Unicorns & Fairytales
Zooparc - unicorns & fairytales
My life Op stap Personal uitstappen in openlucht

Op stap| ZooParc in Overloon

We gingen een dagje naar ZooParc in Overloon. Het was mooi weer en we genoten van een gezellige uitstap. 

Via vakantieveilingen bood ik op kaarten voor ZooParc. Het is een website die leuke uitstapjes, reizen, producten en dergelijke aanbieden en waar je dan op kan bieden. Wanneer de tijd afgelopen is wint de hoogste bieder. Vakantieveilingen is het zustertje of broertje van de Nederlandse versie, al zijn er vele uitstappen te doen in NL. Maar dat zal in de toekomst wel uitbreiden. Het systeem is makkelijk, je logt in en je biedt. De tijd gaat niet omhoog wanneer men biedt maar loopt gewoon af. Na 3 keer overboden te zijn geweest in de laatste seconde gaf ik het op en bood meteen hoog. Want geloof me, er zijn echt mensen die met hun vinger klaar zitten. Maar op mijn geboden bedrag ging natuurlijk niemand over en ik had de kaarten, we konden naar ZooParc!

Zooparc - Unicorns & fairytales Zooparc - Unicorns & fairytales

Dit was de derde dag van onze kinderloze dagen. Over de eerste dag kan je meer lezen morgen in de diary en over de tweede dag schreef ik hier iets. We konden gemakkelijk parkeren in Overloon en er was ruimte genoeg. Niet over de koppen lopen en dat was leuk. Wanneer je binnenkomt in Zooparc word je al meteen overladen met knuffels en gadgets van dieren. Vervolgens heb je een mooi verzorgde ruimte waar je kan eten en drinken en waar kindjes voor een beeldscherm rustig gehouden kunnen worden.

Zooparc - Unicorns & fairytales

We gingen meteen op pad en volgden de pijlen (alles zeer goed aangegeven maar toch zijn er enkele mensen in geslaagd om in de tegenovergestelde richting te gaan discussiërend dat ze écht wel juist zaten en dat die 100 andere mensen in de verkeerde richting liepen…). Het was een leuke zoo want ik had het gevoel dat de dieren hier helemaal niet in kooien zaten. Behalve de vogels waren er zo min mogelijk hekken maar schermden ze de dieren af door het maken van eilandjes in water of lieten ze de dieren los lopen. Geweldig! Ik laat de beelden voor zich spreken…

Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales

Het was mooi weer en dat hadden de dieren ook gemerkt want ze waren allemaal zo lam en lagen bijna allemaal met hun poten in de lucht. Veel beweging was er dus niet maar wij maakten een mooie wandeling en genoten ook van mooi weer dus dan kan je dat allemaal een beetje beter verdragen. En ik heb liever dieren die zich goed voelen dan dieren die zo tentoon worden gesteld dat ze amper aan rust toekomen door al de kinderen en volwassenen die liggen te roepen: hey kom kom kom, hallo, kiekeboe!

 

 

 

 

Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales

We werden ook even voorgelicht en zagen hoe kamelen paren… “Kijk mama”, riep een kindje “Die kamelen knuffelen”. Yup lief jongetje, die kamelen zijn inderdaad aan het knuffelen. Gniffel.

Zooparc - unicorns & fairytales Zooparc - unicorns & fairytales

Wat ik wel vrij cool vond waren de buitenaardse schoteltjes die je meekreeg wanneer je iets had besteld om te eten en gingen piepen wanneer je bestelling klaar was. Nog nooit gezien!

Zooparc - Unicorns & fairytales

Behalve een dierenpark is dit ook een speelparadijs voor kinderen. Er is een tussenstop met de mogelijkheid om iets te drinken, snoepen, eten en een beetje afleiding voor de kinderen. Ook is er een grote speeltuin met zand en houden ze om de paar uren een voorstelling voor kinderen. Superleuk! Ik denk dat dit zeker een uitstapje waard is.

Wil jij ook Zooparc bezoeken? Op hun website vind je meer informatie en voorlopig kan je ook nog op kaarten bieden via vakantieveilingen. Doen!

VRAAGJE: wat klopt er niet in onderstaande foto?  

Zooparc - Unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply