Unicorns & Fairytales
gezinsmomentjes - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal

Gezinsmomentjes om van te genieten

Laatst was ik met iemand aan de praat over kinderen. Zelf had het meisje nog geen kinderen en ze zei me dat ze kinderen heel fijn vond maar dat ze altijd blij was om ze weer terug ‘af te geven’. Ik begrijp dat volledig. Ik had dat ook. Want ik denk dat iedereen die kinderen heeft kan beamen dat je leven even helemaal overhoop gegooid wordt wanneer je voor kinderen gaat. Plots is dat uitstapje naar de speeltuin het spannendste dat je de hele maand gedaan hebt. Maar waar ik ontzettend van kan genieten zijn die gezellige momentjes met het gezin of familie en vrienden.

Mijn leven voor het moederschap

Gezinsmomentjes zijn iets wat ik koester sinds 4 jaar. Het leven dat ik had voor het moederschap was actief, net zoals ik ben. Maar dan actief op een ander gebied. Ik kan me het nog amper voorstellen en vaak heb ik momenten dat ik daar weer aan denk. Ik vraag me af wat ik met al die ‘vrije tijd’ deed. Eerlijk is eerlijk dat ik héél soms wel stiekem eens een dagje (of weekje) terug naar dat leven wil. Het moederschap is niet altijd rozengeur en maneschijn hoor. Het is hard werken. Ja, voila, ik durf het zéker luidop te zeggen en al wie het ontkent heeft ofwel kei makkelijke kinderen ofwel een heel groot relativatievermogen ofzo want opvoeden is gewoon keihard werken vind ik. Maar moederschap is ook mooi. Je hebt verdorie wel een kind gemaakt… ik sta zelf vaak stil bij wat dat betekent. Er groeit iets in jou, krijgt genen en eigenschappen mee van jou en je hebt een mensje gemaakt. Een mensje begot! Nadien ben je verantwoordelijk voor dat mensje en zal jouw opvoeding, waarden en normen mee dat mensje maken tot wie hij of zij later gaat zijn.

lees ook: een warm nest: creëer gezellige momenten

Gezinsmomentjes

Ik streef naar gezellige momentjes met vrienden en familie en véél warmte. Nee, wij zijn niet het perfecte gezin en er wordt hier wel wat afgediscussieerd maar ik wil mijn kinderen ook laten zien dat familie en vrienden belangrijk zijn en dat we moeten genieten van kleine dingen in het leven. Ik wil mijn kinderen tonen wat liefde is, laten lachen en een goed gevoel geven. Ik wil laten zien dat je een slechte dag kan hebben, dat je eens tegen elkaar kan uitvliegen maar dat je onvoorwaardelijke liefde kan tonen en dat de mindere momentjes er gewoon bijhoren.

buitenspeeldag - unicorns & fairytales

Fijne namiddag

In het weekend of tijdens vakanties snak ik naar gezinsmomentjes. Dit omdat manlief vaak moet werken in het weekend. Hij staat in shiften waardoor de ochtenden, avonden en zelfs dagen vaak zonder hem zijn. Het is leuk wanneer je dan eens samen aan de ontbijttafel kan zitten of samen iets kan doen. Het hoeven ook niet altijd uitstappen te zijn. Wij genieten ook van dagen thuis en in de tuin. Ook spreken we vaak af met onze vrienden. Ik denk dat we allemaal meter en peter van elkaars kinderen zijn.

gezinsmomentjes - unicorns & fairytales

gezinsmomentjes - unicorns & fairytales

gezinsmomentjes - unicorns & fairytales

Geloof het of niet maar mijn kinderen zijn gek op bitterballen. Wanneer je aan Vince vraagt of hij een pannenkoek wil of bitterballen dan gaat hij voor het laatste. Wij hebben bewust gekozen om géén friteuse in huis te halen. Dit is een persoonlijke keuze uiteraard. Gelukkig voor Vince heeft Van Dobben ook ovencroquetten en ovenbitterballen voor in de oven. Veel gezonder en even lekker en krokant. Nomnom. Je kan ze gewoon in de supermarkt vinden (in België bij Albert Heijn)

gezinsmomentjes - unicorns & fairytales

gezinsmomentjes - unicorns & fairytales

We maakten dus wat lekkers klaar, iedereen mocht ervan eten en de kinderen (en papa’s) speelden gezellig samen. Zo’n familie -of vriendenmoment is ook ideaal om te praten met elkaar. Je komt wat te weten van je kinderen. Oh, ik bedenkt me vaak hoe het gaat zijn later het allemaal (puberende) jongens in huis. Als hun vrienden dan langskomen zal ik wat meer bitterballen in huis moeten halen denk ik hahaha.

 

Hoe vullen jullie graag je gezinsmomentjes in? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply