooi geïllustreerd prentenboek van Sanne Miltenburg. Het is een verhaal vanaf 4 jaar over vriendschap. Het verhaal gaat over een ‘konijn’ en zijn vriend ‘egel’. De egel vertelt aan konijn dat hij elk jaar een winterslaap houdt. Dat vindt Konijn niet fijn want hij wil zijn vriend niet missen. Hij gaat daarom alle verkleurde blaadjes verstoppen. Maar egel wordt moe en begrijpt niet waar de herfst blijft. Tot hij ontdekt wat Konijn doet. Hij legt uit dat egels helemaal anders zijn dan konijntjes en dat ze echt wel die winterslaap nodig hebben. Hij kan alsnog lekker slapen in de verzamelde blaadjes van konijn.

waar blijft de herfst - unicorns & fairytales waar blijft de herfst - unicorns & fairytales

Het is een superleuk verhaal om tijdens de herfst voor te lezen aan kinderen. Zo begrijpen ze meteen het concept winterslaap/herfst. Ideaal voor kleuterklassen, de basisschool of gewoon thuis natuurlijk. De prenten zijn supermooi getekend en het boek leest vlotjes. Een boekje om in huis te hebben.

Leuke extraatjes

Op de website van Sanne vind je enorm leuke extraatjes. Screensavers, kleurprenten, meer over Sanne en haar blog. Ze illustreert en schrijft zelf boeken. Haar prenten zijn fantastisch.  Ook haar vorige boek, ‘De Papawinkel‘ vond ik enorm leuk. Ik kijk in ieder geval al uit naar haar volgende werkjes.

 

Hou jij van de herfst? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Ineke
  22 september 2016 at 09:08

  Deze wedstrijd zal onze kleine meid zeker en vast zien zitten 🙂

 • Reply
  Marleen Maenhout
  4 oktober 2018 at 21:37

  Voor mijn dochter Cindy(een super fijne kleuterleidster)

Leave a Reply